Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dandi to ja juz Ci współczuję. Mam za sobą mega sprzątanie. Moi panowie postanowili posprzatać drzewo po sobie i..... wrzycili wszystko do jednego pokoju. Powstała sterta wysokości ponad metrowej różnego rodzaju odpadów - kawałki desek, kawałki stempli, listewki, krokwie itp. Cały dzień układałam, sortowałam i teraz mam tak:

http://smietnikkoniczynka.blox.pl/resource/drewno01.JPG http://smietnikkoniczynka.blox.pl/resource/drewno02.JPG

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie się to wala wszystko po podwórku, ale póki co nie tykam - na wiosnę ma mi przyjechać firma od rownania terenu, bo mam dom na górce i mówili, że im się gruz wszelki przyda, mniej będzie trzeba nawieźć pod podjazd. Więc uznałam, że niech sobie sami pozbierają potem. :p A to, co potrzebne już dawno wykorzystane.

dzień dobry

Dandi no cóż bierzesz płaszczyk przeciwdeszczowy i lecisz ze sprzątaniem :wink:

fajnie będzie jak już ścianki staną wszystko wtedy lepiej widać kształty pomieszczeń i takie tam łatwiej planować :D a że ktoś myśli czasem za Ciebie no cóż to też potrzebne w dzisiejszym zagonionym świecie :wink:

Dandi możesz mi zdradzić ile płacisz za położenie blachodachówki i obróbki? Dzisiaj zaczęłam szukac dekarza, bo mój umówiony w czerwcu jaja sobie robi. Znalazłam jednego dekarza - moze zacząć w poniedziałek. Powiedział mi 8 zł za m2 blachy i 8 zł za mb obróbek. Do tego po 100 zł za obsadzenie okna połaciowego i jego obróbkę oraz 100 zł za obróbke każdego komina. Nie mam pojęcia jakie teraz są ceny - dużo mi powiedział czy w normie?

8 zł za m2 blachy i 8 zł za mb obróbek. Do tego po 100 zł za obsadzenie okna połaciowego i jego obróbkę oraz 100 zł za obróbke każdego komina. Nie mam pojęcia jakie teraz są ceny - dużo mi powiedział czy w normie?

moim zdaniem nawet poniżej normy. Mieszkam w mieście podobnym do Twego a płacę 12 zł za m2, 10 za mb i też 100 za okno za komin nie wiem i to ponoć bardzo korzystnie. Dostałas mego prva na temat Euforii?

Skoro w dachówce ceramicznej, to różnicy w cenie, nawet powalającej, nie ma się co dziwić. Bo dachówka to zupeeeełnie inna bajka. ;)

Ja za to znalazłam cudotwórców od dachów. :D Wykończą mi i ocieplą za dużo mniejsze pieniądze, niż myślałam, że mnie to będzie kosztować. Tfu tfu, nie zapeszając - byle jeszcze dobrze zrobili - zaczynają po niedzieli. :)

Aha - chce ktoś w ryj? Bo mnie dzisiaj świerzbi i nikt mi się nie chce nawinąć.

Myślałam, że tutaj chociaż ktoś słodko popierdzi, żebym mogła się wyżyć, ale nie, nic. Jak człowiek potrzebuje, to nie ma.

Ja za to znalazłam cudotwórców od dachów. :D Wykończą mi i ocieplą

a to Ty nie masz dachu?

Aha - chce ktoś w ryj? Bo mnie dzisiaj świerzbi i nikt mi się nie chce nawinąć.

Myślałam, że tutaj chociaż ktoś słodko popierdzi, żebym mogła się wyżyć, ale nie, nic. Jak człowiek potrzebuje, to nie ma.

i to ja jestem pieniacz i nerwus i to ja musze ziółka i melisę???????