Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ada po kaszubsku - piszcie WY:)

Recommended Posts

Witaj,

Przeczytałem twój dziennik :0

Przyjemna lektura my niestety zaniedbaliśmy ten szczegół na początku i teraz jedyne co to wklejam na bieżąco postępy moich prac w postaci zdjęć. Szkoda że nie od samego początku tak jak wy ale cóż teraz już nam się nie chce wszystkiego od nowa zakładać.

Piękniusi będzie ten Wasz domek. na wizualce wydaje się mały ale wcale taki nie będzie 8) :D .

Poraziły mnie trochę koszty jakie już zdążyliście ponieść ale fakt podpiwniczony dom jest droższy....

Co do tego komina specem nie jestem ale myślę że spokojnie można to jeszcze domurować gdyż jesteście na poziomie zero. Trochę cegły drutu cementu odpowiedniego zakotwiczenia się w istniejących już ścianach i będzie ok . To jednak pozostawiam w gestii waszego kier. bud.

Zapraszamy do obejrzenia naszych Szkarłatek

tu:

http://forum.muratordom.pl/dom-w-szkarlatkach-archonu-prosze-o-opinie,t62005.htm?highlight=dom%20szkar%B3atkach

Pozdrawiamy

Lila i Paweł

• 1 month później...

Hej Maja!

fajnie, ze ktos jeszcze czyta, co sobie bazgrzemy:) i Wam gratulujemy juz takich wielkich postepow - my sie dopiero o wycene dachu zaczynamy bic, juz o 3tys cena zmalala w stosunku do pierwotnej, a jeszcze powinna w dol pojsc..:)) (nadzieja)

papa i do nastepnego razu!

PS. takiego wielkiego to mielismy tez 2 dni wczesniej juz:) i same prawdziwki, no, troche kurek i 2 kozaki byly:)

• 2 months później...
  • 3 weeks później...

hej Daguska i sp-ka :lol: !!

Pewnie, ze czytaja!!

Bylam prawie miesiac temu w okolicach...pojechalismy przez Swornegacie do Borzyszkowy i wracalismy do nas trasa bytowska przez Babilon...piekna jesien byla w Borach :wink:

Widok z balkonu macie przecudny...cala okolica jest bajkowa i te kolory jesieni....pieknie zdjecia!!

Bardzo mi sie podoba Wasze okno tarasowe...pieknie bedzie otwieralo pokoj dzienny na okolice...

Dach planujecie jeszcze czyms pokryc na zime, czy zostawiacie otwarty?

Pozdrowienia,

Maja

plan byl.. kolor dachowek i ksztalt wybrany, cenniki wszystkich hurtowni z blizszej i dalszej okolicy sa nam znane. Plany planami, a zycie kreci po swojemu, wiec w tym roku dach czeka jeszcze deskowanie i papowanie;

mamy nadzieje, ze meska komorka da rade w najblizszych tygodniach pojechac jeszcze raz na Kaszuby, piwnice ocieplic i drenaz plozyc. Wtedy bedziemy mogli spokojnie w zimowy sen zapasc..

plan byl.. kolor dachowek i ksztalt wybrany, cenniki wszystkich hurtowni z blizszej i dalszej okolicy sa nam znane. Plany planami, a zycie kreci po swojemu, wiec w tym roku dach czeka jeszcze deskowanie i papowanie;

mamy nadzieje, ze meska komorka da rade w najblizszych tygodniach pojechac jeszcze raz na Kaszuby, piwnice ocieplic i drenaz plozyc. Wtedy bedziemy mogli spokojnie w zimowy sen zapasc..