Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nieprawda w zakresie ogrzewania podłogowego.. nie tylko kafelki i nie tylko cienkie..drewno i nie tylko egzotyczne ale prawda ze nie wszystkie gatunki łot cio..

a czy ja napisałam że moje słowa wyczerpują cały temat? żeby zaraz że bzdura pisać? i to totalna? :) napisałam najlepiej a nie tylko. z tego co wiem to z polskich gatunków dąb i akacja się nadaje. większość to egzotyczne.

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

rachela ugodzic nie kciałem...dab, akacja..hmm ale która?? :wink: , jesion jak najbardziej, modrzew, klon, jawor, czeresnia, brzoza, sosna, świerk to masz z naszych..

Z europejskich najłtwiej byłoby stwierdzic ..buk i grab sie nie nadaje..a zeby zakomplikować to sie nadaje ale po szczególnej obróbce..

nie nie wyczerpałaś tematu ja tez nie..ale jak słysze ze kafelki najlepsze na ogrzewanie..a drewno sie nie nadaje lub ze tylko jkies..tam magiczne..to mi sie jeży co nieco przepraszam :oops:

Dobra, przepraszam, nie wiedziałam że tu znawca na forum :lol: Ja piszę co się naumiałam z interneta, a tam piszo że najlepsze drewno to takie co ma jak najmniejszy skurcz, a wiadomo że taki u egzotycznych najlepszy (uogólniając). Więc dobrze że jesteś to będę się Ciebie radzić w takim razie. Panele z bambusa się nadajo? Bo planujemy kawałek takiej podłogi. Co do kafelków to wiadomo że one przewodzą a drewno jest izolatorem, więc czemu drewno jest lepsze na podłogówke od płytek?

masz racje, wszystko jest izolatorem, tylko problem w tym żeby ciepło nie uciekło w dół, jak się okaże że góra bardziej izoluje niż styropian ;) oczywiście przesadzam i cieszy mnie to co piszesz o drewnie, my się uparliśmy na podłogówkę na cały dom i wiele ludzi sadzi na nas gromy że to niezdrowe itd..

masz racje, wszystko jest izolatorem, tylko problem w tym żeby ciepło nie uciekło w dół, jak się okaże że góra bardziej izoluje niż styropian ;) oczywiście przesadzam i cieszy mnie to co piszesz o drewnie, my się uparliśmy na podłogówkę na cały dom i wiele ludzi sadzi na nas gromy że to niezdrowe itd..

i dobrze zrobiłaś :D

ja teraz żałuję, że nie zrobiliśmy podłogówki w całym domu :(

dzień dobry :D

ja po wizycie u Kasi też stwierdziłam że pizgnę sobie podłogówkę w salonie czyli uszczęśliwię małża bo Jemu się takie cóś marzyło ale wszedzie pisali że na podłogówkę drewno panel bleeee że tylko płytki a ja nie chciałam płytek w salonie a teraz będziemy z małżem oboje zadowolnieni :lol:

no właśnie wuska dlatego reaguje na takie poglądy i zdania jak rachela napisała ..bardzo ..nie teges..bo zdania mity rozpowszechniają..ile razy juz musiałem siedziec z klientami ..i rozrysowaywać tłumaczyć posdstawowe pojecia z zakresu fizyki ..no ja nie moge..niejeden inzynier czy technik budowlany ..a tez tak mysli pytam dlaczego bo tak napiusali i on tak mysli no koniec swiata..no..

Witam..Panie i Panufgf..jeźli som:P

Wesołych Świąt, błogosławieństwa Dzieciny, radości i uśmiechu w każdym dniu nadchodzącego roku, słońca i pogody ducha, ciepła rodzinnego, hartu ducha, wsparcia bliskich i radości dawania i wspierania serdecznie życzy

Wasza DPS

http://www.ikb.poznan.pl/stuknauk/aktual_rys/boze_narodzenie.jpg

Jeszcze do świąt trochę zostało, spokojnie.

Ja z tych, co szukają informacji via google, wyciągają średnią i robią swoje. Taki onanizm każdym tematem na ogólnym forum by mnie strasznie zmęczył. Od czasu do czasu lubię o coś dopytać, ale bez przesady. ;)

Kładź panelę na podłogówkę i wyluzuj. :wink:

P.S.

Co Wy macie z tymi cukierkowymi obrazkami? Jakieś problemy emocjonalne, czy coś?

P.S.

Co Wy macie z tymi cukierkowymi obrazkami? Jakieś problemy emocjonalne, czy coś?

Jako że to moje komentarze to Ci odpowiem.

Tak, wszyscy tu mamy problemy emocjonalne czego wyrazem są cukierkowate obrazki dołączane do bożonarodzeniowych życzeń. Co ma piernik... bo nie czaję?

Blutka możesz się obrazić ale dla mnie problemy emocjonalne ma osoba której problem sprawia odebranie tej kartki świątecznej, cukierkowa no być może ale taka rola tych świąt i mnie nie sprawia problemu cieszyć sie jak dziecko i czuć się jak dziecko w te szczególne Święta i mnie akurat bardzo odpowiada ta kartka

a że ktoś za wszelką cenę i za każdym razem usiłuje pokazać jaki to niewrażliwy i nieuprzejmy no i jaki to wyrafinowany gust ma no cóż co poradzić