Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Kasi i Marcina - komentarze

Recommended Posts

Poza funkcją ozdobną, to to nie ma żadnej funkcji :)

wygląda jak punkt do teleportacji :) ale nie zrozum mnie źle - ładny punkt do teleportacji :)

kuchnia faktycznie - lakier i to na wysoki połysk - jeżeli się zdecyduję na tą czerń, to raczej zrobię ostrożny mat - ja nienawidzę sprzątać

to jak nienawidzisz sprzątać to na matowej czerni paluchy będą jeszcze bardziej widoczne. Moim zdaniem lakierowany MDF jest naprawdę piekny i nowoczesny ale kuffa co drogi to sorry.

tylko czerwiń na kominku mi się podoba - co do reszty to mam mieszane uczucia

Dokładnie. Rozumiem, że zamysłem architekta był jeden zdecydowany akcent kolorystyczny (mądrze zresztą powtórzony w kuchni) i mdła reszta i to włąściwie sie udało ale najbardziej to mi chyba nie hula w tym wszystkim podłoga. Nie dośc że gres ma różne kolory i kształty to w dodatku jest szkliwiony zas parkiet mocno lakierowany. Chyba uprościłbym podłogę za to zróżnicował ją pod względem faktur. Firanki są poglądowe czy architekt rzeczywiście proponuje takie?

• Odpowiedzi 656
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

punk do teleportacji - dobre :)

Firanki myślę, że poglądowe - w salonie jeszcze ujdą te szare kotary, ale w kuchni to już nieporozumienie.

Projekt w ogóle traktuję jako pogladowy - jednak ciężko mi przełamać swoje upodobania - lubię nowoczesne wnętrza, ale te akurat do mnie nie przemawiają. Zresztą i tak pewnie nie będzie kasy, żeby zrealizować wszystko co bym chciała. Na kuchni nie będę oszczędzała, bo na wymianę mebli za 3-4 lata nie mam co liczyć. Łatwiej będzie zmienić kanapy w salonie, firany czy dywan.

Co do podłóg to zamierzam złagodzić trochę kolory - gres dam w jednym kolorze ułożony w jakiś fikuśmy sposób. Mam zamiar też łagonie połączyć go z parkietem - "zębów" nie będzie, raczej zetniemy gres po skosie lub łagodnym łuku.

to ja w takim razie nie do końca rozumiem na jakiej zasadzie dogadałas się z architektem wnętrz. Moja arch wie, że ceny mebli i w ogóle wszystkiego są najwazniejsze więc jeżeli coś mi wstawia to najpierw to oglądamy w sklepie ( w necie) sprawdzamy czy cena mi pasuje i ewentualnie aranzujemy przestrzeń - nie ma mowy o robieniu czegokolwiek poglądowo bo po co mi wizualka wnętrza co do którego jestem pewny że prawie na nic mnie nie stać. Poza tym zmieniamy dotąd aż mi się spodoba. Pani arch się zarzyma, denerwuje ale trudno - uprzedzałem :)

My kupiliśmy okna u mojego kolegi - może dlatego tak tanio. Teraz jednak żałuję tej decyzji - nie dość, że sytuacja nieciekawa to jeszcze problemy z serwisem - nawet do regulacji okien musze wzywac serwis. Żałuję, że nie dołozyłam 2-3 tys i nie więłam okien od lokalnego producenta.

No niestety tak to czasami bywa że ze znajomymi czy rodziną to się w "interesach" najlepiej wchodzi, ale na zdjęciu i to tylko gdy nie wytną . :(

Tesciowie tez chcieli dać zarobić "rodzinie" przy wymianie okien na nowe , skończyło się na wezwaniu serwisu producenta . Wszystko odbyło sie mniej wiecej na zasadzie ja ci daje upust ale do wykonawstwa się nie przyłoże już tak bardzo , w końcu dałem ci taniej . Najpierw chcesz załatwić sprawę polubownie , ale cierpliwośc ma swoje granice. :-?

W protokole tym zapisał - "WAD FABRYCZNYCH NIE STWIERDZONO". Aluplast będzie wyjaśniał sprawę ze sprzedawcą i powiadomi mnie, o sposobie załatwienia sprawy. Już to widzę - WAD FABRYCZNYCH NIE STWIERDZONO - REKLAMACJA ODRZUCONA :evil:

No i bardzo dobrze. Po to ponawydumują okna trójkątne, bawole oka, koła... nie ma zwykłych okien tylko trzeba się wydurniać? A potem jest płacz - i masz nauczke i super i cześć :evil:

:wink:

Pracuję w jednym budynku z rzecznikiem praw konsumenta - juz on mi poradzi co i jak zrobić żeby wygrać.

prawidłowo, walcz o swoje :)

swpka droga u nas tez duzo rozmawialismy ze sprzedawca na temat trójkątów

pokazywal nam co i jak w kompie, powiedział ze te okna z całego trójkąta bedzie ciezko zrobić zeby sie bezawaryjnie otwierały

podzielił nam okno z jednym słupkiem, a w koncu mamy mały kwadracik w tych oknach

moze i nieładnie to wyglada, ale mam nadzieje bedzie wszystko działało :)

montuja za tydzien wiec oby wszystko dobrze im poszło ;)

A ja mam pytanie odnośnie tego kosztorysu . Konkretnie chodzi mi o schody , bo widzę że tradycyjne . Ile was to przyszło ? Bo nas już straszą i to mocno kosztem takich schodów. :(

pozdrawiam

Niestety nie potrafię powiedzieć - schody robił nam murarz - stawka taka jak przy innych pracach. Materiały - poszło troche desek - ile trudno powiedzieć, część się jeszcze wykorzysta. Beton na schodach wylewany razem ze stropem - mąż twierdzi, że napewno poszło mniej niż m3. Do tego stal.

Nie zastanawialiśmy sie nad kosztami, bo zależało nam na takich schodach - pod nimi mamy piwniczkę :)

A ja mam pytanie odnośnie tego kosztorysu . Konkretnie chodzi mi o schody , bo widzę że tradycyjne . Ile was to przyszło ? Bo nas już straszą i to mocno kosztem takich schodów. :(

pozdrawiam

koszt takich schodów to 4tys w gore bez ograniczen ;)

Ja mogę podać koszt obłożenia takich schodów. Schody dębowe z podstopnicami z mdf w kolorze ścian plus tralki metalowo-drewniane to koszt 7,5tys :D

Agnieszka

koszt takich schodów to 4tys w gore bez ograniczen ;)

Ja mogę podać koszt obłożenia takich schodów. Schody dębowe z podstopnicami z mdf w kolorze ścian plus tralki metalowo-drewniane to koszt 7,5tys :D

Agnieszka

Czyli zaokrąglając w górę jakieś 12 tysiaków lub wiecej . Mamy juz jakiś ogląd sytuacji. To lepiej brzmi niż 20 wzwyż , od razu lżej. http://emoty.blox.pl/resource/skateboard.gif

• 2 weeks później...