Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paski i cętki, styl safari

madźke

Recommended Posts

Witam.. Czy ktoś mógłby mi pomóc?

Otóż, urządzam swój pokój w stylu safari.. Ściany pomalowałam na kolor słoneczny. Meble także są jasne. Jedną ze ścian do 1/3 wysokości obłożyłam matą bambusową, antyramy obkleiłam tyczkami bambusowymi. Kilka materiałów pomalowałam także w jakieś afrykańskie akcenty i zawiesiłam na ścianie. I zastanawiam się nad kupnem jakiegoś dywanika i żyrandola w zebrę. Mam jednak narzutę na kanapę, która jest w cętki.. I zastanawiam się czy to będzie pasować.. To znaczy te cętki i paski? Co o tym sądzicie?

Ja na Twoim miejscu nie opierałbym się w tym wypadku na opinii forumowiczów, bo rzadko kto urządza pokój w stylu safari i większość osób powie, że w ogóle zebra nie pasuje do żyrandola, a co dopiero mówić o cętkach. Dla mnie laika w temacie stylów afrykańskiego buszu i niespecjalnie lubiącego motywy zwierzęce w mieszkaniach, zebra jak najbardziej pasuje do cętek :)

Jakiś czas temu widziałem zdjęcia domu, w którym zamiast tapety była imitacja skóry krokodyla, na podłodze zebra, a tapicerka w lamparcie cętki. Styl utrzymany, wyglądało strasznie i wszystko się gryzło, ale przecież o to chodziło.

• 9 years później...
Witam.. Czy ktoś mógłby mi pomóc?

Otóż, urządzam swój pokój w stylu safari.. Ściany pomalowałam na kolor słoneczny. Meble także są jasne. Jedną ze ścian do 1/3 wysokości obłożyłam matą bambusową, antyramy obkleiłam tyczkami bambusowymi. Kilka materiałów pomalowałam także w jakieś afrykańskie akcenty i zawiesiłam na ścianie. I zastanawiam się nad kupnem jakiegoś dywanika i żyrandola w zebrę. Mam jednak narzutę na kanapę, która jest w cętki.. I zastanawiam się czy to będzie pasować.. To znaczy te cętki i paski? Co o tym sądzicie?

Najważniejsze żeby Tobie odpowiadał wystrój , nie każdemu musi się podobać. To ty tam będziesz mieszkać ;)