Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Kasi i Marcina - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 656
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jutro...? Jutro to już nie będzie czego zrywać. folia weżre się w okna, przeniknie fakturę ramy okiennej, ulegnie wulkanizacji i będziesz miała okna w białe plamy. W akcie desperacji spróbujesz je usunąć pumeksem co doprowadzi okna do ruiny. Widząc swój błąd zdecydujesz się zamalować ubytki kredką. Oczywiście zwykłą - ołówkową nie dobierając odpowiedniego koloru. Ograniczenia finansowe które są oczywiste w przypadku budowy spowodują, że pogodzisz się z faktem posiadania zniszczonych okien i będziesz musiała z tym żyć. Będzie Ci to spędzało sen z powiek. W konsekwencji doprowadzi do pomieszania zmysłów i obłąkania. Wylądujesz w najbliższym zakłądzie zamkniętym a wszystko przez to, że NIE CHCIAŁO CI SIĘ POJECHAĆ DZIŚ ŻEBY USUNĄC FOLIĘ!!!!!!

Zrywałam wczoraj :) ale, że nie zauważyłam żadnych oznak zespolenia folii z okleiną dałam na luz i po zerwaniu prawie wszystkiego z okien na górze wsiadłam w samochód i wróciłam do ogrzewanego mieszkanka :)

Dół zostanie zafoliowany do dnia, w którym na moim termometrze zaokiennym zobaczę przynajmniej +10.

• 2 weeks później...

Właśnie przeczytałam jakie masz problemy z Trójkątami, i już sie boję, ale nie odpuszczaj. pewnie juz za nie zapłaciliście? - wtedy jest najgorzej. Wiem, że jak znajomy to może trochę głupio, ale pamiętaj ze jest rzecznik praw konsumenta. mieliśmy kiedyś mały problem z reklamacją okien i kiedy wymówiłam magiczne słowa -" przepraszam, ale musimy zgłosić się do rzecznika....", Pani zmiękła i w dwa dni było po sprawie.

Poza tym od dawna podziwiam Cię , bo Twój Inwestor to ciężka sztuka, ale masz chyba jakieś na sposoby, kompromis wchodzi w grę, no w koncu zgodziłas się na akwarium. :D

No tak umiejętności negocjatora przy budowaniu domu sa niezastąpione. A jak tam kino domowe, nad garażem?

My właśnie bardzo sie zastanawiamy czy zrobić tam nasza sypialnie, niby nad domem cieplej , ale ten pokój na przeciwko łazienki jest mały, tzn. wąski i mąz inwestor twierdzi ze będzie problem z łóżkiem, które chciałby miec 2 na 2 - teraz mamy niewygodne. ja sie poniekąd zgadzam, ale wydawało mi sie ze ten pokój nad garażem może jest za duży na sypialnię , w której się tylko śpi, a garderoby nie można zrobić takiej dużej ze względu na skosy. Z drugiej strony ten pokoik miał być planowo na garderobę i pralnię

O ile dobrze pamiętam, kasia256 ty chciałaś to oddzielić i nie wiem czy znowu nie zasugeruje sie twoja opinią- tak jak przy kominie , którego w ostatnim momencie nie pozwoliłam przesunąć. - dzięki

no nic siedzę nad tym rzutem Archonu i kombinuje ze ścianami.

A pytanko, czy ktoś powiększył łazienkę kosztem szafy w tym przejściu? My tak chyba zrobimy.

Margo kino zostaje nad garażem, ale ten pomysł coraz bardziej mi się podoba. Pokój naprzeciwko łazienki podzieliłam. W części z trójkątnym oknem będzie suszarnia, natomiast z oknem dachowym garderoba (zlikwidowalismy jedno okno dachowe)

Podobnie jak Ty zastanawialiśmy się nad przesunięciem ściany miedzy łazienką a holem. Tyle, ze my akurat w druga stronę - chciałam zrobic więcej miejsca na szafę. ostatecznie ściana pozostała jednak na swoim miejscu. Zlikwidowaliśmy natomiast tą ściankę w holu, która tworzyła mały przedpokoik - drzwi do pokoju nad garażem będą bezpośrednio przy wejściu do tego pomieszczenia.

Sypialnia nasza bedzie w pokoju z balkonem tym przy klatce schodowej, bo tylko tam swobodnie zmiesci sie łóżko 2x2. Poza tym wydaje mi się, że pokój z kominem i powstałą przez niego wnęką mozna bardzo ciekawie urządzić dla dziecka. W sypialni wnęka nie byłaby raczej wykorzystana.

My też rozwojowa, ale planujemy jeszcze tylko jedno dziecko. Poczatkowo przez jakis rok dzidzius bedzie w naszej sypialni, a potem są trzy warianty:

1) jesli bedzie dziewczynka to przez jakieś 3 lata moga dzielic pokój

2) urodzi sie chłopiec to zajmie naszą sypialnie, a my przeniesiemy się do pokoju nad garażem

2) urodzi sie chłopiec to zajmie naszą sypialnie, a my przeniesiemy się do gabinetu

:)

Rozważana jest również możliwość kolejnej budowy, ale to dopiero za jakies 10 lat :)