Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dobra Blucha - poopowiadam o budowie ale tylko dlatego, że lubię Rachelę a ją mdli, no i dlatego, że mi Cię żal bo Ciebie nie lubi nikt kto Cię realnie spotkał 8) .

Podjęliśmy decyzje:

1) Nie będziemy wylewać chudziaka z teściem, reszty fundamentu pod ogrodzenie też. Ani ja nie mam czasu ani on więc niech przyjdą ludzie którzy po pierwsze zrobią to lepiej a po drugie szybciej bo my sie bęziemy pieprzyć ruski rok.

2) Zdecydowaliśmy się jednak kłaść tynki zimą. Będą cementowo wapienne i kładzione ręcznie a nie maszynowo.

3) w związku z tynkami wstawiamy też okna w całym domu - dziś je zwymiarujemy porządnie, na jutro mamy mieć wstepną wycenę i porównamy z hiper tanią firmą którą teść znalazł w Suwałkach

Jednym słowem zima nas nie zatrzymuje z pracami na budowie bo my naprawdę musimy wprowadzić się zimą przyszłego roku

BLUTKA TY HIPOKRYTKO!!!!!! TU JEST INFANTYLNE PITOLENIE???!!!!

Wiecie jak wyglada wątek budowlany Blutki? jedna bełkocze - reszta przez dwie strony pisze, że nie zrozumiała, więc ta wyjaśnia po czym reszta przez kolejne strony że aha, OK - już zrozumiały... i to niby o budowie...??? :evil: :evil:

Prosze Państwa - można się tu radośnie witać co poranek.

to w ramach wątku budowlanego uprzejmie się wtrącę w kwestii okien

Dandysie uważaj na hipertanie okna i na firmę co je produkuje bo się można nieźle naciąć a potem w ramach gwarancji nawet nie bedzie komu w mordę dać :lol:

ja wybrałam nieco droższe okna ale sprawdzone bo przeliczyłam że jak dam gorsze panele to ich wymiana za 2 czy 3 lata nie będzie tak kosztowna ani rujnująca dom jak wymiana okien :wink:

Mój wątek jest ukryty i nie do zdobycia, przykro mi.

a nie mówiłem - teraz się zacięła i nigdy nie powie.

Dobra ale teraz serio trochę o budowie bo muszę Was zapytać o kilka rzeczy Rachelo szczególnie Ciebie bo jakoś zawsze wychodzi że wszystko wiesz - jakie masz zdanie na temat tynków zimą to raz i dwa - jak wstawię okna dla tynkarzy to dom mi wysdtarczająco wyschnie do wiosny jeżeli będzie ogrzewany tylko nagrzewnicą i regularnie wietrzony czy jest ryzyko że mi kafelki ze ścian wywali w kosmos?