Newfie 15.07.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Wykańczam już domek i natknęłam się na taki właśnie problem - jedna rama okna z zaschniętą farbą lateksową (szorowalną), drugie okno z kropkami czegoś szarego jak cement Nie bardzo wiem czym to oczycić, o ile na na szybie to mniejszy problem, to już nie wiem jak się pozbyc tej farby z ramy - okno PCV kolor, więc ma strukturę Może ktoś z Was ma jakiś sprawdzony sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.07.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Kropki cementu usuwać delikatnie na mokro. Powinno odejść bez większych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.07.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 jedna rama okna z zaschniętą farbą lateksową (szorowalną) Proponuję kontakt z przedstawicielem producenta. Powinien coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.07.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 jak nam sie uwalilo od pianki montazowej to w salonie z oknami-drzwiami dano nam specjalny plyn do czyszczenia ram pcv - dal rade a nazwy nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 16.07.2008 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ok, dziękuję za podpowiedź, udam się do salonu z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.07.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ok, dziękuję za podpowiedź, udam się do salonu z oknami nóz czy szpachelka rysuje szyby ... najlepiej skrobac paznokciami, a nastepnie udac sie do salonu z manicure ... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika42 16.07.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Trudne zanieczyszczenia możesz spróbowac zmyc oliwką kosmetyczną (lub z oliwek) a potem po prostu umyc okno płynem do szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 16.07.2008 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Paznokci to ja już nie mam od początku budowy Większy problem niż z szybą mam z tą ramą, zadzwoniłam nawet do producenta, podobno jest taki środek Veki, nazywa się Vekanol, ale nie pojade do Krakowa po niego, a oni nie wiedzą gdzie to można bliżej Śląska kupić Ale może faktycznie z oliwką coś pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.07.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 ... Ale może faktycznie z oliwką coś pomoże... jak nie pomoze - to zawsze jest w zanadrzu nóż czy szpachelka oprócz paznokci - of course ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.07.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Większy problem niż z szybą mam z tą ramą, zadzwoniłam nawet do producenta, podobno jest taki środek Veki, nazywa się Vekanol, ale nie pojade do Krakowa po niego, a oni nie wiedzą gdzie to można bliżej Śląska kupić Veka to producent profili. Pewnie nie jeden producent okien na śląsku się u nich zaopatruje więc pewnie też może dla Ciebie ten środek ściagnąć.Tutaj masz sieć sprzedaży w woj. śląskim http://www.veka.pl/content/pliki/slaskie.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 16.07.2008 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Dzięki za pomoc, teraz juz powinnam sobie poradzić (mimo braku paznokci ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts