Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Kasi i Marcina - komentarze

Recommended Posts

No tak, pogoda....... :evil: U nas też zastój pogodowy.... Ciągle czekamy na pana blacharza, miał zacząć w zeszłym tygodniu ale aura pokrzyżowała mu plany a co za tym idzie nam tez... :x A co z tym malowidłem się stało, qrcze, szkoda wysiłku no i kolejny stres... :-? Ech, złośliwość rzeczy martwych :-?

Edit:

Byłam, widziałam, pięknie jest i już tak domowo, rozmarzyłam się :roll:

• Odpowiedzi 656
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sylwia nawet sie nie obejrzysz jak zaczniesz urządzać cały dom. Pamietam jak sama zazdrościłam Agnieszce&Robertowi, a teraz jestem w szoku, że już za chwilkę przeprowadzka. Wczoraj popołudniu pojechalismy na budowę i pierwszy raz na siłę szukaliśmy zajęcia. Póki stolarz nie wstawi drzwi to ja nie mam co tam robić - az dziwnie tak. Mąż ma jeszcze do zrobienia kominek i wykucie dziury na automatyczną szufelkę w wiatrołapie. Dobrze, że stolarz przychodzi po niedzieli. Zacznie wstawiać drzwi, a my zaczniemy malować pokoje :)

Motylków jeszcze nie ma, bo najpierw musimy pomalować ściany. Zaczęliśmy co prawda malowanie u Oli, ale motylki mają być na tej najdłuższej ścianie, która jeszcze nie jest pomalowana. Motylki pojawią sie po 1 listopada, jak kolega przyjdzie poprawiać malowidło na klatce schodowej.

Znalazłam łóżko na Allegro, ale producent ma tez stronę internetową: http://www.mebleforever.pl/

A tu masz link do aukcji na Allegro:

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7873317

Ja zdecydowałam sie na łóżko PASSAT, bo jest najtańsze, ale zobacz sobie całą ich kolekcję. Szafeczki w standardzie są bez szuflad. Poprosiłam sprzedającego o wycenę łóżka wraz z lepszym stelarzem i szafkami z szufladami - ich cena to 1840 zł + 150 zł transport.

Bardzo ładny domek sie zapowiada :)

Co do płyty indukcyjnej polecam - TEKA (800mm szer.)GKST80i4PROFI - użytkuje od 2 tygodni i rewelacja .Od wczoraj gotuje na 4 palniki bo w sobote parapetówka i kuchnia pracuje wysmienicie. A przy tym jak wyglada :wink: .

Fajna ta płyta, ale cena ciut za wysoka. Pewnie zdecyduję sie jednak na 60tkę, bo w sumie do tej pory miałam 50tkę i wystarczała. Żadko kiedy gotuje na więcej niż dwóch palnikach jednocześnie. Chociaż gdyby nie ograniczony budżet to skusiłabym sie na 80tkę :) Tak tylko dla wizualnego efektu :)

My mamy tylko jedną lukarnę - tą z przodu i tu docieplenia nie było, ale docieplaliśmy przed położeniem blachy ścianę pomiedzy domem a garażem. Z tego co widziałam na moim osiedlu to wszyscy tak robią - sąsiedzi mają 4 lukarny i wszystkie docieplone przed blachą. Obróbka blachy musi dojść do ocieplenia, a nie na odwrót. U nas robiła to ekipa murarza, ale myślę, że to kwestia dogadania się z dekarzem.

:) kominek obudowany jest dopiero po bokach - wyszła oooogrooomna szafa. wczoraj było pierwsze odpalenie kominka - efekt niesamowity. Mam jedno zdjęcie kominka zaraz po odpaleniu - zaraz ściagnę z telefonu i wstawię - tylko nie pamiętam czy juz były ścianki boczne. Jutro planuje sesje zdjeciową w Koniczynce to pokażę więcej zdjęć :)