urbit 24.09.2003 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Mam zamiar mieć w swoim nowym budowanym domku ogrzewanie gazowe Propan-Butan z butli na zewnątrz.Oprócz tego będe miał kominek który też chciałbym wykorzystać do ogrzania domu.Czy mozna te dwa rodzaje ciepła połączyć w jedną instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
richie 24.09.2003 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Jak najbardziej można sprzężyć to do kupy.Kominek z płaszcem wodnym (gdy jest palone odcina piecyk gazowy,iogrzewa chatę,oraz wodę urzytkową.Na forum znajdziesz sporo na ten tematMiłego grzebaniarichie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 24.09.2003 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.09.2003 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Podpowiem Ci że są conajmniej 3 firmy oferujące kominki tego typuLECHMA , CTM , oraz MAKROTERMPoszperaj na ich stronach , a na pewno coś wybierzeszpozdrawiam richiep.s. w tajemnicy powiem Ci że ja stawiam na turbokominek z makrotermuDłUUUUUgiej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
richie 24.09.2003 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Na górze to ja,ino mnie wylogowałorichie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.09.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Jest jeszcze jedno rozwiązanie kominka z ogrzewaniem wody. Nazywa się to ruszt wodny. Są to rury kotłowe (kilkanaście) wygięte w kształt litery U (położonej na boku) i połączone ze sobą. Montowane jest to do zwykłego kominka (nie ma żadnego płaszcza). Według dystrybutora - Uniwag Spolmot z Wrocławia, rozwiązanie sprawniejsze od płaszcza i bezpieczniejsze (rury kotłowe wytrzymują kilkanaście atmosfer) i wody w układzie o wiele mniej. Ja mam zamiar u siebie to zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2003 Kominki co. naturalnie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2003 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Robert N. Czy kaloryfery, zawory i rury wytrzymają kilkanaście atmosfer?Pzdr.Gall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2003 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Robert N. Czy kaloryfery, zawory i rury wytrzymają kilkanaście atmosfer? Pzdr.Gall Kominek włącza się wg polskich przepisów do układu otwartego, który jest dość przestarzałą konstrukcją jeśli chodzi o zasilanie grzejników. Znacznie lepiej jest zastosować wymiennik ciepła i całą instalację zrobić jako zamkniętą. Otwarty pozostaje tylko obieg kominka. Z tą wytrzymałością rur kotłowych w kominku to chodzi o to, że nie ma ryzyka rozszczelnienia się obiegu kominkowego. Kominki z płaszczem mają dużą pojemność wody i duże powierzchnie na które ta woda prze. O rozszczelnienie wtedy dużo łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 29.09.2003 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Czy ktoś ma Poradnik Instalatora firmy CTM i mógłby mi przesłać na priva-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2003 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 CTM ??? Kto to zakłada?? Jak pytam o te wkłady to ciągle słysze że tego lepiej unikać . Pozytywne oceny zbiera Lechma . O naszych Turbokominkach zdania sa podzielone a o echmie zawsze pozytywne. Pytałem w kilku firmach i zawsze słysze tosamo , ale nie jestem znawca tematu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.10.2003 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Kominki CO - szyby pryzmatyczne i płaskie oferuje 046 8578217 , http://www.kominki.one.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts