Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie drzwi zewnętrzne?Aluminium Adeco czy drewno Urzędowsk

Recommended Posts

Kleszczu mam na myśli materia-czy aluminiowe czy drewniane :x A tak wogóle to właśnie dzisiaj zamówiłam Urzędowskiego i są cudne.Jakość na oko też rewelka :wink:Znajomi też je zachwalają.

Wracając do Adeco to klapa-trzeba zamawiać w ciemno gdyż nie mają nawet co pokazać :lol: w Oknoplast.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

A dlaczego myślisz, że drewniane muszą się wypaczać?

Przez całe wieki stosowano (i stosuje się nadal) drzwi wejściowe drewniane i chyba nie chcesz powiedzieć, że wszystkie są powypaczane. Jeśli są odpowiednio wykonane, z odpowiednio przygotowanego drewna, to nic się z nimi nie dzieje!

A ze stalowymi też bywa różnie. Jeśli są bezprzylgowe, wystawione na stronę południową, to przy mocnym słońcu potrafią się rozprężać i do wieczora utrudniać wchodzenie :lol: (przypadek oglądany u znajomych).

Wszystko zależy od wykonania i jakości materiału :wink:

• 4 weeks później...
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.Ostatecznie kupiliśmy drzwi drewniane Urzędowskiego.Mają być w połowie września.

Są piekne i solidnie wykonane.Znajomy ma takie od trzech lat i same plusy:)

Pozdrawiam

Myslę ze powinnaś być zadowolona (oczywiscie po montazu). Gratuluje wyboru, bo ja osobiscie nie widze lepszych drzwi, co nie znaczy ze nikt takich nie produkuje. :wink:

• 2 weeks później...
A co Tobie Finlandio się podoba????????

Faktem jest,że rzeczywiście ten wzór stał sie popularny,w szczególności drzwi wewnętrznych,ale co do jakości,to Urzędowski się postarał;)I to jest ważne!!!

Nie chciałbym zapeszyć, ale Urzedowskiemu udało się. Udaje mu się tak od ładnych paru lat:)

A powaznie - dla mnie jest to stolarka z najładniejszą linią wykończenia. I nie mówię tego jako sprzedawca, a ktoś kto od paru też lat czerpie radość z każdych drzwi które montuje..