ewazych 16.07.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 w jakiej walucie, frank szwajcarski chyba nie jest teraz dobrym rozwiązaniem ponieważ gdy się odbije to hmm będę musiała więcej spłacić, a może funty maleją i będa maleć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 16.07.2008 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 jak zlotowka mocna, to zadna waluta nie jest dobra a coraz wiecej slychac o jenach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewazych 17.07.2008 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 dzięki ale ja jestem strasznym laikiem i nie wiem co to wszystko oznacza jeśli będę chciała wziąść kredyt w walucie. Zastanawaiałam się nad funtem bo skoro on teraz kosztuje 4 zł to będzie jeszcze spadał pewnie do poziomu euro a jeśli polska przyjmie euro to dla mnie chyba nie ma lepszej sytucaji. Chyba? w koncu polskie władze wypuszczą troche powietrza z napompowanej złotowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti.sa 17.07.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 A czy o brytyjskim myślisz? Bo banki dają w CHF (szwajcarskim) a on stoi w okolicach 2pln. A skoro wypuszcza powietrza i pln straci - czyli obca w górę (to chyba niekorzystne dla kredytu). Ale to spekulacje i coraz bardziej się przekonuję do CHF biorąc pod uwage długi czas kredytowania. Żeby frank dorównał oprocentowaniu pln musiłaby kosztować ok. 2,8pln... Z 2 strony może lepiej złotówki a po pobraniu wszystkich transz przewalutować na CHF powinno coś być już wiadomo za 1,5 roku... bo czy teraz przy najniższym kursie w historii jest bezpiecznie? I czy złotówka będzie sie dalej umacniać... ja spekuluję, że nie no może jeszcze do 1,9pln/1Chf ale jak będziemy wchodzić w strefe euro to może również spadać bo się zrobi niepewnie i każdy będzie wolal inną walutę? Hymmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewazych 17.07.2008 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 tak tylko że ja chciałabym już w sierpniu zacząć starania o przyznanie pożyczki. I jestem strasznie zmieszana gdyż nie wiem czy wybierać pln czy waluty. Moze ktoś poleci artykuły które wyjaśniły by wszystko o co tak naprawdę chodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti.sa 17.07.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Widzisz ja już trochę śledzę sytuację i produkty i nie jestem do końca zdecydowany na walutę. A tak naprawdę to nikt ci jednoznacznie nie odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 17.07.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 frank szwajcarski chyba nie jest teraz dobrym rozwiązaniem ponieważ gdy się odbije to hmm będę musiała więcej spłacić, a może funty maleją i będa maleć? A skąd wiesz, że pójdzie w górę? Ojj... gdybym ja tak potrafił przewidywać.... Mieszkałbym już na Hawajach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 18.07.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 każdy przyzwoity portal finansowy prowadzi analizy kredytów. Tak naprawdę porównywać należy oprocentowanie kredytów, potem łatwo wyliczyć różnicę w racie a na koniec ile musiałaby kosztować określona waluta, żeby raty kredytów się zrównały. Potem ststystyki kursowe wybranej waluty i już wiadomo jakie jest prawdopodobieństwo, że nagle kredyt w obcej walucie stanie się droższy od złotowego. No i pamiętam to zachęcanie, żeby brać kredyty w złotówkach, które dla wielu kredytobiorców skończyło się wściekłością po wzrostach stóp w Polsce. Każdy ma swój rozum i tego powinien się trzymać... "jak nie uważałeś co robiłeś, to teraz rób jak uważasz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts