Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moj dziennik!!

Recommended Posts

No i po urlopie!!!!!!!

A w domku w rozowym pokoju zdazylam jeszcze umowic ekipe przed samym wyjazdem zeby ulozyli podloge - ladnie wyszla!!!!

Lazienka sie robi - mysle ze za jakis tydzien moze poltora bedzie gotowa - musze zamowic lustra no i meble jakies wreszcie :)

zdecydowalam sie tez na kolor do calego duzego pokoju i korytarza i przedpokoju - bedzie jasmin z duluxa albo kosc sloniowa !!!!

Wczoraj dostalam inf ze sa juz mapki potrzebne do odbioru domu - bagatela 800zl - :o :o :o :o :evil: :evil: :evil: :evil: - w tamtym roku slyszalam cos o 400zl - a teraz 800zl zaspiewal chyba na leb upadl - ale ponoc u nas bylo duzo sieci - ciekawe jakich - :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ale chyba nie mam wyjscia - plac i placz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pojechalam wczoraj na dzialke cos porobic = tzn konczyc gruntowanie scian w przedpokoju bo przydaloby sie wreszcie kolor polozyc - koniec blogiego leniuchowania - takie mnie nic nierobiebie wzielo ze po prostu wstyd!!!!

pojechalam a tu sie okazalo ze nie ma wody wiec d.. z malowania - poniej nie bedzie ani czym umyc walkow ani siebie - wiec pojechalysmy z corkami na lody!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bylam tez w obi i widzialam takie blaty z eukaliptusa klejonego 2,40x60cm i pomyslalam zeby z tego zrobic szafki do lazienki - jedna plyta 200zl !!!!!!

to za 3 plyty 600zl - i szafeczk agotowa tyle ze MOJ STOLARZ MI ODRADZIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no i po 20 sierpnia ide do n iego zamawiac z mdf !!!!!!!!!!

Uczepilam sie naszej kostki jak rzep psiego ogona i caly czas mecze malza zebysmy ja w koncu zrobili - nawet sobie wyrysowlam jak ma byc - oczywsicie nic specjalnego - prosto i normalnie - ale juz tak bardzo mam dosyc tego piachu w domu........

zobaczymy kiedy ja w koncu zrobimy - stawiam na jakis koniec wrzesnia albo pazdziernik :cry: - ale to w koncu nie taki odlegly termin :wink: :lol:

:) u nas kolejne zmiany w sypialni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: doszlismy z malzem do porozumienia w sprawie koloru na scianach - a wiec - kupilism y kolejny kolor na sciany i kolejny nam sie na tej scianie nie podobal - wiec teraz wezmiemy ten "tejemniczy ogrod" dolejemy do niego troche bialego i tym wysamarujemy cale sciany tzm ja wysmaruje :lol: :lol: :roll: :roll: - i zobaczymy co z tego bedzie - ogolnie chce zeby saypialnia byla ciemna a co z tego wyjdzie zobaczymy!!

Wczoraj pojechalismy do wa-wy ogolnie tragedia ludzi po prostu tysiace moje dzieci marudzily jak nie wiem co - ale zakupilismy naroznik do duzego pokoju o taki

http://images47.fotosik.pl/2/16a69b5922244bd6.jpg

a takie lozko dla starszej corki do pokoju

http://images45.fotosik.pl/2/b62d1a44ab81f94f.jpg

upieklismy dwie pieczenie na jednym ogniu - wybilismy corce z glowy lozko pietrowe i zaczela sie inna bajka - teraz chciala duze lozko a nie takie male - a te jest o tyle fajne ze ogolnie jest waskie ale jak bedzie chciala to mozna go rozlozyc do 160cm!! wiec jest bardzo z niego zadowolona i ma 3 naprawde duze szuflady do ktorych spokojnie mozna zmiescic posciel!!!

No to teraz bedzie najlepsze: przemalowujemy nasza sypialnie na "tajemniczy ogrod" dodam troche bialego zeby nie byla taka ciemna i bede smarowac te sciany!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zdjecia pewnie w przyszlym tygodniu a moze wczesniej zobacze jak mi to wszytsko wyjdzie - troche mam cykora - bedzie ciemno ale chyba ok!!!!

zielona lazienka sie skonczyla, korytarz zafugowany!!!!!!!!!!!!!! tylko teraz malowac sciany do konca - kupic listwy i sprawa zalatwiona no i powiesic grzejniki i kupic halogeny na korytarz i zamowic szafy do przedpokoju i ................................ jeszcze bardzo duzo ale jest super!!!!!!!!!!!!!

Dopiero tearz widze ze ten kolor jakis taki inny wyszedl na tych moich bohomazach - ma byc taki jak na tych zlotych bohomazach :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dzisiaj skonczyla sie lazienka zielona - wyszla bardzo ladnie - juz mi sie podoba - bez luster i bez armatury :lol: :lol: :lol:

jest taka optymistyczna i wesola!!! - oczywsicie zapomnialam zrobic zdjecia!!

Pomalowalam a raczej zagruntowalam juz prawie caly korytarz na bialo - jutro to dokoncze!!!! i bedzie mozna zaczynac na "posrebrzane zyto" :lol:

A tak apropo lazienki - wyszla bardzo ladnie - szwagier sie postaral - zrobil bardzo ladnie i dokladnie - no i szybko!!! Zrobil podwieszany sufit, pomalowal wszytsko jak sie patrzy no i nawet dzisiaj wstawil halogeny!!!!!!!!!

Chyba juz sie nie mogl na mnie patrzec i dlatego tak mu ladnie i szybko poszlo!!!!!!!!!!!!!!!! heuheuheuhuehuehuehuehu bywa i tak :lol: !!!!!!!!!

Melduje ze sypialania przemalowana na "tajemniczy ogrod" - jest slicznie!!! Teraz zaczelo mi sie podobac wreszcie - maz sie jeszcze momentami zastanawia czy nie za ciemno ale mi sie podoba baaaardzo!!!

Lozko skaldalam prawie 4 godziny - baaardzo dlugo ale jest, stoi i dziewczynkom sie tez podoba - juz po nim szaleja!! :lol: :lol: od jutra zaczne porzadnie myc wszystkie podlogi i rozpakuje naroznik w duzym pokoju zeby bylo na czym usiasc - troche sie boje ze sie wybrudzi :roll: :roll: ale wlasciwie takie brudne prace sa zakonzcone - musze teraz dogryzc podloge w korytarzu i wiatrolapie bo pozostawaly biale kropeczki po gruntowaniu scian :evil: :evil: :evil: - czyli znowu kolankowanie mnie czeka - ale to wlasciwie na wlasne zyczenie - moglam sobie pozakrywac jak malowalam a tak to niestety - drapak jakis i z nosem przy podlodze ladnych pare godzin mnie czeka!!!

w sobote byl elektryk zrobil odbior -200zl nie moje - duzo jak na moj gust no ale nie ma ze boli trezba placic!!!!!!!!

moze za jakies dwa tygodnie bede miala odbior domu a poznjiej trzeba nadac jakis nr temu naszemu domkowi 8) 8) !!!

A tak to wyglada na razie - na szczescie nie docelowo - robimy to na co mozemy sobie powolutku pozwolic finansowo - zeby jakos sie wprowadzic z poczatkiem wrezsnia - baaaaaaardzo duzo rzeczy nie bedzie poki co, wiem ze bedzie mi to przeszkadzac bede chodzila wkurzona ze to i to i jeszcze cala masa tego ............ bedzie stala nieskonczona - mowi sie trudno - zrobi sie z czasem - denerwuje mnie to - chcialabym wprowadzic sie do do mu ktory jest wykonczony a nie nie dorobiony ale nie bede miala wyjscia!!!!!! :cry: :cry: :cry:

pozdrawiam wszytskich

lazienka brak luster i jeszcze paru????!!! ladnych rzeczy

http://images45.fotosik.pl/5/ffabfc31fbf5c735.jpg

kolor w pokoju - tu jeszcze nie pomalowane drugi raz!!

http://images48.fotosik.pl/5/8c8188c5979ef897.jpg

wczoraj rozpakowalm naroznik - jest ..... wielki zajal mi prawie pol pokoju - salon jest stanowczo za maly!!!!!!!!!!!! jak dojdzie jeszcze stol bedzie

kiepsko :roll: :roll:

http://images29.fotosik.pl/269/80be8e31daffb44b.jpg

lozko ktore docelowo ma stac w drugim pokoju gdzie beda wszystki emebelki biale ale stoi poki co w tym bo jest rozkaldane i dziewczynki beda spaly na jednym - bylam pewna ze damy rade zrobic dwa pokoje - jak na razie beda musialy sie zadowolic jednym i jest ten pokoj troche popaprany - sklecony z dwoch pokoi !! ale bedzie dobrze - wszytsko powolutku!

http://images39.fotosik.pl/5/89086bd044dde49e.jpg

dzwonilam dzisiaj za ekipa od kostki - jak dojdziemy do porozumienia moze na poczatku pazdziernika cos zaczniemy dzialac w tym kierunku - inaczej utoniemy w blocie jesiennym a pozniej zimowym a pozniej wiosennym :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: - musimy to zrobic!!!!!!!!!!!!!!! a jak to wyjdzie zobaczymy!

• 3 weeks później...

o kurcze troche juz nie pisalam :oops: :oops: :oops: :oops: - zaczyna mnie po troszeczku brac ze jeszcze tam nie mnieszkamy :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ale ze tak powiem zaczyna nam brakowac po prostu kasy - czekamy na kolejna wyplate zeby cos kupic :roll: ale co tam jakos to bedzie!!!!!

w domu robi sie pralnia - jak juz sie zrobi to wstawimy pralke :lol: trzeba bedzie jeszcze kupic baterie do prysznica i wanny - no pod koniec miesiaca najpewniej :-? - dzisiaj kupilam listwy do calego korytarza i wiatrolapu - 460zl nie moje :lol: :lol: :lol: :lol:

oczywiscie nie wspomne o wlacznikach, gniazkach, halogenach, lustrach do lazienki i takich tam jeszcze "paru duperelkach" :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Od wczoraj mamy odbior domu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tylko chetnych na wprowadzenie nie ma :lol: :lol: :lol: :lol: - sa sa zartowalam - zimno jak diabli a u nas w domu piec nie gada jeszcze - ciagle czekam na hydraulika ktory podepnie mi wszystko co trzeba zeby mozna bylo zapalic wreszcie w tym piecu no i sie jakos przeprowadzic!!

wczoraj pozyczylam pienieadze od moich rodzicow zeby troche szybciej wykonczyc mam nadzieje reszte pokoi - glownie mam na mysli pokoj starszej corki bo osttanio przezywa jakies problemy emocjonalno nie wiem jakie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll: :-? :-? :-?

wiecie co rece mi opadaja - od trzecg tygodni probuje sciagnac hydraulika do domu - jak juz go sciagnelam po raz drugi za pierwszym razem zapomnial jakiejs czesci - dzisiaj zapomnial zgrzewarki :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: - wiec stw ze moze zawiesi te grzejniki w lazienkach - a ze inst jest z niespuszczona woda trzeba bylo ja spucic i co sie okazalo nie ma zaworku spustowego w mojej inst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiec dzisiaj spuszczalismy wode przez zawor w grzejniku w garazu :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: - mozecie sobie wyobraizic jak to wygladalo - tryskajaca woda w gore we wszytskich kierunkach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dobrez ze komorka mi sie rozladowala bo inaczej hydr ktory to montowal niezle by oberwal zmowu po uszach - bylam po prostu wsciekla jak ..................wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr