Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Kasi i Marcina - komentarze

Recommended Posts

Na korytarzu jest struktura gipsowa, malowana kolorantem i na to położony werniks metaliczny.

Drzwi są sosnowe robione przez stolarza - moim zdaniem cena bardzo atrakcyjna - 1000 zł za komplet - tzn. drzwi z zamkiem i klamką oraz ościeżnica. Z jakości też jestem bardzo zadowolona.

Co do pralki na poddaszu to ja nie wyobrażam sobie inaczej - sypialnie i garderobę mamy na poddaszu i do łazienki mamy najbliżej z brudnymi ciuchami, nie wyobrażam sobie, że kosz na brudna bielizne stałby na dole, bo pewnie sama musiałabym zbierać cuchy wszystkich domowników i znosić na dół. Znowu kosz na górze, a pralka na dole to tez nie jest dobre rozwiązanie, bo teraz miałąbym problem z dźwiganiem tego kosza przy każdym praniu. Do tego kwestia suszenia - ja mam suszarnię na górze - to wersja zimowa, latem będę suszyła pranie na balkonie, więc tez poręcznie.

Co do praktyczności szafek pod umywalką to jeszcze nie wiem czy będa praktyczne, bo ich nie zagospodarowałam - ciągle walają się tam narzędzia, lampki jakies kontakty i sylikony :) Planuję jednak zrobic tam wreszcie porządek.

• Odpowiedzi 656
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja się cały czas zastanawiam nad tą pralka, u nas życie będzie się toczyło głownie na dole, góra będzie strefa nocną. Wydaje mi się też że bedziemy częściej kozystać z kąpieli pod prysznicem niż w wannie, a noszenie ubrań z góry doprowadzałoby mnie do szału.

Ja planuję w pkoju Kingi szafę na jej ubrania, w sypialni komodę na nasze ciuchy a garderoba ma być na ubrania sezonowe, odświętne, na pościele, itp.

Deska do prasowania bedzie chyba w schowku pod schodami więc pralka bardziej pasuje mi na dole. Zreszta z nami bedzie mieszkala babcia więc bedzie mogła sama sobie robić pranie jak bedzie miała pralkę nisko.

• 2 weeks później...
Ja też, Kasiu a 2 tygodnie szybciutko zlecą :)

p.s.

Mnie murzyn odbierał :)

:lol: :lol: Kochana, wizyty Ci się pomyliły :lol: :lol:

Z murzynem to my wczoraj w Centrum Zdrowia Dziecka mieliśmy "przygodę" :lol:

Kasiu, jak po wizycie? Mam nadzieję że wszystko dobrze będzie http://emoty.blox.pl/resource/friends.gif

Kasiu - mam wielka prośbę. Mogłabyś wrzucić fotkę oświetlenia schodów - interesuje mnie szczególnie widok z poziomu kanapy :roll: Cały czas się głowię czy podświetlać czy nie. U ciebie są ledy i światło centralne, jedno i drugie wykorzystujecie? No i czy podświetlenie schodów nie razi wypoczywających na kanapie domowników?

Kasiu - mam wielka prośbę. Mogłabyś wrzucić fotkę oświetlenia schodów - interesuje mnie szczególnie widok z poziomu kanapy :roll: Cały czas się głowię czy podświetlać czy nie. U ciebie są ledy i światło centralne, jedno i drugie wykorzystujecie? No i czy podświetlenie schodów nie razi wypoczywających na kanapie domowników?

Sylwia zdjęcie wstawić mogę dopiero po niedzieli, bo zginąl mi aparat i muszę pożyczyć od siostry.

Co do swiateł - teraz chyba zrobiłabym tylko górne. Diody wyglądaja bajerancko, ale swiatła daja mało, a dziecko i tak zapala które popadnie - raz diody, raz górne. Wypoczywać na kanapie nie wypoczywałam jeszcze :), ale raz oglądałam wiadomości i diody może mnie nie oslepiały, ale wkurzały.