ewa0870 02.09.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Witaj kasiuWydaje mi się ,że w wysokości salonu nie uwzględniłaś spoiny między cegłami(10 warstw x 0,2),powinna być odpowiednia wysokość.Dzisiaj pojadę i zmierzę chociaż u mnie w razie czego jest już za późno na podwyższanie .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 02.09.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Kasiu, wklejam zdjęcie naszej ściany, jeśli dobrze liczę to mamy 10 pustaków x 24cm plus jedna 12cm = wysoka ściana http://images31.fotosik.pl/355/0ea681314f192c41.jpg Głowa do góry - będzie piękny Dom Pozdrowienia, A&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 02.09.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Witaj kasiu Wydaje mi się ,że w wysokości salonu nie uwzględniłaś spoiny między cegłami (10 warstw x 0,2),powinna być odpowiednia wysokość.Dzisiaj pojadę i zmierzę chociaż u mnie w razie czego jest już za późno na podwyższanie .pozdrawiam Spoiny nie uwzgledniam, bo dom stawiamy na klej, także na całej wysokosci doszło mi zaledwie 1,5 cm - to tyle co nic. Zostało na 12 pustakach, czyli 12 x 24 od tego odejmiemy ze 20 cm na wylewkę i podłoge i zostanie nam 270 cm - będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 02.09.2008 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Kasiu, wklejam zdjęcie naszej ściany, jeśli dobrze liczę to mamy 10 pustaków x 24cm plus jedna 12cm = wysoka ściana Agnieszko tylko, że u was dochodzi własnie spoina - pewnie 1- 2 cm na każdej warstwie. I tak jakos mało mi sie wydaje - wg moich wyliczeń to jakies 265 cm przed wylewką - dobrze mówię??? A może macie posadzkę delikatnie zagłębioną w fundament??? Zresztą teraz to juz i tak po ptokach - parter u nas wymurowany, jutro kończą nadproża i pewnie najdalej w poniedziałek strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.09.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] mam pytanie.w ktorej czesci polski budujecie swoja koniczynke i czy mozna zobaczyc realizacje.pozdr i prosze o odp na [email protected] http://forum.muratordom.pl/uzytkownik62206.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 12.09.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Piękny domek budujecie Śledzę Wasze postępy bo Koniczynka była u nas długo długo projektem nr1 - dotarła do ścisłego finału. Zdecydowaliśmy się finalnie na inny [z powodu większej kuchni], ale do Koniczynki dalej mamy ogromny sentyment Powodzenia w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 19.09.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Melduję, ze wczoraj zalalismy strop dopóki nie wstawisz zdjęć, nie uwierzymy!!!!!!!!!! Strop jest ceramiczny a co to znaczy? (może to i głupie pytanie ale nie wiem a jako, że to forum to nie wstydzę się pytać wcale!!!) kurcze za duży kredyt wzięliśmy dokupcie auto - to ponoć najlepszy kredyt na rynku więc się opłaca (albo zamiast auta cały cygański tabor, echhhhhh... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 19.09.2008 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Na zdjęcia zalanego stropu trzeba niestety poczekać, bo leje cały czas i nie chce mi się w taka pogodę z domu wyłazić, a co dopiero wspinać sie na taaakie wysokości. A co do stropu ceramicznego to moze i specem nie jestem, ale wytłumacze jak tylko umiem najlepiej. Strop ceramiczny (gęstożebrowy) to takie gotowe ustrojstwo - kupujesz belki, rozmieszczasz je co 65 cm (chyba), a przestrzenie między belkami wypełniasz pustakami ceramicznymi. Ech - o Terrivie nie słyszałeś? My wybralismy strop ceramiczny, bo ponoć cieplejszy i cichszy, a do tego (i to chyba nas przekonało) otwory w pustakach ceramicznych są znacznie mniejsze - tzn jest ich więcej, a co za tym idzie w przypadku wiercenia dziurki w suficie uzyskam dziurkę a nie dziursko na pół pustaka Co do opłacalności - wychodzi prawie to samo co tradycyjny strop betonowy. My wydalismy 8800 zł + oczywiście beton na przykrycie (21 m3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 19.09.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 ach terriva, to pisz, że terriva, ja w nomenkalturze słabio, słabiuteńko...http://emoty.blox.pl/resource/gwizdze.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 20.09.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 A ja przyszłam z sąsiedzką wizytą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 22.09.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 A ja przyszłam z sąsiedzką wizytą a ile jest z Siedlec do Łukowa, bo może ejsteś tez moją sąsiadką tylko w zupełnie druga stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 22.09.2008 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witam sąsiadkę Z Siedlec do Łukowa jest 28 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 22.09.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 eeeeeeeeeeeeeeeeeeee, to na upartego jestesmy sąsiadami... na tej samej zasadzie na jakiej mieszkańcy Zielonej Góry są sąsiadami Suwalszczan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 23.09.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 dandi3, wcale nie musimy się upierać , hihi, znad Buga pochodzę , a stamtąd już nie tak daleko do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 24.09.2008 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Tomka, zupełnie blisko - nad Bug jeździmy na grille i inne pikniki. W czasach wczesnej ogólnokształcącej młodości, podczas wakacji na kilkudniowe hmmmmmm... zajęcia w terenie (powiedzmy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 24.09.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Dżizas, ta sytuacja z sąsiadem to coś niesamowitego! Po takich wrażeniach na Waszym miejscu zrobiłbym sobie dwa dni wolnego od czegokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 26.09.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 IIIIIII cooooooo? To znaczy, że sąsiad wybudował się nie na swoim?? Gratuluję zakupu, ale jeszcze nie mogę wyjść z szoku! Jak zobaczę Wasze nowe zdjęcia to powinnam się uporać ze wstrząsem psychicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 26.09.2008 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ja też nadal jestem w szoku, ale niestety prawda - sąsiad wybudował się na działce kogoś innego. Do błedu przyznali się sprzedający działki. Sąsiad w terenie pokazał im, która chce działkę - zapisali w notatniki, a później nanieśli na mapkę - tylko, że nanieśli zapiski na działke obok. Sąsiad był pewnien, że kupuje działkę, którą wskazał - postawił na niej garaż blaszak, ogrodził i zaprosił geodetę A teraz zamiast cieszyc się z rosnącego domu ma niezły problem i samowolę budowlaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 26.09.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 norrmallnie ssię zaczęęłam jąąkać! Jak to dobrze, że Wy budujecie się tam gdzie trzeba!!! uuuufff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 26.09.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ja też nadal jestem w szoku, ale niestety prawda - sąsiad wybudował się na działce kogoś innego. Do błedu przyznali się sprzedający działki. Sąsiad w terenie pokazał im, która chce działkę - zapisali w notatniki, a później nanieśli na mapkę - tylko, że nanieśli zapiski na działke obok. Sąsiad był pewnien, że kupuje działkę, którą wskazał - postawił na niej garaż blaszak, ogrodził i zaprosił geodetę A teraz zamiast cieszyc się z rosnącego domu ma niezły problem i samowolę budowlaną Szczęście w nieszczęściu, że teraz błąd "się" ujawnił, a nie przed końcem budowy... Gdyby nie Wy, to pewnie nawet w urzędach sprawa by nie wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts