Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Kasi i Marcina - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 656
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nawet się nie obejrzysz jak Twoje maleństwo zamieszka w Koniczynce :) czas leci nieubłaganie. Jak patrzę teraz na Ole to trudno mi uwierzyć, że ona jest juz taka duża. Pamiętam jak to ona miała kolki i płakała całymi dniami, tak jakby to było wczoraj. Ale nie ona teraz juz zaczyna pyskować :)

haha :D

No więc powiem tak:

wygląda jak drewniana :) a jest ciemny brąz? i gdzie to sie kupuje? w hurtowni materiałow normalnie?

Kasiu własnie u Emilki widziałam kawałek kuchni takiej jak Twoja i mnie olśniło :)

Mogłabyś wrzucić więcej zdjęc bo nie znalazłam?

Edytowane przez Beata&Wojtek

No niestety nie było ciemniejszego koloru - sama chciałam ciemniejszy, ale w sumie i taki fajnie wygląda. My kupilismy blache w firmie, która zajmuje sie głownie dachami, ale pewnie w wiekszości składów budowlanych, tych które handlują blachą na dach będzie i blaszana podbitka.

Co do kuchni to daj mi maila to ci prześle troche zdjęc - jakiś czas temu robiłam dla jednej dziewczyny z forum zdjęcia kuchni nawet z pootwieranymi szafkami, żeby mogła się połapać co gdzie jest. Na forum nie chce mi sie tego wsadzać, bo nie mam czasu :)

Witaj Kasiu, jak miło że wróciłaś do nas.

Jak ten czas szybko leci, dopiero co napisalas że spodziewasz się maluszka, a już skonczyl 3 miesiące. Jak patrze na Twoją Olę to bardzo przypomina mi moja Kingę, podobne sa dziewczyny:)

Zajrzałam do dzienniczka zobaczyć podbitke, super wyszła. Ja sie piekliłam jesienią żeby kupic i najpierw miała byc pcv, potem drewniana i jak czytam Wasze opinie to cieszę się że nie kupilismy bo może teraz też zastanowimy sie nad blaszaną.

Aha, zapomniałam podpytac jak się sprawuje kominek? Z tego co pamiętam to masz taki o jakim ja myślę, często w nim palicie??

No i mam malutka prośbe, czy mogłabys mi wyslać zdjęcia kuchni, te które wysyłałaś dziewczynom i jesli to nie kłopot to również fotki spiżarki??

Co do kominka to po pierwszej zimie twierdziłam, że kominek to pomyłka. Teraz zmieniłam zdanie. My zaczęlismy grzać centralnym ogrzewaniem dopiero pod koniec listopada - jak przyszły pierwsze mrozy. Wcześniej poddasze ogrzewało się samo od grzania wody. Tak jakos fajnie mamy, że jak grzejemy w trybie letnim tylko wodę, to po odkręceniu grzejników też się robią ciepłe. A dół dogrzewaliśmy kominkiem - zazwyczaj rozpalałam sobie po 16 icały wieczór miałam cieplutko, na nic wrzucaliśmy sporo drzewa i jak wstawalismy rano to jeszcze komin był cieplutki. Z wkładu jesteśmy bardzo zadowoleni - szyba troche okopcona, ale to dlatego, że ja spalam w nim bardzo dużo papierów - zawsze łatwiej wrzucic do kominka niz do pieca. :) Teraz też sobie rozpalam prawie codziennie, bo jakos mi tak milej jak ogien wesoło mruga w kominku :)

Co do zdjęć kuchni to prześlij mi adres na PW i zaraz Ci prześle. Zrobie też zdjęcia spiżarki, bo jeszcze nie robiłam - tyle, że nie wiem jak wyjdą, bo to dość małe pomieszczenie, a ja mam kiepski obiektyw do tego typu zdjęć.

Mam jeszcze pytanie, w szafce od strony salonu masz barek?? czy tylko tak wygląda jakby to były szafki? jak głęboki jest ten barek? też o czymś takim myślę, właśnie jako barek na alkohol, kieliszki itp

Jeszcze raz wielkie dzięki:)

Goga ty dostałas tylko jedną częśc zdjęć (nie wiem czemu, ale poszedł tylko jeden mail)- dzisiaj wysłałam Ci drugą ze zdjęciami barka - tam wszystko ładnie widać i nawet pare słów na ten temat skrobnęłam. Barek mam dokładnie taki jak szafki kuchenne - ta sama głębokość, natomiast z wysokości jest odjete chyba ze 30 cm - pod barkiem są dwie szuflady :) U nas barek podzielony jest na dwie części - alkoholową i słodyczową. W pierwszej trzymamy wszelkie kieliszki i szklaneczki do drinków (na górnej półce), a niżej stoją alkohole. Druga część należy głównie do Oli - moja córeczka to mały chomik - wszystkie słodycze jakie dostanie lub sobie kupi zamiast zjeść chowa w barku.

Co do kominka to po pierwszej zimie twierdziłam, że kominek to pomyłka. Teraz zmieniłam zdanie. My zaczęlismy grzać centralnym ogrzewaniem dopiero pod koniec listopada - jak przyszły pierwsze mrozy. Wcześniej poddasze ogrzewało się samo od grzania wody. Tak jakos fajnie mamy, że jak grzejemy w trybie letnim tylko wodę, to po odkręceniu grzejników też się robią ciepłe. A dół dogrzewaliśmy kominkiem - zazwyczaj rozpalałam sobie po 16 icały wieczór miałam cieplutko, na nic wrzucaliśmy sporo drzewa i jak wstawalismy rano to jeszcze komin był cieplutki. Z wkładu jesteśmy bardzo zadowoleni - szyba troche okopcona, ale to dlatego, że ja spalam w nim bardzo dużo papierów - zawsze łatwiej wrzucic do kominka niz do pieca. :) Teraz też sobie rozpalam prawie codziennie, bo jakos mi tak milej jak ogien wesoło mruga w kominku :)

Co do zdjęć kuchni to prześlij mi adres na PW i zaraz Ci prześle. Zrobie też zdjęcia spiżarki, bo jeszcze nie robiłam - tyle, że nie wiem jak wyjdą, bo to dość małe pomieszczenie, a ja mam kiepski obiektyw do tego typu zdjęć.

jak ja lubię do Ciebie zaglądać, zawsze pozytywnie rozwiejesz moje wątpliwości:):)

Ja tez nie byłam/nie jestem wielką zwolenniczka kominka dlatego nie chciałam kupowac drogiego wkładu, dlatego tym bardziej cieszy mnie to że ten który planujemy jest dobry.

Mój mąż planuje poprowadzic od kominka do pokoi rury i tym samym dogrzewać pomieszczenia, na początku byłam trochę przeciwna ale znajomi maja takie rozwiązanie i chwalą sobie. Jesienia czy wiosna napala w kominku i maja cieplo wszedzie.