dandi3 23.01.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 FOLIĘ Z OKIEN POZRYWAŁA???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 23.01.2009 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Nie denerwuj mnie Jutro jadę zrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 23.01.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 jutro...? Jutro to już nie będzie czego zrywać. folia weżre się w okna, przeniknie fakturę ramy okiennej, ulegnie wulkanizacji i będziesz miała okna w białe plamy. W akcie desperacji spróbujesz je usunąć pumeksem co doprowadzi okna do ruiny. Widząc swój błąd zdecydujesz się zamalować ubytki kredką. Oczywiście zwykłą - ołówkową nie dobierając odpowiedniego koloru. Ograniczenia finansowe które są oczywiste w przypadku budowy spowodują, że pogodzisz się z faktem posiadania zniszczonych okien i będziesz musiała z tym żyć. Będzie Ci to spędzało sen z powiek. W konsekwencji doprowadzi do pomieszania zmysłów i obłąkania. Wylądujesz w najbliższym zakłądzie zamkniętym a wszystko przez to, że NIE CHCIAŁO CI SIĘ POJECHAĆ DZIŚ ŻEBY USUNĄC FOLIĘ!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 23.01.2009 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Zaplułam ekran Jak mi ta folia nie zejdzie to to bedzie Twoja wina - było wstawiaqc okna wcześniej - to wczesniej bym o tych naklejkach durnych wiedziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 25.01.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 khe khe... tu Twój wyrzut sumienia. Przylazłem w sprawie folii na oknach... hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 25.01.2009 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Zrywałam wczoraj ale, że nie zauważyłam żadnych oznak zespolenia folii z okleiną dałam na luz i po zerwaniu prawie wszystkiego z okien na górze wsiadłam w samochód i wróciłam do ogrzewanego mieszkanka Dół zostanie zafoliowany do dnia, w którym na moim termometrze zaokiennym zobaczę przynajmniej +10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 26.01.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 dałam na luz i .... cześć luzaczko Jako, że poniedziałek to przyleciałem Cię dobić. mały artykulik do poczytania w wolnej chwili i jeszcze coś o, i tu taki przyjemny wątek no to lecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 26.01.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Dobra, dobra - ja juz to wszystko wiem, ale jak pisałam wcześniej - moja folia schodzi bez większego problemu, dlatego też poczekam jeszcze kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.01.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Hej:) Pytanie do kasiaa256. Za pomocą jakiego programu projektujesz wnętrza swojego domu. Dzięki z góry za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 28.01.2009 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Projekt kuchni robiłam w ALNO Kitchen Planner, natomiast łazienki robił mąż w profesjonalnym programie - o ile dobrze pamętam to chyba w Auto Cad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo13 07.02.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Właśnie przeczytałam jakie masz problemy z Trójkątami, i już sie boję, ale nie odpuszczaj. pewnie juz za nie zapłaciliście? - wtedy jest najgorzej. Wiem, że jak znajomy to może trochę głupio, ale pamiętaj ze jest rzecznik praw konsumenta. mieliśmy kiedyś mały problem z reklamacją okien i kiedy wymówiłam magiczne słowa -" przepraszam, ale musimy zgłosić się do rzecznika....", Pani zmiękła i w dwa dni było po sprawie. Poza tym od dawna podziwiam Cię , bo Twój Inwestor to ciężka sztuka, ale masz chyba jakieś na sposoby, kompromis wchodzi w grę, no w koncu zgodziłas się na akwarium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 09.02.2009 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Do okien ma przyjechać serwis producenta - jeśli oni nic nie poradzą - idę do rzecznika Co do akwarium to osiągnęliśmy kompromis - akwarium bedzie w gabinecie, ale nieco większe I wilk syty i owca cała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 09.02.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Co do akwarium to osiągnęliśmy kompromis - akwarium bedzie w gabinecie, ale nieco większe I wilk syty i owca cała super rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo13 09.02.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 No tak umiejętności negocjatora przy budowaniu domu sa niezastąpione. A jak tam kino domowe, nad garażem? My właśnie bardzo sie zastanawiamy czy zrobić tam nasza sypialnie, niby nad domem cieplej , ale ten pokój na przeciwko łazienki jest mały, tzn. wąski i mąz inwestor twierdzi ze będzie problem z łóżkiem, które chciałby miec 2 na 2 - teraz mamy niewygodne. ja sie poniekąd zgadzam, ale wydawało mi sie ze ten pokój nad garażem może jest za duży na sypialnię , w której się tylko śpi, a garderoby nie można zrobić takiej dużej ze względu na skosy. Z drugiej strony ten pokoik miał być planowo na garderobę i pralnię O ile dobrze pamiętam, kasia256 ty chciałaś to oddzielić i nie wiem czy znowu nie zasugeruje sie twoja opinią- tak jak przy kominie , którego w ostatnim momencie nie pozwoliłam przesunąć. - dzięki no nic siedzę nad tym rzutem Archonu i kombinuje ze ścianami. A pytanko, czy ktoś powiększył łazienkę kosztem szafy w tym przejściu? My tak chyba zrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 09.02.2009 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Margo kino zostaje nad garażem, ale ten pomysł coraz bardziej mi się podoba. Pokój naprzeciwko łazienki podzieliłam. W części z trójkątnym oknem będzie suszarnia, natomiast z oknem dachowym garderoba (zlikwidowalismy jedno okno dachowe)Podobnie jak Ty zastanawialiśmy się nad przesunięciem ściany miedzy łazienką a holem. Tyle, ze my akurat w druga stronę - chciałam zrobic więcej miejsca na szafę. ostatecznie ściana pozostała jednak na swoim miejscu. Zlikwidowaliśmy natomiast tą ściankę w holu, która tworzyła mały przedpokoik - drzwi do pokoju nad garażem będą bezpośrednio przy wejściu do tego pomieszczenia.Sypialnia nasza bedzie w pokoju z balkonem tym przy klatce schodowej, bo tylko tam swobodnie zmiesci sie łóżko 2x2. Poza tym wydaje mi się, że pokój z kominem i powstałą przez niego wnęką mozna bardzo ciekawie urządzić dla dziecka. W sypialni wnęka nie byłaby raczej wykorzystana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 10.02.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Sypialnia nasza bedzie w pokoju z balkonem tym przy klatce schodowej, bo tylko tam swobodnie zmiesci sie łóżko 2x2. . zazdroszcze tez chcielismy łoze 2x2, ale nie zmiesci sie w naszej sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo13 11.02.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 A gdzie będzie wejście do garderoby? z korytarzyku przed kinem? Może Kasiaa 256 narysowałaś to jak kiedyś - bardzo mi to wtedy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 12.02.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Wklejam rzut poddasza - myślę jeszcze nad otwieraniem drzwi do garderoby i suszarni. Na rysunku drzwi otwierają sie do środka, ale chyba zrobimy otwierane na zewnątrz,, zeby nie zabierały miejsca w i tak małych pomieszczeniachhttp://smietnikkoniczynka.blox.pl/resource/poddasze.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 12.02.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 dla mnie za mało pokoi ale ja rozwojowa rodzina jestem i chciałabym jeszcze z 2 dzieci miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 12.02.2009 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 My też rozwojowa, ale planujemy jeszcze tylko jedno dziecko. Poczatkowo przez jakis rok dzidzius bedzie w naszej sypialni, a potem są trzy warianty: 1) jesli bedzie dziewczynka to przez jakieś 3 lata moga dzielic pokój 2) urodzi sie chłopiec to zajmie naszą sypialnie, a my przeniesiemy się do pokoju nad garażem 2) urodzi sie chłopiec to zajmie naszą sypialnie, a my przeniesiemy się do gabinetu Rozważana jest również możliwość kolejnej budowy, ale to dopiero za jakies 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts