Fenix999 28.04.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Długo zastanawialismy się nad wyborem drzwi. Planowaliśmy drewniane, ale ta cena.... Jak drewniane to dębowe i tu najtańsza oferta 7000 zł, sosnowe tańsze o jakiś 1000 zł, ale sosnowe Myśleliśmy o metalowych, ale na taką szerokość (180 cm) żaden producent nie chce zrobić - jedno doświetle tak - dwa już odpada. To nie jest pomyłka 1,80 m ?? Nie próbowaliście tego zmienić na etapie murowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 28.04.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Dobrze widzisz - 180 cm (1,8m) i to nie pomyłka. Zawsze chciałam mieć takie szerokie drzwi i zadna zmiana nie wchodziła w grę. Tylko czemu to tak drogo kosztuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 28.04.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Ależ to prawie wrota Wszelkie odstępstwaod "standardów" z reguły biją po kieszeni, co nie znaczy , że zawsze należy się do nich stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 29.04.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 żadne wrota Drzwi mają standardową szerokość - 100 cm, tylko dodatkowo mają boczne doświetla po 40 cm - a wszystko w jednej ramie. I te doświetla tak podnoszą cenę, bo "durna baba" wymyśliła sobie całe przeszklone szybą P4 - reflex Firma CAL jedno doświetle wyceniła mi na 2400 zł Będę miała coś podobnego (wzór drzwi inny) http://www.domex-drzwi.pl/imgw/70_.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 29.04.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Ty to chyba lubisz szyby myć . Tylko nie mów że te szyby są przejrzyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 29.04.2009 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Nie nie są przejrzyste - bedzie weneckie lustro. A co do mycia to niecierpię ale dam radę chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 01.05.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 U nas w projekcie też były drzwi z takim obramowaniem z podświetleniem , ale stwierdziliśmy że chcemy proste drzwi bez dodatków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 06.05.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Mój sąsiad zrobił podobnie ja Wy - jak wczoraj zobaczył nasze nowiutkie drzwi i usłyszał cenę to zaklął i stwierdził, że żona napewno go zabije za zamurowanie doswietleń Jak znajdę chwilkę czasu to pochwalę się w dzienniku drzwiami, ale to chwile potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 06.05.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 kasiu to ile was wyniosły drzwi??? podaj namiar na sprzedawce na nas sie wypiął stolarz, który juz rok temu obiecał nam zrobic drzwi debowe i teraz na szybkiego musimy szukac nowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 06.05.2009 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Drzwi kosztowały tylko 2600 - ale to nie jest drewno. Kupilismy PCV na profilu aluplasta. Zrobił nam je lokalny producent okien.A prezentują się tak:http://smietnikkoniczynka.blox.pl/resource/drzwinasze.JPG Ich wyglad bardzo mnie zaskoczył - nie spodziewałam się, że tak fajnie będą wygladały. A przy naszym drapiącym psie PCV to najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 06.05.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 u nas tez pewnie beda PCV, ale my musimy miec białe niestety białe juz nie beda takie ładne bardzo ładne dzrzwi, naprawde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 06.05.2009 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Agnieszka i Robert mają białe drzwi PCV z łukiem - są naprawdę ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 07.05.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 ide patrzec na zywo widziałam białe drzwi, niestety nie podobaja mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 07.05.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Kasiu - super drzwi - ogromniaste Po prostu piękne No i masz szyby przez które nic nie widać, a moje sa przeźroczyste i goście zagladaja mi do wiatrołapu i podloga musi ciagle byc czysta My przegapilismy te szyby Juz tuz, tuz i bedziecie mieszkac A&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 09.05.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Dzień dobry No sęk w tym że my raczej takich szyb w drzwiach i przestrzeni okołodrzwiowej nie uważamy . U nas z okna z gabinetu i tak będzie widoczne kto stoi pod drzwiami , a druga rzecz że jestem zdeklarowanym zwolennikiem selekcji przy furtce w płocie , która będzie dwadzescia pare metrów od wejscia do domu . W związku z tym przekonałem małże że najtańszy (około 400 zeta bez montażu) domofon z kamerką to jest to . Tylko że chyba trzeba będzie go zrobić za pancerną płytką ze względu na rozwydrzonych małolatów , bezinteresownych psujów wszystkiego co mają w zasięgu ręki . No widzę że sporo się zmieniło u was , a nie chce nowego postu trzaskać więc uzupełnię ten . Tarasik widzę rzeczywiście bardzo duży , planujecie jakieś zadaszenie , markizę może ? Podłogówkę macie wszędzie , czy też wariant mieszany ? No i ostatnie pytanko , tak mniej więcej (na priv) orientacyjnie ile wychodzą te wylewki ? W związku z tym że wychodzicie już na ostatnią prostą , życzę udanego finiszu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 10.05.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Drzwi kosztowały tylko 2600 - ale to nie jest drewno. Kupilismy PCV na profilu aluplasta. Zrobił nam je lokalny producent okien. Piękne drzwi, super się prezentują i cena jest bardzo przystępna Czy możemy prosić o namiary na tego lokalnego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 11.05.2009 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Tarasik widzę rzeczywiście bardzo duży , planujecie jakieś zadaszenie , markizę może ? Podłogówkę macie wszędzie , czy też wariant mieszany ? No i ostatnie pytanko , tak mniej więcej (na priv) orientacyjnie ile wychodzą te wylewki ? W związku z tym że wychodzicie już na ostatnią prostą , życzę udanego finiszu . Na części tarasu planujemy pergolę, która docelowo ma stanowić naturalne zadaszenie - planuję posadzić winobluszcz. Co do podłogówki to mamy wariant mieszany. Pierwotnie miało byc nieco mniej podłogówki, ale w trakcie układania zdecydowalismy się na rozprowadzenie instalacji w salonie. Co do ceny posadzek to nie tajemnica Robiła nam firma z Lubartowa - tam jest zagłębie mixokretów, więc ceny maja bardzo rozsądne. Umawialismy się na 10 zł/m2. Ostatecznie zapłaciliśmy po 9 zł. W sumie za cały dom (wyszło 210m2) zapłaciłam 1900 zł. Do tego poszło 20t piachu i 2,5 palety cementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 11.05.2009 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Piękne drzwi, super się prezentują i cena jest bardzo przystępna Czy możemy prosić o namiary na tego lokalnego producenta? Drzwi wykonała firma "ŁUKPLAST" Dylak, Rychlik Spółka Jawna 21-400 Łuków, ul. Dworcowa 14 tel./fax +48 (025) 798 37 76 e-mail: [email protected] http://www.lukplast.pl/pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 11.05.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Mamy jeszcze jedno pytanko (przynajmniej na tym etapie ): w którym miejscu wykonaliście piony kanalizacyjne i czy udało wam się je jakoś ukryć (np. w ścianie działowej), czy po prostu je zabudowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 11.05.2009 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Mamy jeden pion - rura idzie w rogu garażuhttp://smietnikkoniczynka.blox.pl/resource/posadzki01.jpgNie wiem, czy bedziemy ją zabudowywać - nie myślałam o tym jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts