Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Kasi i Marcina - komentarze

Recommended Posts

Długo zastanawialismy się nad wyborem drzwi. Planowaliśmy drewniane, ale ta cena.... Jak drewniane to dębowe i tu najtańsza oferta 7000 zł, sosnowe tańsze o jakiś 1000 zł, ale sosnowe :(

Myśleliśmy o metalowych, ale na taką szerokość (180 cm) :o :o żaden producent nie chce zrobić - jedno doświetle tak - dwa już odpada.

To nie jest pomyłka 1,80 m ?? Nie próbowaliście tego zmienić na etapie murowania ?

• Odpowiedzi 656
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

żadne wrota :) Drzwi mają standardową szerokość - 100 cm, tylko dodatkowo mają boczne doświetla po 40 cm - a wszystko w jednej ramie. I te doświetla tak podnoszą cenę, bo "durna baba" wymyśliła sobie całe przeszklone szybą P4 - reflex :)

Firma CAL jedno doświetle wyceniła mi na 2400 zł :)

Będę miała coś podobnego (wzór drzwi inny)

http://www.domex-drzwi.pl/imgw/70_.jpg

Drzwi kosztowały tylko 2600 - ale to nie jest drewno. Kupilismy PCV na profilu aluplasta. Zrobił nam je lokalny producent okien.

A prezentują się tak:

http://smietnikkoniczynka.blox.pl/resource/drzwinasze.JPG

Ich wyglad bardzo mnie zaskoczył - nie spodziewałam się, że tak fajnie będą wygladały. A przy naszym drapiącym psie PCV to najlepsze rozwiązanie.

Dzień dobry

No sęk w tym że my raczej takich szyb w drzwiach i przestrzeni okołodrzwiowej nie uważamy . U nas z okna z gabinetu i tak będzie widoczne kto stoi pod drzwiami , a druga rzecz że jestem zdeklarowanym zwolennikiem selekcji przy furtce w płocie , która będzie dwadzescia pare metrów od wejscia do domu . W związku z tym przekonałem małże że najtańszy (około 400 zeta bez montażu) domofon z kamerką to jest to . Tylko że chyba trzeba będzie go zrobić za pancerną płytką ze względu na rozwydrzonych małolatów , bezinteresownych psujów wszystkiego co mają w zasięgu ręki . :(

No widzę że sporo się zmieniło u was , a nie chce nowego postu trzaskać więc uzupełnię ten .

Tarasik widzę rzeczywiście bardzo duży , planujecie jakieś zadaszenie , markizę może ?

Podłogówkę macie wszędzie , czy też wariant mieszany ?

No i ostatnie pytanko , tak mniej więcej (na priv) orientacyjnie ile wychodzą te wylewki ?

W związku z tym że wychodzicie już na ostatnią prostą , życzę udanego finiszu . :D

Tarasik widzę rzeczywiście bardzo duży , planujecie jakieś zadaszenie , markizę może ?

Podłogówkę macie wszędzie , czy też wariant mieszany ?

No i ostatnie pytanko , tak mniej więcej (na priv) orientacyjnie ile wychodzą te wylewki ?

W związku z tym że wychodzicie już na ostatnią prostą , życzę udanego finiszu . :D

Na części tarasu planujemy pergolę, która docelowo ma stanowić naturalne zadaszenie - planuję posadzić winobluszcz.

Co do podłogówki to mamy wariant mieszany. Pierwotnie miało byc nieco mniej podłogówki, ale w trakcie układania zdecydowalismy się na rozprowadzenie instalacji w salonie.

Co do ceny posadzek to nie tajemnica :) Robiła nam firma z Lubartowa - tam jest zagłębie mixokretów, więc ceny maja bardzo rozsądne. Umawialismy się na 10 zł/m2. Ostatecznie zapłaciliśmy po 9 zł. W sumie za cały dom (wyszło 210m2) zapłaciłam 1900 zł. Do tego poszło 20t piachu i 2,5 palety cementu.

:)

Piękne drzwi, super się prezentują i cena jest bardzo przystępna :p

Czy możemy prosić o namiary na tego lokalnego producenta?

Drzwi wykonała firma "ŁUKPLAST" Dylak, Rychlik

Spółka Jawna

21-400 Łuków, ul. Dworcowa 14

tel./fax +48 (025) 798 37 76

e-mail: [email protected]

http://www.lukplast.pl/pl/index.php