Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRES w domu - jaki gdzie?

scaut.00

Recommended Posts

W kuchni , lazience, kotrytarzy i wiatrolapie mam ogrzewanie podlogowe.

CHce w tych miejscach polozyc gres. Podoba mi sie gres polerowany.

Czy sa jakies przeciwwsazania by polerowany polozyc np w lazience lub kuchni?? Jak sie troche wodyu rozleje, to nie bedzie bardziej sliski niz nie polerowany?

Czy gresy polerowane maja tez stopnie twardosci?

Moze w miejscu gdzie sie chodzi w byutach i zostawia tam buty - powinienem dac jakis inny gres?

[poradzcie.

Sa jakies sugestie ze w kuchni taki a w lazience raczej taki?

Mam gres (możesz zerknąć na zdjęcia w mojej galerii - link pod podpisem) jasny, polerowany, ma widoczny połysk. Plamy z wody zwyczajnie wysychają, używam do mycia elektrycznego mopa (reklamowany w tv Aqa laser). inne plamy typu kawa, wino, błoto zmywa się bez problemu. Jedyny mankament, to to, że na jasnym natychmiast widać ślady po mokrym obuwiu, ale zmywa się naprawdę lekko (w porównaniu do płytek, które miałam do tej pory) :)

Mam gres (możesz zerknąć na zdjęcia w mojej galerii - link pod podpisem) jasny, polerowany, ma widoczny połysk. Plamy z wody zwyczajnie wysychają, używam do mycia elektrycznego mopa (reklamowany w tv Aqa laser). inne plamy typu kawa, wino, błoto zmywa się bez problemu. Jedyny mankament, to to, że na jasnym natychmiast widać ślady po mokrym obuwiu, ale zmywa się naprawdę lekko (w porównaniu do płytek, które miałam do tej pory) :)

Dzięki - pocieszyłaś mnie trochę - ja kupiłem do domu jasny gres polerowany i usłyszałem od żony, że sam go będę czyścił :D :D