Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ada po kaszubsku - piszcie WY:)

Recommended Posts

058 684 38 38 skład budowlany w Szymbarku, beton braliśmy z Sierakowic, był najtańszy, sprawnie i szybko załatwili sprawę, i choć daleko mieli do mnie (ponad 50km) nie doliczyli za transport , tel do nich na wszelki wypadek: 058 684-70-54..

jeszcze jest duży skład budowlany w Kłobuczynie ( droga z Gdańska na Kościerzynę) ale oni nie zawsze mają na składzie to co chcesz 058 687-17-00

Życzę powodzenia :)

• 2 weeks później...
  • 10 months później...

Dzień dobry. Drugą chałupę sobię zbuduję gdzieś właśnie w takim miejscu, będę siedział na emeryturze (jak dożyję) na kładeczce i łowił sobie codziennie rybki. Tylko najpierw skończę tą pierwszą i odchowam dzieciaki. Pozdrawiam,

poproszę na priva gdzie to jest to sobie popatrzę na mapsgooglach.

Za lokalizację macie u mnie mistrza forum.

To będzie dom tylko mieszkalny, czy może z przeznaczeniem na jakąś agroturystykę ???

pa

Hej Daguska i Pan Maz!

Pieknie u Was.....jak w bajce! a widoki kaszubskie sa czasami i piekniejsze od bieszczadzkich!!

Kochani!! Lato nadchodzi: co planowane...jakies postepy...zdjecia...widoki...dawajcie...dawajcie....taki piekny skrawek ziemi...nalezy podziwiac :wink:

Pozdrowienia,

Maja, prawie sasiadka :lol:

dziekujemy za odwiedziny:)

znow maz, z pracy piszac wyjasni zainteresowanym, ze w tym roku, w polowie lipca, zaczynamy piac sie dalej!!!! tak tak!! bedzioe tak, ale jak daleko, z powodow oczywiscie finansowych :( nie wiemy.

plan jest taki: parter, poddasze + dach budujemy w tym roku, na wiecej nie ma pieniazkow - bylyby ew, gdyby ktos zechcial kupic nasza rolna dzialke 4ha (piekna, z dojsciem do jeziora), ale chetnych nie widac, choc chcemy raczej malo:(

troche porazaja koszta dachu : robocizna ok 13-16.000,- (bo chcemy ladnie wykonczony dom miec, jak na projekcie, z mieczami itp jak i obiciowka zamiast podbitki; aby bylo taniej na reszcie folia i dachowka zamiast deski i papa i dachowka.

mam nadzieje, ze na dach nam wiec wystrarczy:(

Dzieki za wsparcie!

Dziękuję za odwiedziny mojego dziennika i bardzo optymistyczne stwierdzenie skończenia mojej budowy w 2010 ;) Trochę dziwne że energetyka chce od Was stan surowy. Przecież powinna być usługa "prąd budowlany" no ale to przecież Polska.... :evil: Powodzenia w dalszej budowie - też bym chciał już być na Waszym etapie prac :wink: