urbit 02.10.2003 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Jednak Ja jak narazie to zapłaciłem 1498 zł za przyłacze w Zakładzie Komunalnym który to zarządza wodą na mojej wsi.Lecz nie wiem za co te pieniądze,czy to jest za samo przyłączenie,czy za usługe również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
infiniti 02.10.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Do ma75:Gmina ma obowiazek zaopatrzec mieszkancow w wode, jest to zadanie wlasne gminy okreslone w art.7 ustawy o samorzadzie gminnym. Stad nawet jesli buduje sie wodociag na wlasny koszt i pozniej przekazuje gminie, nalezy podjac przynajmniej probe wynegocjowania (czesciowej) zaplaty za to, ze sie wyreczylo gmine w jej obowiazku. Laski bez. Oczywiscie praktyka praktyka, gminy biedne, dzieci gminne glodne, bla, bla, bla, ale panstwo radni robia przekret za przekretem bez skrupulow, wiec z jakiej racji mielibysmy miec jakies obiekcje przed egzekwowaniem prawa???-infiniti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 02.10.2003 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Zgadza sie,kombinują jak mogą.Gdy byłem w zakładzie komunalnym(zarządzają wodą na mojej wsi) dostałem przed nos wnioski o wode w którym było zawarte ze za przyłaćzenie trzeba zapłacić 1400+7%vatu.Lecz wiadomio że to jest za przyłączenie,ale ponieważ do hydrantu było 120m trzeba było ponieśc koszty wykopania,kupienie werza,przyłączenia,zegara itd wiec sam prezes zarządał sobie w sumie około 4500zł!Przeraziłem sie i zaczołem dociekać dlaczego tyle?!Jak się okaząło dzis Pan prezes chciał na mnie zarobić i to ostro.Ponieważ Ja się nieznam na tym dałem słuchawke do reki znajomemu który jest kierownikiem firmy która bedzie mi budowała mój dom i wtedy się okazało że Pan prezes zapytał sie go ile on chce na tym zarobic???!!!!!!!!!!Masakra!Po długich negocjacjach okazało się ze za wode zapłace najwyżej 3 tys a nie 4,5 jak wczęsniej.To jest rozbój w biał dzień.Trzeba wszystko kontorolować bo ani się obrucisz jak cię oszukają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts