qqrq5 04.11.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witam. projekty archonu mają to do siebie, ze są niedopracowane..też to przerabiam..tylko w drugą stronę.. moje pomieszczenia mają teraz po 290cm no własnie u nas wyszło podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 12.11.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witaj, Kasia!I jak tam dach? Zaglądam z ciekawością i zazdroszczę że na takim etapie już jesteście, bo zima tuż tuż a my w domu dopiero fundamenty mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 13.11.2008 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Dach zadeskowany i zaizolowany papą czeka na dekarzy. Ostatnio w ogóle nie miałam czasu na aktualizację dziennika, ale najdalej jutro nadrobię zaległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 15.11.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Zeby nie zasmiecac watku o kuchniach odpowiem Ci tutaj o oknach. My mamy okna Tytanowe z MS ze Slupska - profil polzlicowany, fixy jak Twoje. Nasz wymiar to 360x220 dzielone na 3x120x220. Wyglada to tak (zdjecia z czasow budowy) http://images35.fotosik.pl/31/7cfa9200da1a7bc6med.jpg Nie bylo najmniejszego problemu z takim zestawem. Na stronie producenta sa podane punktu sprzedazy w calej Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.11.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ostatnio w ogóle nie miałam czasu na aktualizację dziennika co jest skandalem i mnie to np oburza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 17.11.2008 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 co jest skandalem i mnie to np oburza A bo ja z natury skandalistka jestem Ale coś tam już nadrobiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 24.11.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 my tez po cichu liczymy na okna w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 24.11.2008 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Mamy nowego dekarza - chciał zacząć dzisiaj, ale dach przykryty śniegiem niestety. Okna mamy już zamóione - za 3 tygodnie mają wstawić Mam nadzieję, że prognozy pogody tym razem się sprawdzą i od środy bedzie cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 26.11.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 My też zamówiliśmy orzech tyle, że ja chciałam kolor tylko od zewnątrz, w środku będą białe, pozdrawiamy ja nie bede oryginalna, u nas zostaje jak w projekcie okna białe ze szprosami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 27.11.2008 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 ach przez przypadek wysłałam niepełnego posta z drzwiami przesuwnymi u nas nie będzie kłopotu i będą dwa skrzydła tak jak chciałam, więc nie wiem w jednej firmie się da a w drugiej nie Goga ja tez znalazłam 3 firmy, które chciały mi te okna wykonać. Tylko nikt mi nie powiedział, że to bedzie lipa. Dopiero kolega wyjaśnił mi na czym to polega. Lokalni producenci zrobią okna takie jakie sobie zażyczysz i nie powiedzą, że w tak ogromnych skrzydłach trzeba dać wzmocnione szyby, które kosztuja krocie, bo ich nie kupisz. Dlatego też zrobia za rozsądną cenę okna ze standardową szybą. U mnie szerokość otworu ma 3340x2450. Wychodzą ogromne szyby, które nie powinny być wykonane ze standardowego szkła. Dokładnie nie pamietam, ale chyba standardowo dają szybę P3, a tu powinna być aż P6. Dlatego cena wyszła mi kosmiczna. Po drugie takie jedno skrzydło będzie ważyło ponad 100 kg. Jakoś nie wyobrażam sobie, że te 100 kg tak normalnie bedę jedną ręką przesuwała. Może i to jest specjalny system przesuwny, ale waga robi swoje. Ja zrezygnowałam, chociaż przyznam, że z ciężkim sercem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 27.11.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 to jakie wkoncu robicie?? 3 skrzydłowe?? ja napewno zrobie 3 skrzydła, jeden fix i 2 otwierane z ruchomym słupkiem własnie zbliza sioe czas zamawiania okien i musze pozbierac wyceny ile Wam mniej wiecej wychodza ?? szyby bezpieczne czy inne zamawiacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 27.11.2008 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 W końcu robimy 4 skrzydła - 2 fixy i środek otwierany z ruchomym słupkiem. Szyby bezpieczne P4 - chyba te sa już bezpieczne - tzn. podobno przy takich szybach jest znizka przy ubezpieczeniu domu. Wycena na wszystkie okna to 12 800. Cena może ulec delikatnie zmianie, bo trójkąty wycenili mi na oko - wymierzą i wycenią dokładnie jak będzie blacha na dachu. My nie będziemy mieli szprosów.Okna mam nieco inne niż w projekcie - większe okno tarasowe, okna w kuchni, gabinecie i kotłowni 150x150, wyższe okna w wykuszu (jakieś 20 cm więcej). Na górze balkonowe bez zmian, za to trójąty wyszły mi 180x150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 27.11.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 W końcu robimy 4 skrzydła - 2 fixy i środek otwierany z ruchomym słupkiem. Szyby bezpieczne P4 - chyba te sa już bezpieczne - tzn. podobno przy takich szybach jest znizka przy ubezpieczeniu domu. Wycena na wszystkie okna to 12 800. przyjemna wycena, ja miałam na 16tys wyższe okna w wykuszu (jakieś 20 cm więcej). u nas tez maja byc wyzsze okna z racji tego, ze chciałam miec prawie od ziemi zostało tylko miejsce na niski kaloryfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa0870 07.12.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 WitamKasiu w jakiej firmie w końcu zamówiłaś okna,bo mi w Aluplaście powiedzieli, że będzie problem z oknem trójkątnym,trzeba będzie je zmniejszyć.Wycenę z Aluplasta na kolor dwustronny miałam na 15tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 08.12.2008 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Okna zamówiłam w Aluplaście - też marudzili przy trójkatach, ale ostatecznie się zgodzili. U mnie jednak rozmiar jest nieco inny niż w projekcje, o ile dobrze pamiętam to mam 184x143. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 08.12.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Wklejam gdzie się da: http://forum.muratordom.pl/pomagam-w-swieta,t146655.htm i jeszcze jedna prośba - czy możecie przekleic ten link do swoich dzienników / komentarzy? Nie każdy zaglada na psychologa a zjednoczenmi możemy naprawde duzo. na bierząco będe informował czego ośrodkowi brakuje. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 28.12.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 http://i210.photobucket.com/albums/bb218/commentsjunkie/newyear/champagne-new-year.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 14.01.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witaj,swietnie opisujesz!! dawno u Ciebie nie byłam, jak jechałam na święta to zerkałam, zerkałamGratuluje i dachu i okien, a ta lukarna bedzie cudna!!!! b. mi sie podoba.co do gniazdek to faktycznie dobrze mowia ze lepiej zrobic 2wiecej jak 1za mało!ale najlepiej najpierw zrobic rozrysowanie na kartce-na planie domu a potem chodzić i przymierzac i wyobrazac sobie co tam bedziesz potrzebowala podłaczyć, trzymam kciuki i pozdrawiamannnja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 15.01.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 ale Ci fajnie... ja wciąz czekam na te cholerne okna. ale jak już przyjadą to znów zaczniemy wyścigi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kati.2007 19.01.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam serdecznie Piękny domek aż miło czytać i patrzeć jak powstają marzenia. My również z mężem będziemy budować Koniczynkę tylko wersję G. Do Twojego etapu budowy jeszcze nam daleko ale już wyobrażam sobie jak będzie wyglądała kuchnia itd. A Twój wariant 3 to jest właśnie moja idealna kuchna. Coś takiego będę chciała u siebie. Zlew w rogu, płyta po boku a pod oknem długi blat abym mogła przy robocie obserwować sobie świat za oknem Pozdrawiam i życzę zadowolenia z Koniczynki Kati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts