Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont mieszkania - koszt projektu budowlanego - HELP!

Besta77

Recommended Posts

Witam Was!

Bardzo, bardzo proszę o pomoc - czy ktoś ma orientację ile może kosztować projekt osoby z uprawnieniami budowlanymi remontu mieszkania - konkretnie chodzi o:

- postawienie 2 ścianek kartono - gipsowych (chyba tylko w Bytomiu traktowane jest to jako budowa :evil: )

- zamurowanie istniejących drzwi,

- wykucie nowych drzwi - jeszcze nie wiem czy to ściana nośna (zakładam, że tak, bo jeśli działowa, to nie trzeba projektu), być może drzwi będą w miejscu drzwi kiedyś istniejących i później zamurowanych.

Jest to kamienica z 1905 r., nie jest wpisana w rejestr zabytków, ale jest pod ochroną konserwatora - nie wiem czy w związku z tym prace wewątrz mieszkania wymagają oprócz uprawnień budowlanych do projektu jeszcze jakichś innych konserwatorskich :-?

Mieszkanie jest pomierzone, zrobiłam projekty w Archicadzie przed i po remoncie (nie wymaga to więc robienia wszystkiego od początku).

Jeśli ktoś się orientuje może to być cena za sam projekt bądź też projekt + "bycie kierownikiem" tzw budowy :x i prowadzenie dziennika (chyba oprócz pozwolenia budowlanego nie wiąże się to już z innymi formalnościami).

Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje!