Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dla miłośników psów

retrofood

Recommended Posts

Sezon ogorkowy w pelni :lol:

Jedyny plus, ze ktos wreszcie zauwazyl, ze rodowodowy, wystawowy ast, czy pit jest "nieco" inny niz kundle w typie rasy , szczegolnie te posiadane przez osoby wywodzace sie ze srodowisk patologicznych :-? I ze to wlasnie te drugie sa w wiekszosci sprawcami pogryzien ...

I zeby nie bylo - ja psow ras "agresywnych" nie bronie, a wrecz osobiscie zdecydowanie nie lubie - ale do tych poznanych i spotykanych na szkoleniach wystawowych, czy pozniej na wystawach nie mialem zadnych zastrzezen 8) :p

M.

P.S.

Model holenderski mi sie podoba :lol: Do zastosowania jest jeszcze ewentualnie mniej hardcore'owa wersja - obowiazkowa sterylizacja osobnikow nie przeznaczonych do hodowli + kontrola tychze hodowli ...

W nieodpowiednich rękach i pudelek może zostać zabójcą.

Rzeczywiście wśród psów, tak jak wśród ludzi, zdarzają się osobniki ze zwichrowaną psychiką, ale nie można powiedzieć, że dotyczy to wszystkich psów tzw. ras niebezpiecznych :roll:

Wiele zależy od tego czy pozwoli się psu zostać przywódcą stada. Jeśli tak, to koniec sielanki a początek horroru. Znam kilka przypadków wśród znajomych, kiedy ludzie sami stworzyli sobie potwora, a potem było trzeba go uspić, bo pogryzł właściciela :cry: W jednym przypadku dwa kolejne psy rzuciły się na swoją panią, która stwierdziła, że to jej wina, bo przechodziła w pobliżu psa, który właśnie jadł :o :o :o Normalny pies, który zna swoje "miejsce w szeregu" nigdy czegoś takiego nie zrobi :roll:

Mimo,że sama mam psa ,boję się dużych psów, a zapewnienia właściciela żeby się nie bać, bo pies nie gryzie uważam za nadmierny optymizm-nigdy do końca nie ufam -bo nie mam pewności ,że zwierzę jakiejś sytuacji nie odbierze jako zagrożeniai nie zaatakuje

Mam owczarka niemieckiego,bez rodowodu.W tej chwili ma 7 lat.Mam 2 dzieci i nasza sunia od małego przebywa z dziećmi.Nie ma wogóle agresji w sobie.Przez te 7 lat nigdy nie zachowała się agresywnie wobec ludzi czy innych psów.Jednakże na spacery jest wyprowadzana zawsze w kagańcu i na smyczy.Śmiech mnie ogarnia kiedy słyszę jak inni mówią,że ich pies nie gryzie,jest łagodny.To są tlko zwierzęta i tak naprawdę nie wiemy jak mogą zareagować gdy się np.wystraszą .