Trociu 23.07.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 PS. Trociu że też nie wpadłam, że na opakowaniu może być coś napisane .... dzięki za Twą wspaniałą sugestię nabijasz sobie posty czy o co chodzi? Może chodzi o to, że bejca bejcy może być nie równa. Tak samo z pigmentami. To tak jakbym zadał pytanie: kupiłem samochód osobowy - które paliwo mam lać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voitek 23.07.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 kupiłam dzisiaj bejcę perłową i pigmenty czy ktoś może udzielić mi szczegółowych instrukcji jak to stosować?? Cała zabawa polega na tym, że nie ma instrukcji. To nie operacja na otwartym sercu, wszystko można naprawić. Po prostu improwizuj. Począwszy od barw, przez techniki i ilości warstw. Szybko się zorientujesz. Parę rad na szybko: barwa w czasie nakładania jest o kilka tonów ciemniejsza, niż efekt końcowy po wyschnięciu. Nie panikuj, jak wychodzi za ciemno i nie ciesz się, gdy kolor jest idealny. Perła jak dla mnie zbytnio błyszczy, ostrożnie bo wyjdzie jak na basenie. W razie czego zawsze można zmatowić, ale to dodatkowa zabawa. Ponieważ to są wszystko produkty akrylowe, to jeśli robisz przecierkę, to istnieje groźba rozcieńczenia warstwy spodniej (jeśli też była akrylowa). Gdy tylko złapie wilgoć, intensywne docieranie w celu na przykład poprawienia może spowodować powstanie takiego wytartego placka z obwódką, który znacznie trudniej doprowadzić do porządku. Dbaj o to, żeby wszędzie było równomiernie i staraj się nie zmieniać techniki w eksponowanych miejscach. Miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.07.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 voitek, bardzo dziękuję za rady postaram się zastosować zamierzenie przy zakupie było takie, że będzie stosowana miejscowo Trociu, ktoś kto ma jakąś orientację w strukturach na ścianie, wie co to jest bejca perłowa i pigmenty (jakie by one nie były) sedno w tym, żeby zabierać głos tam gdzie ma się o czymś pojęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.07.2008 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Hmmm..... Tych "rad na szybko" to bym tak bardzo do serca nie brała.... barwa w czasie nakładania jest o kilka tonów ciemniejsza, niż efekt końcowy po wyschnięciu najczęściej, ale... nie zawsze. miałam kilka przypadków gdzie działo się zgoła odwrotnie Ponieważ to są wszystko produkty akrylowe, to jeśli robisz przecierkę, to istnieje groźba rozcieńczenia warstwy spodniej (jeśli też była akrylowa). Gdy tylko złapie wilgoć, intensywne docieranie w celu na przykład poprawienia może spowodować powstanie takiego wytartego placka z obwódką, który znacznie trudniej doprowadzić do porządku. jeżeli warstwa spodnia jest sucha, to pomimo że akrylowa jest co najmniej zmywalna, a często i szorowalna , więc nie ma możliwości przytarcia jej przy przecierkach. No chyba, że ktoś będzie się bardzo starał Dbaj o to, żeby wszędzie było równomiernie Perła jak dla mnie zbytnio błyszczy jak se wszędzie równomiernie perłą pociągniesz to się nie dziwię że jak na basenie . Właśnie na tym to polega żeby było nierównomiernie, gdzie się machnie tam będzie, toż to hand made, a nie tapeta Pozdr Ps. izat wyszło już coś bo nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 24.07.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 cierpliwości ja potrzebuję dużo czasu lubię być długo w trakcie jak coś wyjdzie dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.07.2008 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Cierpliwości, cierpliwości, w kolejkach nie stałam, jak wjadę w korek to objeżdżam nawet jak daleko, a ta mi pisze c.i.e.r.p.l.i.w.o.ś.c.i...... Przecież w trakcie można być kilka razy z rzędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voitek 24.07.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Hmmm..... Tych "rad na szybko" to bym tak bardzo do serca nie brała.... Widzę, że uparłaś się, aby zanegować wszystkie. Na zdrowie. A w zasadzie to napisałaś tylko, kiedy moje rady nie mają zastosowania. Dobre i to. Chętnie się jednak dowiemy czegoś bardziej konstruktywnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 24.07.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Sciany rewelacyjne! A ta w salonie poprostu boska!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 25.07.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 fajnie, ja też mam las w korytarzu tylko bardziej zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.07.2008 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Hmmm..... Tych "rad na szybko" to bym tak bardzo do serca nie brała.... Widzę, że uparłaś się, aby zanegować wszystkie. Na zdrowie. A w zasadzie to napisałaś tylko, kiedy moje rady nie mają zastosowania. Dobre i to. Chętnie się jednak dowiemy czegoś bardziej konstruktywnego. Czy dokładnie wszystkie to nie liczyłam , ale jak ktoś oczywiste bzdury pisze to reagować trzeba. Ekspertem nie jestem, ale własnoręcznie pomalowałam duuuuużo ścian i akrylu który się później pod wodą rozmazuje nie spotkałam i nie wiem kiedy ta "rada" mogła by mieć zastosowanie, a to tylko pierwsza z rzędu. A bardziej konstruktywne wiadomości chętnie podam po bardziej konstruktywnych pytaniach, bo takie rady dla zasady to nie ja. Ps. czemu występujesz w liczbie mnogiej, czy następnym razem pisać "obywatelu"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.07.2008 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Sciany rewelacyjne! A ta w salonie poprostu boska!!! Cieszę się, że się komuś podoba fajnie, ja też mam las w korytarzu tylko bardziej zielony. Chętnie obejrzę, gdzie zajrzeć? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 25.07.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 tu trochę widać: http://images33.fotosik.pl/306/5bf1126207966970med.jpg http://images31.fotosik.pl/305/1525193950cf2fd9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.07.2008 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Fajnie, u mnie trochę rzadszy ten las, tylko cztery drzewa, za to wypukłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 25.07.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 magda fajowe te drzewa tylko kolory nie moje ja bym je zrobiła w brązie na piaskowym, skalistym tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 25.07.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Ale Wy macie fajne pomysły Te struktury są super. Nie wiedziałam ,że to takie ''proste''. No trudne to może nie jest ale za to pracochłonne. Mam nadzieję ,że sama odważę sie takie cuda zrobić i nie dam zrobić malarzowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 25.07.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 czy na takiej strukturze nie osiada za dużo kurzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 25.07.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 czy na takiej strukturze nie osiada za dużo kurzu? osiada ja nawet specjalne półeczki kurzowi zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.07.2008 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 czy na takiej strukturze nie osiada za dużo kurzu? osiada ja nawet specjalne półeczki kurzowi zrobiłam zawsze można przylakierować i nikt nie podrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.07.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 machnęłam dzisiaj drugą ścianę dzieło dojrzewa :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.07.2008 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 No, a pierwsza gdzie????????????????? Tylko nie pisz "cierpliwości" , na pewno już dojrzało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts