Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wode?

urbit

Recommended Posts

Do ma75:

Gmina ma obowiazek zaopatrzec mieszkancow w wode, jest to zadanie wlasne gminy okreslone w art.7 ustawy o samorzadzie gminnym. Stad nawet jesli buduje sie wodociag na wlasny koszt i pozniej przekazuje gminie, nalezy podjac przynajmniej probe wynegocjowania (czesciowej) zaplaty za to, ze sie wyreczylo gmine w jej obowiazku. Laski bez. Oczywiscie praktyka praktyka, gminy biedne, dzieci gminne glodne, bla, bla, bla, ale panstwo radni robia przekret za przekretem bez skrupulow, wiec z jakiej racji mielibysmy miec jakies obiekcje przed egzekwowaniem prawa???

-infiniti

Zgadza sie,kombinują jak mogą.Gdy byłem w zakładzie komunalnym(zarządzają wodą na mojej wsi) dostałem przed nos wnioski o wode w którym było zawarte ze za przyłaćzenie trzeba zapłacić 1400+7%vatu.Lecz wiadomio że to jest za przyłączenie,ale ponieważ do hydrantu było 120m trzeba było ponieśc koszty wykopania,kupienie werza,przyłączenia,zegara itd wiec sam prezes zarządał sobie w sumie około 4500zł!Przeraziłem sie i zaczołem dociekać dlaczego tyle?!Jak się okaząło dzis Pan prezes chciał na mnie zarobić i to ostro.Ponieważ Ja się nieznam na tym dałem słuchawke do reki znajomemu który jest kierownikiem firmy która bedzie mi budowała mój dom i wtedy się okazało że Pan prezes zapytał sie go ile on chce na tym zarobic???!!!!!!!!!!

Masakra!Po długich negocjacjach okazało się ze za wode zapłace najwyżej 3 tys a nie 4,5 jak wczęsniej.To jest rozbój w biał dzień.Trzeba wszystko kontorolować bo ani się obrucisz jak cię oszukają!