Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Reklamy na forum !!!!

Ana27

Recommended Posts

Witam

Redakcjo!!!

Prosze zrobcie cos z tymi choler... reklamami na forum.............

Ok ,rozumiem, ze murator ma z tego korzysci materialne ale niech pojawiaja sie na gorze strony i kazdy je zobaczy .......... te, ktore "poruszaja" sie za za kazdym moim ruchem kursora poprostu doprowadzaja mnie do nerwicy !!!!

Moze jest jakas opcja na wylaczenie tego ??? :roll:

Pozdrawiam

• 1 year później...

Właśnie zostałem "zaatakowany" przez reklamę, która przesłoniła mi cały ekran i jeszcze wydawała jakoweś dźwięki. To mnie na tyle skutecznie zdenerwowało, że przechodzę z czytaniem forum na FF z dotychczasowego IE i doinstaluję Adblocka Plus.

Redakcjo - nie wiem czy tego oczekiwałaś i nie wiem, czy tego oczekują Twoi reklamodawcy. Na marginesie - używam legalnego oprogramowania nie tylko tego, który mam z racji służbowych obowiązków, ale także prywatnego. Reklama która mnie wkurzyła, była wielkim pudłem. Szkoda, tylko że nie mogę zbojkotować reklamowanego "produktu". No chyba że powróciłbym do zwyczaju sprzed lat, kiedy faktycznie miałem nielegalne oprogramowanie :roll:

Reklama z przestrogą dotyczącą nielegalnego oprogramowania nie dość, że zablokowała wyświetlenie się wątku, nie dość że zasłoniła cały ekran to jeszcze nie można jej wyłączyć!!! (nie działa "krzyżyk") :evil: :evil: :evil:

Może zanim wstawi się reklamę należy sprawdzić czy nie spowoduje utrudnień w korzystaniu z forum? Myślenie nie boli, a nie są to jakieś skomplikowane testy.

Nota bene wydźwięk takiej nachalnej reklamy jak dla mnie jest odwrotny do zamierzonego...

Nie liczcie na to, że Redakcja się zmityguje i zacznie dbać o nasz komfort korzystania z forum v REKLAMY.

Możecie to zrobić tylko i wyłącznie sami - programem, który jest wzmiankowany powyżej.

Obrażanie się na forum też nie jest wyjściem-Redakcja ma gdzieś, że kilkoro forowiczów się zdenerwuje i już tu nie zajrzy, tutaj fluktuacja planktonu forumowego jest wpisana w jego działalność...

Mnie zmusiła do tego wpisu trzecia reklama wyskakująca na jednej stronie-to już przegięcie :evil:

3 min. google -> http://www.adblockpro.com/ -> i po temacie(pod IE8) :roll:

Fakt, działa. Nie ma nic - nawet tych, które były mało denerwujące.

I tak się zastanawiam, Redakcja sama sobie wbiła „samobuja”.

Teraz nie mam nic. A wszystko przez tą nachalność.

Teraz w moim przypadku mam komfort, taki jak na innych „konkurencyjnych” forach, no ale tam nikt nie zmuszał mnie do instalacji dodatkowego oprogramowania.

Cieszę się, że to działa (oprogramowanie), bo prawdę powiedziawszy z coraz mniejsza przyjemnością TU zaglądałem.