dandi3 30.03.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 zgłaszać teraz zmiany i zmieniac PnB czy próbowac wprowadzić tą zmiane jako nieistotną tuż przed odbiorem ja bym nie zgłaszał. My też zmieniliśmy kształt tarasu ale do głowy nam nie przyszło żeby sie bawić w zmianę PnB. Zresztą zapytam Złociutką - ona się zna to Ci odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 30.03.2009 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Dandi z nieba mi spadasz - właściwie to Twoja żona Zapomniałam całkiem, że siedzi w tym temacie U siebie nie chce tego tematu rozgrzebywać, bo moge sobie tylko nagrabić. Zapytaj proszę Złociutką o ten mój taras - dodatkowo wymysliłam pergolę wspartą na dwóch filarach z klinkieru - jeśli będą te filary i drewniana konstrukcja pergoli to jeszcze bardziej pokomplikuje sobie sprawę czy mogę olać i wprowadzać jako zmiany nieistotne? Ja już zgłupiałam - Kierbud mówi, że lepiej zmienic pozwolenie, ale to dodatkowe koszty i sama juz nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i mat 30.03.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Kasiu, piękny domek się Wam szykuje! My też obecnie w oczekiwaniu na wiosnę, bo tynkarze odmówili wejścia ze względów na "deficyty pogodowe" Mam nadzieje, że w tym tygodniu. Mogę zapytać o te biało-czarne kafelki z kuchni... masz już jakieś na oku?są bardzo ładne, zreszta cały projekt jest. Bardzo podobają mi się te fragmenty czerwieni-odważne, stanowcze i z jajem. Super! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 30.03.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Złociutka gada, że możesz to wprowadzić jako zmieny nieistotne pod warunkiem, że odległośc tarasu od granicy po zmianach mieści sie w odległościach przepisowych. Chwilowo poleciała pytać koleżankę która jest kierbudem czy na pewno ma rację ale myslę, że ma. Słupami klinkierowymi (czemu klinkierowymi u Boga ojca????? ) w ogóle się nie przejmuj - w razie czego (aczkolwiek jestem pewny że takiej sytuacji nie będzie) powiesz, że jest to element dekoracyjny a nie konstrukcyjny domu i niech się pierdo... niech idą dokonać czynności autoerotycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 30.03.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Dobrze by też było, żeby nowy taras nie zwiększał jakoś istotnie powierzchni zabudowy. Ale myślę, że to spokojnie może być nieistotna zmiana. Nie spotkałam się z czymś takim, że ktoś zmieniał pozwolenie na budowę w zakresie powiększenia tarasu Ciekawe też jak tam u Was z kontrolą nadzoru. Czy przyjeżdżają na każdą budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 30.03.2009 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Dzięki wielkie za pomoc - taras zwiększamy, ale od granicy odległość się nie zmieni - w tą stronę mam jeszcze spore pole manewru - jakieś 40 m - tu jestem więc spokojna. Zmienia się jednak powierzchnia zabudowy - o jakieś 11 m2 - nie wiem czy to dużo czy mało. A jak sie ma sprawa pergoli opartej na wymurowanych słupach? Myslę, że łatwiej byłoby pchnąc tą zmianę, gdyby konstrukcja cała była z drewna, ale wydumałam sobie, że będzie stabilniej no i łatwiej wykonac tą pergolę. A nadzór raczej jest spokojny - tylko szef ma lepsze i gorsze dni - jak się na kogoś uprze to mogiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 30.03.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Dzięki wielkie za pomoc - taras zwiększamy, ale od granicy odległość się nie zmieni - w tą stronę mam jeszcze spore pole manewru - jakieś 40 m - tu jestem więc spokojna. Zmienia się jednak powierzchnia zabudowy - o jakieś 11 m2 - nie wiem czy to dużo czy mało. Stawiałabym na mało. A jak sie ma sprawa pergoli opartej na wymurowanych słupach? Myslę, że łatwiej byłoby pchnąc tą zmianę, gdyby konstrukcja cała była z drewna, ale wydumałam sobie, że będzie stabilniej no i łatwiej wykonac tą pergolę. Jeżeli to jest w przepisowej odległości od granicy z sąsiadem nie bierz do głowy tylko rób. Najwyżej powiesz, że to na pranie A nadzór raczej jest spokojny - tylko szef ma lepsze i gorsze dni - jak się na kogoś uprze to mogiła. To nie rzucajcie mu się w oczy i będzie dobrze. Nie wydaje mi się żeby jakikolwiek nadzór jeździł na każdziutką budowę, której zakończenie się zgłasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 08.04.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 No, no, no zaczynamy nowy etap Super - teraz to już z górki Dajcie tylko odpocząć ścianom żeby wyschły. I pilnuj panów, żeby ładnie połączyli ściany z sufitami, bo u nas to niby wyglądało ok, a jak poszły kolory o się okazało, że jakoś takoś nieładnie to wygląda i na samym końcu jeszcze poprawialiśmy Szczególnie łazienki, tam gdzie będą robić tynki pod kafle ... I dawaj więcej zdjęć Powodzenia i Wesołych Świąt A&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 08.04.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 z powodu braku odwiedzin u mie sądziłem, że rozewaliłaś Koniczynkę w pył i zostajesz w bloku a tu proszę - tynki. Trzymaj się i gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 10.04.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Wesołegohttp://77.252.132.194/guzmania/Mrowino/Inne/kartka_wielkanocna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 11.04.2009 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 http://lh5.ggpht.com/_VPeXHocyMoE/SeAMupqqetI/AAAAAAAAAxs/12QVOj0f5tk/s400/23881_3383.jpg Agnieszka&Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 11.04.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Witam w ten pogodny poranek. http://republika.pl/blog_ds_1189624/2431110/tr/paques003.gif Na tę Wielkanoc życzyć Wam wypada ciepła domowego, miłości bliźniego, placka wybornego i spokoju świętego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 22.04.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam. Powiedz mi proszę jaką rozpietośc mają te "trójkaty" i jak sie je otwiera (uchylne, rozwierne?).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 22.04.2009 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Podstawa okna ma 139 cm, wysokość w najwyższym punkcie to 146,5 cm, a w najnizszym 42 cm. Okna są uchylne z mozliwością położenia na płask np. do mycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 22.04.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 kasiu sliczne tynki, u nas z racji tego ze sami robimy ida wolniej mamy doł na razie zrobiony cena tez bardzo fajna, jakby u nas chcieli za tą cene zrobic nie bawilibysmy się w samodzielną robotę u nas trzeba liczyc x3 lub 4 oknami sie nie przejmuj są bardzo ładne i wazne ze działają u nas początkowo tez mialy byc takie obciięte, ale jednak wybralismy podzielone trojkąty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.04.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Widzę że u Ciebie to juz mozna prawie mieszkać. Tynki są , prund tesz ... No nie śmiej się , bo raz tak wdepneliśmy ze znajomymi u mojego kolegi , który zaprosił nas na działek do wykończonego domu . No jak się potem okazało był mniej więcej na tym samym etapie co Ty . Siedzieliśmy na działku na paczkach styropianu , następna robiła za stół , obok grill , co było potem ... nie pamietam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 23.04.2009 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 To ja miałam lepsze przeżycia - znajomi mojej siostry zaprosili nas na weekend do swojego nowego domu. Dom położony blisko jeziora, więc nawet się nie zastanawialiśmy - pojechalismy tam z rocznym dzieckiem. Na miejscu szok - dom na etapie nieco dalszym niż mój - zrobione posadzki i jedna łazienka. Gdyby nie to, że panowie szybko się "zaaklimatyzowali" to pewnie wrócilibyśmy do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 23.04.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Kasiu, super juz u Was - domowo się robi - teraz to juz z górki Czekam juz na wykonczeniowke -kafle, kolorki ... Okienka i tynki - super Pozdrowienia i raz jeszcze dziekujemy !!! Agnieszka&Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 24.04.2009 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Agnieszko mam nadzieję, że dobre bolce Ci wysłałam - pasują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 24.04.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 dobre, dzis Robert je zamontuje - zapraszam na odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts