Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze mhk!!

mhk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

Mhk... jak szukasz księgowej... to nie bierz nikogo z rodziny, i księgowa musi być księgowa z prawdziwego zdarzenia...

Mój były sąsiad rozpoczął działalność gosp. ... jego znajoma zaproponowała mu prowadzenie ksiąg... Facet się na niczym nie znał. Był na książce przychodów i rozchodów... vatowcem...

Kobitka tak mu księgi prowadziła, ze nie odprowadzali przez dwa lata vatu.... US o vat się upomniał.... i facet wpadł w takie tarapaty, że na dzisiejszy dzień najlepiej, aby nigdzie nie pracował, i nic nie zarabiał, bo wszystko mu US zabiera.....

Nie powiem, przez dwa lata prowadzonej działalności troszkę odżyli finansowo. Pan zasówał jak mały samochodzik, odnowili mieszkanie , troszkę wymienili mebli, ale nie jakieś wodotryski... takie zwyczajne... i nagle trach...

Ksiegowa sie pomyliła...

I co jej zrobisz... Nic...

Ona nic nie ma, nie ma pieniedzy, umowa niczym nie skutkowała, bo nawet nie wnikałam czy i w jakiej formie ja mieli....

Są do dzisiejszego dnia bankrutami...... A są przemiłymi, ciepłymi i uczynnymi ludźmi......

Szukaj obcej ksiegowej....

Szkuaj z polecenia księgowej...

Nawet nie wiem jaką prowadzisz działalność... ale też idź do US smama popytaj sie co i jak, to samo w ZUS... Niewiedza nas nie usprawiedliwia.....

Tak wiem Arni - dzieki za ostzrezenia - ja jak juz pislam jestem zielona z tego tematu i jak mam zaczac czytac cokolwiek na ten temat to dostaje febry - to sa tematy obce mi strasznie - a jezeli chodzi o ksiegowa to Mayland ma cos w zanadrzu dla mnie :) - to ksiegowa ktora prowadzi im dzialalnosc i jeszcze innym - mysle ze bedzie ok - jak zreszta wiekszosc polecanych przez nia osob:)

Dzieki Arni za rady - potrzebuje takiego wsparcia :)

Nie wiem co to za działalność, jaki charakter, ale ważne, ze na swoim....

Choć z drugiej strony człowiekowi nieraz się nie chce i nie ma szefa nad sobą....

A z innej to o wszystkim trzeba myśleć samemu.... Ale jak jesteś odważną i kreatywną osobą to dasz rade....

Wielu nieudaczników założyło swoje działalności i jakoś na 4 łapy wylądowali i.... nawet im się nieźle powodzi i choć nadal słoma z butów wychodzi....

Powodzenia MHK :)

Arni bardzo chcialam byc na swoim - zbieralam sie do tego dlugo ba nawet bardzo dlugo - chyba do konca nie wierze w siebie ale jak juz powiedzialam A to teraz musze pwoiedziec B - Mayland mnie na duchu podtrzymuje i dodaje wiary w siebie :)

nasz rynek jest dosc zapchany projektantami i ciezko sie wgryzc - ale jakos to bedzie

Nie wiem co projektujesz... ale jak jesteś dobra i masz fajne pomysły i realizacje to się sama obronisz :)

Troszkę duuuuo reklamy na początku.... I powtarzaj ją stale.....

Bo wszyscy znamy Coca colę, ale ona co chwilę się reklamuje i powtarza..... Żebyśmy o niej nie zapomnieli :)

I dasz radę.... :)

Zobaczysz.