Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Np. tu mają coś takiego:

http://www.polirat.zam.pl/index.php?cat_id=6

A jeśli chciałbyś coś bardziej ozdobnego, to w ogrodniczych centrach nieraz mają (ale trzeba sprawdzać, czy szczelne - sama taką cieknącą misę kupiłam raz

dzięki Ci wielkie. Obawiam się tylko, że mnie Złociuśka z tą balią pogoni bo to w ogóle nie jej klimat... jak ona się w ogóle zgodziła zostać moją żoną to ja nie wiem. Nam się naprawdę podobają zupełnie różne rzeczy.

tzn. od strony technicznej to już wyczytałam, ale funkcjnalnej??

a od strony technicznej to jaka ta różnica? Pytam bo wytłumaczycie mi to lepiej a tak w ogóle to ile postów trzeba nałomotać żeby się już ta cholerna strona skończyła? Przez obrazek Blutki ginie mi prawa część ekranu a nienawidzę tego

a tak w ogóle to ile postów trzeba nałomotać żeby się już ta cholerna strona skończyła? Przez obrazek Blutki ginie mi prawa część ekranu a nienawidzę tego
przecież obrazek Blutki jest taki romantyczny 8)

A półkę/szafkę na wino to też bym chętnie zobaczyła :roll:

Irmo, ale ładne. Ta kuchnia wydaje się byc idealna dla mnie. Podobała mi się tez ta od Brazy ale zrobiłem wycenę i mnie nie stać. Na IKeę mnie stać chociaż zawsze psioczyłem , że Ikea to nie ta jakość bla bla bla.

Tak sobie myślę. Oboje ze Złociutką mamy swoje oczekiwania co do urządzenia tego właśnie wnętrza. Ja chciałbym lodówkę SBS a żona duże cargo. Tylko chyba nam się metry kończą. W Twoim propjekcie o ile ja to dobrze widzę nie ma cargo (że nie ma lodówy SBS to zarejestrowałem :))

Czy Twoim zdaniem da się tam wsadzić marzenie Złociutkiej żeby było ładne czy metraz jest za mały.

Z miłości do żony zrezygnuję z lodówki dwudrzwiowej

nie, Cargo nie musi być szerokie - bęzie na mąkę, makaron i tego typu rzeczy ale jeżeli ma się to stać kosztem piekarnika w słupku to rezygnujemy. Mogę sobie sięgnąć po mąkę do szafki lub szuflady a kręgosłupa nie nareperuję a dość często z piekarnika korzystamy więc chyba... po cargo. Lodówki SBS też nie wciśniemy w ten projekt co?

kuchnia nie jest wielka, jeśli damy SBS to kosztem blatu i rozbicia kuchni, taka zabudowana wydaje się większa, ale można wsadzić. Trzeba by wtedy zlikwidować szafkę na wino, tzn. można ją dać ale inaczej.

wąskie cargo można dać przy kuchence(płycie) miałam tak i się bardzo fajnie sprawdziło, wszystko było pod ręką. ogólnie rzecz biorąc szuflady są tak samo o ile nie bardziej praktyczne jak cargo.

można też szafkę na wino powiekszyć o 20cm i tam dać wąskie cargo, 30cm.

wąskie cargo można dać przy kuchence(płycie) miałam tak i się bardzo fajnie sprawdziło, wszystko było pod ręką. ogólnie rzecz biorąc szuflady są tak samo o ile nie bardziej praktyczne jak cargo.

można też szafkę na wino powiekszyć o 20cm i tam dać wąskie cargo, 30cm.

Irma... a Ty mi to pokażesz czy przeginam?

dandi, bo coś nagle zrozumiałam. To ma być ikea?

Ja jeszcze do tego nie dotarłam, bo przed chwilą Złociutka gdzie indziej napisała, że NIE IKEA. ;) Ale czekam na standardowy rozwój wydarzeń i Dandysów czyli pomieszanie z poplątaniem i nikt nic nie wie. ;)

Półka na wino ładna - ile trzeba mieć wina, żeby ją zagospodarować?

przed chwilą Złociutka gdzie indziej napisała, że NIE IKEA.?

co kuffa? pogrzało ją? przecież to ona chciała Ikeę i ściagała katalogi Pambuk wie skąd. Idę zlać gadzinę

Sam jesteś gadzina i nie kurwij publicznie.

Napisałam, że Ikea nam się nie zmieści w takim układzie jaki byśmy chcieli (czyli: lodówka, cargo, piekarnik i szafka narożna) , bo zabraknie nam kilku centymetrów.

Dodatkowo wyjaśnię jeszcze, bo zdaje się dandi czegoś tu nie łapie 8) , że:

- mogą to być meble z Ikei, ale nie muszą, ponieważ nie rozmawialiśmy jeszcze z ŻADNYM stolarzem i nie wiemy jak do końca przedstawiają się różnice w cenie;

- te moje projekty są robione w programie do planowania Ikei bo ja tylko w takim programie umiem się poruszać;

- na razie chodzi mi przede wszystkim o w miarę funkcjonalny układ szafek, półek i szuflad i tu liczę na rady i doświadczenie forumowiczów :)