Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Kasi i Marcina - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 656
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kurczę, chciałabym mieć już łazienki, kuchnię no i kominek. Brrr.... strasznie się zimno u nas zrobiło. A u Was już ogień się pali, prawie domowo się zrobiło...

A propos, jesteś pewna tych ciemnych podłóg? Przyznam szczerze, że podobać to mi się straaaasznie podobają, ale ten kurz..... więc stawiam na praktykę.

Pozdrowionka

Co do podłóg to kilka dni temu zrezygnowałam z malowania parkietu na kolor schodów. Jak zobaczyłam schody to doszłam do wniosku, że szkoda mojego zdrowia - parkiet będzie w naturalnym kolorze dębu :) Panele są za to deko ciemniejsze, ale specjalnie wybrałam klepkę, dzięki czemu podłoga jest cieniowana - od jasnej do ciemnej i myślę, że dzięki temu kurz będzie mniej widoczny. Za to na schodach będzie masakra - są piekne, ale niestety niepraktyczne. Teraz zrobiłabym jasne. Zreszta parapety mam dokładnie w tym samym kolorze co schody i też pewnie będę żałowała :)

My mamy ciemne panele w mieszkaniu - no cóż, kurz widać i owszem ale za to jak pieknie kontrastują z jasnymi ścianami :p

A z mojej strony dwa pytania:

- jak się ma malowidło na klatce schodowej, powstało już nowe?

- no i czemu jeszcze nie dane nam było obejrzeć tych pieknych ciemnych schodów? :D

Co do podłóg to kilka dni temu zrezygnowałam z malowania parkietu na kolor schodów. Jak zobaczyłam schody to doszłam do wniosku, że szkoda mojego zdrowia - parkiet będzie w naturalnym kolorze dębu :) Panele są za to deko ciemniejsze, ale specjalnie wybrałam klepkę, dzięki czemu podłoga jest cieniowana - od jasnej do ciemnej i myślę, że dzięki temu kurz będzie mniej widoczny. Za to na schodach będzie masakra - są piekne, ale niestety niepraktyczne. Teraz zrobiłabym jasne. Zreszta parapety mam dokładnie w tym samym kolorze co schody i też pewnie będę żałowała :)

Powiem Ci, że mamy podobne upodobania. Sama też koniecznie (i za bardzo nie dawałam się przekonać) chciałam ciemne schody. Zresztą inspirowałam się dokładnie tym samym zdjęciem co Ty. Podłogi - to tylko ciemne (może widziałaś w utkowym domku parkiet merbau - no po prostu jest przecudny!!!!). I na moje szczęście koleżanka robiła remont i zrobiła (oczywiście) ciemne podłogi. Po miesiącu uytkowania, jak już wszystkie koleżanki pooglądały i się nawzdychały na temat przepięknej podłogi, jej na "pocieszenie" został tylko mop, który używa po klika razy w ciągu dnia.

Co do Twojej podłogi, to naturalny dąb będzie równie piękny jak ciemna podłoga. :wink: :wink:

Witaj Kasiu. Jestem pod wielkim wrażeniem twojej koniczynki !! Super to wszystko wygląda !! Pięknie ją urządzasz. A pomysł z tym mostem jest niesamowity. Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia, szczególnie salonu. Kasiu, czy podnosiliście ściankę kolankową, jaką ma wysokość??

Serdecznie was pozdrawiam :D

Kasiu droga, jak miło się ogląda koniczynkę na tym etapie budowy/urządzania :) :) Fajnie zagospodarowaliście garderobę, każdy centymetr ściany wykorzystany. Most w wersji szarej faktycznie dużo ładniejszy, schody wyszły świetnie, ach, ogólnie pełen zachwyt. No i nareszcie Ola ma swoje motylki :D

Witaj

Dzisiaj dołączyłam do Forum. W najbliższym czasie dołączę zdjęcia swojej koniczynki. Chętnie wymienię się uwagami na temat budowy domku. My jesteśmy na etapie nakrywania naszego domku dachówką. Będzie mi miło jeżeli będę mogła z kimś wymienic się opinią o naszych domkach.

Pozdrawiam

I czekam na posty na moim forum.

Sylwia :D

Witaj Kasiu. Jestem pod wielkim wrażeniem twojej koniczynki !! Super to wszystko wygląda !! Pięknie ją urządzasz. A pomysł z tym mostem jest niesamowity. Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia, szczególnie salonu. Kasiu, czy podnosiliście ściankę kolankową, jaką ma wysokość??

Serdecznie was pozdrawiam :D

Sprawdziłam wysokośc ścianki kolankowej - 114 cm.

Kasiu, pochwal się schodami. Pewnie już gotowe. I jak masz zdjęcia podłogi w salonie to też chętnie pooglądam. No i łazienkę z moimi ulubionymi płytkami. Skończyliście ją już chyba?

Schody faktycznie sa już gotowe - szczątkowe zdjęcia są w dzienniku. Może dzisiaj w ramach sprzątania zdejmę z nich folię i kartony i zrobię nowe zdjęcia.

Dolna łazienka w płytkach Metalic prawie skończona. Mamy wreszcie położoną mozaikę na sciance prysznica. Wyszło obłędnie - zrobię dzisiaj zdjęcia stanu obecnego to sami ocenicie :)