Gość 25.09.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 No właśnie, dużo jest fajnych projektów domów o większej pow. Czy spoytkaliście się z fajnymi projektami tak małych domków, i gdzie je można zobaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 25.09.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Jedyne co widziałem sensowne w tej powierzchni to D06. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.09.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 A byłeś na stronie http://www.male-domy.com.pl/ ?Mają fajne projekty, sama od nich wybrałam i bedę budować domek Star43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 25.09.2003 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Godny uwagi projekt Muratora D04 użytkowa 92,8 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 25.09.2003 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Godny uwagi projekt Muratora D04 użytkowa 92,8 m Witam, Taki właśnie postawiłem. Prosty podział na pomieszczenia daje wrażenie, że dom ma większą powierzchnie - szczególnie połączenie salonu i kuchni daje takie wrażenie. Generalnie "zwiedzający" są zaskoczeni, że dom nawet 100 m2 nie ma. Z pozdr, Filo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 28.09.2003 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2003 Zamierzam się wybudować w takim małym domku tzn. postawiłem dość dużo kryteriów które musi taki projekt spełnić. o to one: - pow. uż. do 99,99 m2, - bryła domu najlepiej w kwadracie, - kuchnia połączona z solonem tak w jednej lini ciągłej aby będąc w kuchni można było widzieć cały pokój, - kominek w salonie (zastosuję płaszcz wodny w nim), - poddasze użytkowe (najlepiej z 2 sypialniami), - na dole łazienka mała tylko z prysznicem a u góry duża, - bez piwnicy, - garaż lub możliwość doklejenia jego do budynku, - dach dwuspadowy bez żadnych udziwnień, - najlepiej bez żadnych balkonów, lukarn itp. Chyba tyle bo sam się pogubiłem. Wszystkie te kryteria tylko po to aby obniżyć koszt budowy do minimum gdyż większość prac wykonam sam lub z drobną pomocą innych osób (murować nie będę). W symie przez jakieś 4 miesiące wertowania wśród projektów małych domków znalazłem około 17 takowych spełniających powyższe kryteria (bynajmniej 85% z mych założeń). Wiele projektów wymagało zmian i dlatego szukałem dalej i dalej i dalej. Jednym z pierwszych projektów był STAR 68 ale gdy postawiłem mu powyższe kryteria od razu spadł na ostatnie miejsce. W dniu dzisiejszym mam projekt który spełnia 100% zamierzonych planów. To projekt ORZESZEK z Białegostoku. No marzenie . W internecie nie mogłem go znaleźć ale w jednej z gazet był jego prospekt. Pow. uż 93,3 m2, kubatura 415m3. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts