Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Kasi i Marcina - komentarze

Recommended Posts

Ja tutaj w ogóle nie brałam pod uwagę ceny - w mieszkaniu miałam płyty, bo było taniej i szybciej wyprostowac krzywe ściany. Nigdy więcej płyt - dziury i wgniecenia robiły się same. Pamiętam jak kiedyś Ola rzuciła jakąś zabawką i na ścianie w kuchni zrobiła się mega dziura - dobrze, że miałam tam tapetę i trochę mi jej zostało, więc dziura została skrzętnie ukryta. Dodam tylko, że u nas ze względu na krzywizny płyty były na stelazach, może przyklejane do ściany inaczej by się zachowywały.

• Odpowiedzi 656
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

teraz narobiło sie na rynku mnóstwo firm budowlanych, kupuja agregaty i robia tynki przeróżne, czy dobre tez nie wiadomo, ja sama nie wiem jakie bedziemy robic bo znowu nasi murarze mówili że te najzwyklejsze najlepsze.

............... i najtańsze................ my tzn chłopaki machają sami rękoma........ ściany nie będa idealnie proste......ale coś za coś.......... :-?

teraz narobiło sie na rynku mnóstwo firm budowlanych, kupuja agregaty i robia tynki przeróżne, czy dobre tez nie wiadomo, ja sama nie wiem jakie bedziemy robic bo znowu nasi murarze mówili że te najzwyklejsze najlepsze.

............... i najtańsze................ my tzn chłopaki machają sami rękoma........ ściany nie będa idealnie proste......ale coś za coś.......... :-?

gładzia wyrównacie ściany a ile zaoszczędzicie na robociznie.

zresztą jaks ie robi cos samemu to jest ogromna satysfakcja :D

gładzia wyrównacie ściany a ile zaoszczędzicie na robociznie.

zresztą jaks ie robi cos samemu to jest ogromna satysfakcja :D

tak, tak tylko mój małżonek ma schizy, wszędzie widzi gładkie ściany a nasze krytykuje, że krzywe............. ja tam nie widzę........... tu sie zastawi, tu obrazek powiesi czy foto........... ale on sobie bierze do siebie co powiedzą inni jak przyjda ogladać te krzywizny :-? :-? :-? :-?

Dzięki Kasiu za podpowiedź, przejrzałam jeszcze raz twój dziennik,

o takie okno tarasowe mi właśnie chodziło:)tylko przesuwne, ale faktycznie za drogie. Kasiu, co masz w saluuuunie? Kanapę, czy narożnik i czy otwierane oknio nie przeszkadza.? Pozostałe okna też fajne i drzwi również.

Pozdrawiam

Anka

Grandzia póki co to w salonie pusto - niestety kasy zabrakło. Planuję narożnik, który będzie stał w tym rogu przy oknie tarasowym - jego krótsza część ma sięgać prawie do końca fixa i myślę, że nie będzie wtedy problemy z otwieraniam. U mnie akurat ta cząść od kanapy otwiera się jako druga i pewnie zadko będzie twierana - teraz korzystaliśmy właściwie tylko z jednych drzwi, a drugie otwierane były tylko jak trzeba było wnieść coś dużego.

Chociaż już sobie wyobrażam jak latem będę siedziała na tarasie, a przez szeroko otwarte drzwi tarasowe będzie wesło powiewała firanka :) Ech rozmarzyłam się...

cześć Kasieńko, zanim sie obejrzysz to bedziesz siedziała na tarasiku z duzym brzuszkiem i nogami na krześle i bedziesz doceniała uroki mieszkania w domku, a potem bedziesz wystawiała Maleństwo w wózeczku na świerze powietrze nie martwiąc sie że nawdycha sie spalin.

Dla mnie życie na wsi ma same uroki :lol:

Bardzo dziękuję za zdjęcia, bedę miała zagwozdkę :) Faktycznie drzwi na rogu wyglądają ciekawie :) tylko jak patrze ba łazienkę to nie mieści mi sie prysznic :D

Możesz mi jeszcze tylko powiedzieć jak dużą masz wannę? Bo by też będziemy mieć bojler i nie chciałabym mieć wanny której nie dam rady woda napełnić :(

witaj Kasiu, zajrzałam do dziennika i powiem Ci że ściany na korytarzu bardzo fajnie zrobione, to jakiś tynk strukturalny bo nie mogę się dopatrzeć i bardzo mi się podobają te cieniowane kolory.

Drzwi też są piękne, nie wiem czy dobrze pamiętam że robił je stolarz?

jaki był koszt drzwi?

Barierki do schodów chcę identyczne :D

Łazienka wydaje się przestronna,fajne są te szafki pod umywalką, pewnie bardzo praktyczne bo można upchnąćw nich sporo drobiazgów.

Czy pralka na poddaszu to wygodne rozwiązanie?