docent161 29.05.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 No witam ziomali ! A gdzie znajduje sie Wasza działeczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniagrzes 30.05.2009 02:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 również witamy )) os. Piastowskie.... mówi Ci to coś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 30.05.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Mówi mi mam nawet tam kilku znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK1719505197 01.06.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam wszystkich, my również planujemy budowę domku w Wadowicach.Mam takie pytanko: działka w geodezji widnieje jako rolna a w aktualnym planie zagospodarowania przestrzennego jako budowlana i czy w związku z tym potrzebuję decyzji o wyłączeniu gruntu z produkcji rolnej lub leśnej do pozwolenia na budowę?Będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniagrzes 01.06.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witamy w gronie budujących może w geodezji mają nieaktualne mapy? mi się wydaję, że jeśli jest w aktualnym planie zagospodarowania jako budowlana to taka faktycznie jest. My napisaliśmy do urzędu o wyłączenie gruntu z produkcji rolnej i dostaliśmy odpowiedz że jesli jest w planie zagospod. jako budowlana to nie trzeba tego wyłączać. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK1719505197 01.06.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Dzięki śliczne. Jeszcze tak jeżeli chodzi o papierologię do pozwolenia na budowę to posiadamy: - projekt wraz z adaptacją; -plan zagos.przestrzennego; -warunki przyłączy z energetyki, kanalizacji oraz gazu; - no i teraz oczekujemy na oświadczenie z GDDKiA o dostępie do drogi publicznej. Czy to są wszystkie dokumenty jakie musimy mieć do złożenia o pozwolenie na budowę czy coś jeszcze trzeba z jakiegoś urzędu załatwić? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaziod 02.06.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Dzien dobry, Witam wszystkich, bardzo sie ciesze ze jest grupa z mojej okolicy bo wlasnie rozpoczalem zalatwianie dokumentow do pozwolenia na budowe. Pozwole sobie dolaczyc sie do pytania o komplet dokumentow ktorych wymaga starostwo wadowickie. Niby wszystko wiadomo, ale jak dzwonilem tam kilka razy to w szczegolach informacje sie roznia. (np badanie hydrologiczne ma byc czy nie ?) Wylacznie gruntu jak widze nei jest konieczne jesli tylko jest plan a plan jest. Moze ktos ma jakis aktualny spis tego co dokladnie zlozyl i dostal poozwolenie. Bylbym wdzieczny za wszelkie wskazowki, na pewno jeszcze wiele razy bede pytal. pozdrawiam Kazimierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaziod 03.06.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Dzien dobry, Dziekuje za odpowiedzi na PWMam juz wypis i wyrys z planu zagospodarowania, Zlozylem papiery do gazowniZalatwiam przesuniecie slupa z enione .. i mam dwa pytania moze ktos to juz ma za soba, 1. Czy ktos robil badanie hydrologiczne gruntu ?? Gdzie za ile ? (u mnie podobno potrzebne). 2. Czy potrzebuje uzgodnienia z wodociagmi jesli chce miec studnie ? Co wogole sie sklada do starostwa jesli sie chce miec studnie ? Mam nadzieje ze jak pojawia sie nowe osoby w naszej grupie to im takze pomoga odpowiedzi na te pytania. pozdraiwam wszystkich Kazio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 03.06.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Badania hydrologiczne robi gość jak się jedzie do Zawadki - pierwszy dom po prawej za rondem pozwolenie jest potrzebne na studnię powyżej 30 m pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK1719505197 03.06.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Czy ktoś jest w stanie mi pomóc i powiedzieć jakie dokumenty potrzebuję złożyć do pozwolenia na budowę. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Beata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaziod 03.06.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Badania hydrologiczne robi gość jak się jedzie do Zawadki - pierwszy dom po prawej za rondem pozwolenie jest potrzebne na studnię powyżej 30 m pozdrawiam A ze zapytam jaki jest koszt takiego badania ?? No i le sie czeka ? pozdrawiam Kazimierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniagrzes 04.06.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Więc tak.... do pozwolenia trzeba: -projekt architektoniczny z adaptacja, - plan zagospodarowania przestrzennego, -uzgodnienia z gazownia, enionem, wodociągami, -zgoda z WGKUM na dostęp do drogi publicznej i projekt zjazdu na drogę gimnną, to wszystko zanosi się jeszcze do Zakładu Uzgodnien Dokumentacji Projektowej (ZUDP) oni to klepną i wtedy można już składać o pozwolenie na budowę .. my czekaliśmy równe 2 miesiące..... życze cierpliwości..)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaziod 04.06.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Więc tak.... do pozwolenia trzeba: -projekt architektoniczny z adaptacja, - plan zagospodarowania przestrzennego, -uzgodnienia z gazownia, enionem, wodociągami, -zgoda z WGKUM na dostęp do drogi publicznej i projekt zjazdu na drogę gimnną, to wszystko zanosi się jeszcze do Zakładu Uzgodnien Dokumentacji Projektowej (ZUDP) oni to klepną i wtedy można już składać o pozwolenie na budowę .. my czekaliśmy równe 2 miesiące..... życze cierpliwości..)) Bardzo dziekuje, (pewnie nie tylo w swoim imieniu:) ) ale mam pytanie: 1. Interesuje mnie jednak ta zgoda WGKUM co to dokladnie za skrot .. albo inaczej gdzie sie to miesci co trzeba zlozyc i do kogo ?? 2. Co to jest projekt zjazdu ? Czy jesli dzialka jest przy drodze gminnej to tez trzeba ten projekt zjazdu ?? 3. Co z badaniem gruntu ? Konieczne czy nie ?? Jeszcze raz bardzo dziekuje. Kazimierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniagrzes 04.06.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Już wyjaśniam... WGKUM to Wydział Gospodarki Komunalnej Urzędu Miejskiego w Wadowicach a mieści się w budynku Urzędu Miasta w rynku przy Kościele a co trzeba dołączyć to szczerze powiedziawszy nie wiem bo to załatwiał nam architekt 2. tak dokładnie-jeśli dzialka jest przy drodze gminnej to tez trzeba ten projekt zjazdu--papierologia ((( 3. badanie gruntu nie jest konieczne......my czegoś takiego nie robiliśmy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 05.06.2009 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 wiecie gdzie w rejonie andrychowa można kupic żwir- nie mam na myśli żwirowni;) tylko najlepiej jakąś odkrywkę u kogoś- potrzebuje 2-3 auta do zasypkli fundmaentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK1719505197 10.06.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ślicznie dziękuję za odpowiedź- bardzo pomocna. A jeszcze mam pytanie gdzie w Wadowicach jest Zakładu Uzgodnien Dokumentacji Projektowej (ZUDP). No i cierpliwość się przyda Pozdrawiam Beata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaziod 11.06.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Tak nawiazujac do wielu watkow to cierpliwosc BARDZO sie przydaje, ja obecnie nie moge usunac slupa energetyki z mojej dzialki Ale mam inne pytanie moze ktos robil albo ma zamiar robic przydomowa oczyszczalnie sciekow. Jakie dokumenty trzeba zlozyc do pozwolenia na budowe aby tak oczyszczalnie zrobic ?? pozdrawiam 'wszystkich budujacych Kazimierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 11.06.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Zwróć się pismem do energetyki i daj im termin a następnie ,że będziesz naliczał dniówki za wynajm Twojej działki na ich cele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaziod 11.06.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Gdyby to bylo tak proste to moze bym "poszedl na wojne" z energetyka. Tyle ze boje sie ze z nimi nie wygram. A problem jest nieco trudniejszy bo usuniecie slupa do granicy dzialki mi nic nie da. Bo przewody nad dzialka nie pozwalaja mi postawic domu. Na razie to nie chce tylko aby energetyka zrobila sobie przebudowe na moj koszt ale wiem ze ... chyba tak sie skonczy Wogole problem jest taki ze ja nie chce sie sadzic z energetyka tylko budowac. Ot polskie klimaty. dziekuje za odpowiedz Kazimierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK1719505197 13.06.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Moi Drodzy, jeszcze raz zwracam się z pytaniem gdzie Wadowicach jest Zakładu Uzgodnien Dokumentacji Projektowej (ZUDP). Z góry ślicznie dziękuję za odpowiedź. PozdrawiamBeata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts