Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

z tematów budowlanych już wkrótce będziemy mieli własną wodę bo robi sie projekt przyłącza a na jutro mają być ponoć warunki - Złociutka załatwiała. Kurcze dostałem jakieś pędu owczego (na szczęście trwającego już od trzech dni) który każe mi robić co się da. Tynkarzy umówiłem na po nowym roku, zastanawiam się co jeszcze - planujemy tynki i wylewki.

Gadałem też z Duchem i po konsultacjio fachowej ustalilismy ze Złociutką co następuje:

W salonie będą panele na podłogówce - takie ciemne jak u Kaśki maciejowej. W gabinecie będą te co teściowe dadzą. Na dole musi być tańsze rozwiązanie ponieważ salon jest przelotowy między kucnią a ogrodem - jak damy deski to będą zrujnowane po roku więc piekne podłogi planujemy jak już stonka polezie na studia.

Na górze nie będzie wylewki bo deski zostaną ułożone na legarach między które będzie wciśnięta wełna. Będzie to piękna miodowa sosna - słuuuuuuuuugie szerokie deski mmmmmmmm, nie mogę się doczekać.

Tylko w garderobie planujemy skończyć teściowe panele.

A panele jakie planujecie na te podłogówkę, takie zwykłe? Bo z podłogówką to wiesz jak jest, najlepiej kafelki a jak drewno to cienkie i egzotyczne, i to tez nie każde 8) A powiedz jeszcze jak wycenili Wam tynki? Bo ja właśnie będę zaczynała poszukiwania ekipy od tynków i całkiem nie wiem jak to teraz cenowo stoi..

moi tynkarze za cementowo wapienne kładzione ręcznie biorą 16 zł/m2 plus moje materiały. To ponoć drogo jak na zimę - mówi się, że zimą powinno to być tańsze ale to sprawdzona ekipa bo robili mi też dach więc wiem że są szybcy i solidny. Niestety do takich tynków trzeba doliczyc też gładzie...

Co do paneli - to są takie które można dawać na podłogówkę więc mam nadzieję, że będzie OK

moi tynkarze za cementowo wapienne kładzione ręcznie biorą 16 zł/m2 plus moje materiały. To ponoć drogo jak na zimę - mówi się, że zimą powinno to być tańsze ale to sprawdzona ekipa bo robili mi też dach więc wiem że są szybcy i solidny. Niestety do takich tynków trzeba doliczyc też gładzie...

Co do paneli - to są takie które można dawać na podłogówkę więc mam nadzieję, że będzie OK

A jakie? Z ciekawości pytam, bo my też zastanawiamy się nad podłogą jeszcze.