lackyluk 16.07.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Proszę o podpowiedź w następującym temacie. Jak i jakie ułożyc warstwy podłogi z paneli 8mm by zrównać z posadzką z płytek. Róznica poziomów to 20 mm. Raczej chciałbym uniknąć SAM-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 16.07.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Cienka płyta OSB, podkład wygłuszający, na to panele. Grubości płyty i podkładu wybierz tak, żeby było 20 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.07.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Cienka płyta OSB, podkład wygłuszający, na to panele. Grubości płyty i podkładu wybierz tak, żeby było 20 mm. jak mam podest nizej o jakies 4cm niz drewniane schody to tez moge z 3cm osb, na to pianka i panele? podest okolo 3mkw plyte osb czyms podkleic do betonu? miedzy beton a osb moze tez pianke? prosze o podpoiedz i przepraszam za podpiecie pod temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 16.07.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Szczerze mówiąc, nie pamiętam, czy OSB było przyklejane Chyba nie, między płytą a wylewką jest folia. Albo między płytą a podkładem... Zapytam ekipę. Na OSB mam podkład eko-cośtam, w formie kwadratowych płyt o gr. 5,5 mm, na to panele. U mnie OSB było cienkie, ale jak masz potrzebę położyć 3 cm, to chyba nie problem. Może jeszcze ktoś coś fachowo doradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 16.07.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 wierć kołkami rozporowymi...nie dawaj pianki pod osb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.07.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 wierć kołkami rozporowymi...nie dawaj pianki pod osb... aby bylo jasne nie mam w pianie osb do betonu kleic na pianek montazowa mialem na mysli pianke taka pod panele co sie kladzie co by mniej stukalo, bylo rowno itd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 16.07.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 wierć kołkami rozporowymi...nie dawaj pianki pod osb... aby bylo jasne nie mam w pianie osb do betonu kleic na pianek montazowa mialem na mysli pianke taka pod panele co sie kladzie co by mniej stukalo, bylo rowno itd ... Masz 20 mm różnicy. Płyta OSB-3 najcieńsza ma 12mm pod panele pianka 2mm to już jest 22mm. Z tą różnicą musisz żyć. Aby położyć płytę OSB musisz mieć suche 2% wilgotności i równe podłoże 2-3mm/2mb. Kołki rozporowe w rzędach co 30-40cm. Ponieważ nie masz wprawy i rozumiem, że chcesz robić to sam to płytę najlepiej kleić do podłoża. ____________________________________________________ vanitas vanitatum ey omnia vanitas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 16.07.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Cienka płyta OSB, podkład wygłuszający, na to panele. Grubości płyty i podkładu wybierz tak, żeby było 20 mm. jak mam podest nizej o jakies 4cm niz drewniane schody to tez moge z 3cm osb, na to pianka i panele? podest okolo 3mkw plyte osb czyms podkleic do betonu? miedzy beton a osb moze tez pianke? prosze o podpoiedz i przepraszam za podpiecie pod temat Oczywiście to najlepsze rozwiązanie. Najlepiej płytę unieruchomić mocując ją do podłoża. Nastepnie tak jak masz zamiar pianka lub mata i panele. __________________________________________________ vanitas vanitatum et omnia vanitas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.07.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Masz 20 mm różnicy. Płyta OSB-3 najcieńsza ma 12mm pod panele pianka 2mm to już jest 22mm. Z tą różnicą musisz żyć. OSB 12mm nie jest najcieńszym OSB dostępnym. Za stroną Kronopola Płyta OSB produkowana jest w następujących grubościach (mm): 8; 10; 12; 15; 18; 22; 25 Tak więc jeżeli panele mają 8mm, do tego pianka 2mm i do tego OSB3 10mm i mamy ładnie 20mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts