scaut.00 16.07.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam,mam kilka pytan dotyczacych dachu. Mam krokwie, na krokwiach folia Doerken - Delta VENT S (wysokoparoprzepuszczalna), na to kontrłaty, łaty i blachodachówka. 1) Czy pomimo, iż jest to folia wysokoparoprzep. dawac szczeline miedzy welna a folia?2) Czy nacinac w kalenicy folie wysokoparoprzep? (slyszalem, ze wspomaga to wentylacje calego dachu?3) moja blacha ma dosyc wysoko fale - jak zabezpieczyc kazda fale, co by mi wroble nie wchodzily? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot1 17.07.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 3. jest siatka która się daje pod dachówki na końcach i nie wlatują wiec takie coś może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.07.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 1) Czy pomimo, iż jest to folia wysokoparoprzep. dawac szczeline miedzy welna a folia? Po to jest właśnie wysokoparoprzepuszczalna, coby tej szczelini nie trzeba było dawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scaut.00 17.07.2008 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Tak?? Wysokoparoprzepuszczalna jest, ALE... co w sytuacji, kiedy jest 5 stopni na minusie na zewn, a w domu 20 na plusie?? Wtedy z roznicy temperatur nastepuje wg mnie wykraplanie sie pary (np na spodzie blachy) - z blachy natomiast wszystko skapuje na folie.Jak masz parasol - wiedomo nie przecieka... ale jak dotkniesz palcem mokrego materialu, to co?? - przemieka...nie sądzisz, ze w przypadku mokrej folii (od wykraplania sie) - jak welna bedzie dotykala jej - to tez zrobi sie mokra???czy moze zle rozumuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 17.07.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Parasol nie jest wykonany z folii wysokoparop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scaut.00 17.07.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 mysle, ze membrana (folia wysokoparop...) zachowa sie jak parasol w tym wypadku.... jak 90% materialow... -bo przeciez nie jest to folia - taka stricte folia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.07.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 mysle, ze membrana (folia wysokoparop...) zachowa sie jak parasol w tym wypadku.... jak 90% materialow... -bo przeciez nie jest to folia - taka stricte folia... Patrz - to jakoś producenci się w takim razie nie znają .... folie wysokoparoprzepuszczalne - paroprzepuszczalność powyżej 1000 g/m2/24h . Folie te dzięki wysokiej paroprzepuszczalności pozwalają na montaż izolacji termicznej na całej wysokości krokwi i stykanie się tejże folii bezpośrednio z termoizolacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 18.07.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 mysle, ze membrana (folia wysokoparop...) zachowa sie jak parasol w tym wypadku.... jak 90% materialow... -bo przeciez nie jest to folia - taka stricte folia... Patrz - to jakoś producenci się w takim razie nie znają .... nie widziales chyba jeszcze membrany przeciekajacej w ten sposob ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltom 18.07.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam, mam kilka pytan dotyczacych dachu. Mam krokwie, na krokwiach folia Doerken - Delta VENT S (wysokoparoprzepuszczalna), na to kontrłaty, łaty i blachodachówka. 1) Czy pomimo, iż jest to folia wysokoparoprzep. dawac szczeline miedzy welna a folia? 2) Czy nacinac w kalenicy folie wysokoparoprzep? (slyszalem, ze wspomaga to wentylacje calego dachu? 3) moja blacha ma dosyc wysoko fale - jak zabezpieczyc kazda fale, co by mi wroble nie wchodzily? ad. 1. Nie. I tak sama się zrobi z czasem. ad. 2. NIE! ad. 3. Zamontować wróblówkę. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.07.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 mysle, ze membrana (folia wysokoparop...) zachowa sie jak parasol w tym wypadku.... jak 90% materialow... -bo przeciez nie jest to folia - taka stricte folia... Patrz - to jakoś producenci się w takim razie nie znają .... nie widziales chyba jeszcze membrany przeciekajacej w ten sposob ? Rozumiem, że widziałaś i reklamowałaś - jaka była odpowiedź producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts