retrofood 15.07.2008 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 poczytajcie: Szczękościsk http://www.polityka.pl/szczekoscisk/Lead33,1137,261694,18/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 16.07.2008 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Sezon ogorkowy w pelni Jedyny plus, ze ktos wreszcie zauwazyl, ze rodowodowy, wystawowy ast, czy pit jest "nieco" inny niz kundle w typie rasy , szczegolnie te posiadane przez osoby wywodzace sie ze srodowisk patologicznych I ze to wlasnie te drugie sa w wiekszosci sprawcami pogryzien ... I zeby nie bylo - ja psow ras "agresywnych" nie bronie, a wrecz osobiscie zdecydowanie nie lubie - ale do tych poznanych i spotykanych na szkoleniach wystawowych, czy pozniej na wystawach nie mialem zadnych zastrzezen M. P.S. Model holenderski mi sie podoba Do zastosowania jest jeszcze ewentualnie mniej hardcore'owa wersja - obowiazkowa sterylizacja osobnikow nie przeznaczonych do hodowli + kontrola tychze hodowli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.07.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 W nieodpowiednich rękach i pudelek może zostać zabójcą. Rzeczywiście wśród psów, tak jak wśród ludzi, zdarzają się osobniki ze zwichrowaną psychiką, ale nie można powiedzieć, że dotyczy to wszystkich psów tzw. ras niebezpiecznych Wiele zależy od tego czy pozwoli się psu zostać przywódcą stada. Jeśli tak, to koniec sielanki a początek horroru. Znam kilka przypadków wśród znajomych, kiedy ludzie sami stworzyli sobie potwora, a potem było trzeba go uspić, bo pogryzł właściciela W jednym przypadku dwa kolejne psy rzuciły się na swoją panią, która stwierdziła, że to jej wina, bo przechodziła w pobliżu psa, który właśnie jadł Normalny pies, który zna swoje "miejsce w szeregu" nigdy czegoś takiego nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 16.07.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Mimo,że sama mam psa ,boję się dużych psów, a zapewnienia właściciela żeby się nie bać, bo pies nie gryzie uważam za nadmierny optymizm-nigdy do końca nie ufam -bo nie mam pewności ,że zwierzę jakiejś sytuacji nie odbierze jako zagrożeniai nie zaatakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazebo 17.07.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Mam owczarka niemieckiego,bez rodowodu.W tej chwili ma 7 lat.Mam 2 dzieci i nasza sunia od małego przebywa z dziećmi.Nie ma wogóle agresji w sobie.Przez te 7 lat nigdy nie zachowała się agresywnie wobec ludzi czy innych psów.Jednakże na spacery jest wyprowadzana zawsze w kagańcu i na smyczy.Śmiech mnie ogarnia kiedy słyszę jak inni mówią,że ich pies nie gryzie,jest łagodny.To są tlko zwierzęta i tak naprawdę nie wiemy jak mogą zareagować gdy się np.wystraszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts