kasia i mat 12.05.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Nadrabiam zaległości forumowe powoli i wskoczyłam do Was. Pięknie Wam idzie Zazdroszczę, że macie możliwość bycia na budowie... Nas po prostu skręca kiedy słyszymy newsy o nowych budowlanych poczynaniach i żadnego z nich nie możemy zobaczyć na bieżąco Budujecie śliczny dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 12.05.2009 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 No widzisz Kasiu - coś za coś - my jesteśmy na budowie na bieżąco, czasem częściej niż byśmy chcieli i dlatego brakuje nam czasu na inne rzeczy. Ostatnio tylko w kółko praca - budowa, budowa - praca. Jak wreszcie jesteśmy w domu to na pierwszym planie jest dziecko i na nic innego nie ma już czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 14.05.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 kasiu fajnie juz u Was, idziecie jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 15.05.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Dzięciątko przebiegło po wylewkach... nieźle. Będzie co wspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 18.05.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Kasiu gratuluje kolejnego etapu z wylewkami to już coś ja muszę się przyznać że sama zostawiłam podobne ślady co Twoje dziecię ale na chudziaku... panowie zapomnieli mnie poinformować że w jednym miejscu dodali bo było za nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 23.05.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 jakie Ty masz zajebiste drzwi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No dobra trochę nie podobają mi się te zawiasy po prawej ale ogólny efekt jest piekny Moje były duzo droższe i uważam, że zostałem wyciulany. Twoje tańsze podobają mi się tysiąc razy bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 23.05.2009 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 No Dandi co do zawiasów masz rację - klamka też taka sobie, ale cena i efekt końcowy rekompensują mi te drobne mankamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 01.06.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 [ z dziennika budowy ] Wow ! No drzwi rzeczywiście są super, i to z PCV no proszę. A można wiedzieć ile daliscie za drzwi? Pozdrawiam http://forum.muratordom.pl/uzytkownik79817.htm Dariza drzwi tanie - kosztowały 2600zł Kasiu. Jak macie rozwiązany problem otwierania tego trójkątnego okna. Z tego co widzę to w takiej postaci problemu raczej nie ma. Niedoczytałam dokładnie na temat tego okna. Za bardzo jestem zmęczona żeby wytężać teraz swój umysł My również mamy takie okno. Jeśli są jakieś istotne sprawy szczególnie dotyczące tego okna to proszę o jakąś poradę wynikającą z Waszego doświadczenia. Acha. Domek jest super a już projekt salonu i kuchni powalił mnie całkiem na kolana. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik45135.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i mat 02.06.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Podglądnęłam Was dziś znowu Widzę, że jesteśmy gdzieś na podobnym etapie. My też już po wylewkach i tynkowaniu. Już bym chciała mieszkać Wrócić wreszcie Nam czas wlecze się niemiłosiernie - nie wiem jak Wam...Kiedy wreszcie będzie ta pierwsza noc w nowym domu- wciąż łamię sobie na tym głowę.. Pozdrawiamy serdecznie ze słonecznej dziś (nie do wiary!) Wyspy Wiecznego Deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 02.06.2009 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Kasiu. Jak macie rozwiązany problem otwierania tego trójkątnego okna. Z tego co widzę to w takiej postaci problemu raczej nie ma. Niedoczytałam dokładnie na temat tego okna. Za bardzo jestem zmęczona żeby wytężać teraz swój umysł My również mamy takie okno. Jeśli są jakieś istotne sprawy szczególnie dotyczące tego okna to proszę o jakąś poradę wynikającą z Waszego doświadczenia. Acha. Domek jest super a już projekt salonu i kuchni powalił mnie całkiem na kolana. Asiu z oknami trójkątnymi mielismy straszne przejścia. W naszym projekcie okna w lukarnie są w dwóch pomieszczeniach. Zamówiliśmy zgodne z projektem i po montażu okazało się, że okno owszem uchyla się, ale nie ma możliwości połozenia go na płasko np. do mycia. Nie będę tu rozpisywała się o całej akcji z reklamacją, bo nie było to zbyt miłe przeżycie. Ostatecznie producent dogadał się ze sprzedawcą, a sprzedawca z nami i zmienilismy kształ okna. Teraz trójkąt jest ścięty, okno uchyla się i kładzie na płasko. Koniecznie przy zamówieniu zwróć uwagę sprzedawcy na ten problem - najlepiej poproś, aby na zamówieniu było wyraźnie napisane, że okno ma się uchylać i kłaść na płasko. Niestety nie ma co marzyć, że będzie również rozwieralne, ale to można przeżyć. gdybym wiedziała jak to będzie wyglądało przeprojektowałąbym lukarne i zrezygnowałą z trójkątów - skrzydło okna jest strasznie ciężkie i podejrzewam, że przy zbyt częstym kładzeniu na płasko poprostu się pokrzywi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 09.06.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Widzę, że moc dylematów przed Wami. My dopiero startujemy a już wertujemy internet w poszukiwaniu inspiracji, choć do ich ewentualnego wykorzystania jeszcze taka dłuuuuuuuuga droga Z pewnością projekt waszego parteru będzie dla nas wykładnią (mam nadzieję, że wybaczysz nam tą chęć plagiatu), dla mnie rewelacja. Jeśli tylko lubisz nowoczesność i prostotę w domu to realizuj ten zamysł bez wahania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 09.06.2009 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Projekt podoba nam się bardzo, ale ciągle się waham Chociaż właściwie wszystko co oglądam czy wyceniam - robie pod kątem realizacji projektu. Obecnie szukamy gresy na hol i do kuchni - oczywiście w rozmiarze i kolorach jak na projekcie Wczoraj zrobilismy mały krok naprzód - zamówilismy schody i drzwi wewnętrzne u stolarza - wszystko pod kolor okien (ciemny orzech). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 21.06.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Jak tam poszukiwanie 5-cio szybowych drzwi? Zajrzyj na stronę PORTY, wzór sevilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.06.2009 03:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Dzień dobry A ile bierze - tak mniej więcej - za obicie tych schodów . No i druga rzecz która mnie nurtuje , dlaczego akurat 5 szyb musi być ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 22.06.2009 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 O ludzie - Fenix - Ty nocny marku Jeżeli chodzi o drzwi to ja nie szukam producenta, bo robię u stolarza Szukałam w necie zdjęcia poglądowego, ale nic podobnego nie znalazłam Dlaczego 5 szyb, to do końca nie wiem - stolarz powiedział, że 4 odpada, bo bardzo ciężko zamontować mu zamek - mówił coś o wierceniu na złoczu drewna czy coś w tym stylu. W sumie to go nie słuchałam, bo widziałam u koleżanki drzwi wykonane przez tego stolarza właśnie z pięcioma szybami i innych juz nie chcę Cena schodów mnie zaskoczyła - stolarz wycenił mi robociznę z materiałem na 3 - max 3,5 tys. Schody będą dębowe - dąb I klasa, barwiony na orzech i lakierowany matowym lakierem. Jest to cena bez barierki, bo tą robimy w połączeniu z metalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 22.06.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Chciałoby się parkiet, ale przy naszym sierściuchu może to być najgłupszą decyzją pod słońcem - zaczynam mysleć coraz częściej o położeniu paneli......... ja zdecydowałem si ę na panele rezygnując z mego cudnego jesionowego parkietu ze względu na czas oczekiwania na moment przydatności podłogi do użytkowania. składnia powyższego zdania nic mnie nie obchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 25.06.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 kasiaa256 przeczytałam o towich problemach z cieknącm kominem, mamy ten sam problem, juz ręce wszyscy załamują A juz się cieszyliśmy, bo po niedawnych deszczach było wszystko ok. niestety ulewy sprzed 2 dni pokazały nam coś innego Najgorsze, ze wełan juz jest i położone płyty k-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 26.06.2009 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Znamy już powód cieknięcia kominów - woda dostaje się przez fugę do klinkieru - teraz juz wiemy, że błędem było murowanie komina z klinkieru z dziurami - następny dom będzie miał kominy z pełnej cegły.Teraz trzeba znależź sposób na uszczelnienie fug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 26.06.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 My uszczelnialiśmy na wiosnę ponoc najlepszym na rynku. Niestety dalje ciekną, choć mniej, więc coś to uszczelnianie dało. Nietsety będziemy wymieniac fugę i robić bez wgłebienia, tylko na równo z cegłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 26.06.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Dzień dobry Przepraszam że pytam , ale co znaczy "klinkier z dziurami" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts