Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOMY GOTOWE - energooszczędne

Recommended Posts

Noto faktycznie firma zachowała się mało profesjonalnie :-?

W takim razie trzymam kciuki za szybkie dokończenie budowy wymarzonego domu i mam nadzieje że będziesz nas i tak informować o postępach budowy :D

a ja poprosiłbym o trzymanie kciuków za szybkie rozpoczęcie budowy .. :lol: im szybciej zaczną tym szybciej skończą ..... i spokojniejszy już będę :)

Mogę ci polecić firmę Domek z Ostrowa Wielkopolskiego. Istnieją już wiele lat na rynku. Przez jakiś czas mieszkaliśmy w Ostrowie i przed rozpoczęciem budowy rozważaliśmy wariant domu w tej technologii. Stanęło jednak na tradycyjnym wariancie, ale osoby, które mieszkaja w ich domach są zadowolone.

Tu jest link do ich strony:

http://www.domek.com.pl/domy-jednorodzinne.html

• 11 months później...

Witam,

właśnie kończę budowę domu z firmą Haas. Znaczy się Haas już skończył, a ja teraz jestem na etapie kafelek w łazience. Osobiście jestem bardzo zadowolona z wykonania i jakości pracy Haasa. Polecam. Montaż domu wyznaczony miałam na 15 października 2008 i o 7 rano się rozpoczął - o 12 w południe podziwiałm parter domu a o 16 już było piętro :D , aż serce mocniej biło. Do stanu deweloperskiego 3 m-ce - więc jak dla mnie super. Oczywiście nie obyło się bez małych problemów, ale z punktu widzenia czasu, a szczególnie teraz gdy dom wykańczają polskie ekipy czyli tzw Pan Józek itp - sama budowa była bułką z masłem.

Witam,

właśnie kończę budowę domu z firmą Haas. Znaczy się Haas już skończył, a ja teraz jestem na etapie kafelek w łazience. Osobiście jestem bardzo zadowolona z wykonania i jakości pracy Haasa. Polecam. Montaż domu wyznaczony miałam na 15 października 2008 i o 7 rano się rozpoczął - o 12 w południe podziwiałm parter domu a o 16 już było piętro :D , aż serce mocniej biło. Do stanu deweloperskiego 3 m-ce - więc jak dla mnie super. Oczywiście nie obyło się bez małych problemów, ale z punktu widzenia czasu, a szczególnie teraz gdy dom wykańczają polskie ekipy czyli tzw Pan Józek itp - sama budowa była bułką z masłem.

Droga Evano, znaczy się strop pomiędzy piętrami zrobili w jakąś godzinkę, dwie?

Stachanowcy jacyś?

• 11 months później...

Witam,

podobnie jak osoba która założyła ten wątek szukam domu drewnianego, domu energooszczędnego a najlepiej jakby był pasywny.

Znalazłem firmę www.futuradom.pl, która buduje domy prefabrykowane i z tego tytułu ma bardzo krótkie terminy realizacji.

Budują w technologii isowood tzn. do izolacji używają wełny drzewnej - czy ktoś spotkał się z tą firmą?

pozdrawiam

• 4 weeks później...
Na inny poście był poruszany temat akumulacyjności ścian.

Czy ktoś wie jak rozwiązać ten "problem"?

Chcesz mieć akumulacyjne czy nie? Ściany szkieletorów akumulują ciepło w bardzo małym stopniu i nie da się tego zmienić. Jedynym chyba wyjściem by mieć akumulację to gruba płyta fundamentowa pod budynkiem. Myślę jednak że brak akumulacyjności może też mieć zalety! Trzeba tylko zastosować system ogrzewania o bardzo małej bezwładności i ze skutecznym sterowaniem każdym pomieszczeniem osobno, np z grzejnikami "regulus" :) czy podobnymi. Wredy oszczędności będą wynikały z ogrzewania tylko tych pomieszczeń w których ktoś przebywa jak i wykorzystania dodatkowych uzysków ciepła np od okien czy grzejników ludzkich :). Niestety w takim systemie pomysł wykorzystania do ogrzewania tylko drugiej taryfy da się zrealizować tylko z akumulacyjnymi dynamicznymi grzejnikami elektrycznymi.

• 7 years później...
Również mam pytanie odnośnie domów energooszczędnych - jeśli chodzi o drewniane konstrukcje szkieletowe, to czy ktoś ma doświadczenia z budowaniem takiego domu zimą? Jeśli dom nie wymaga w większości przypadków murowania/betonowania, to jak to wygląda czasowo? Wiem, że przybliżony czas takiej budowy to kilka miesięcy, ale czy faktycznie to wszystko się nie przeciąga? Zapoznałem się między innymi z ofertą http://www.altbud-domy.pl/domy-energooszczedne i wygląda to naprawdę korzystnie, chyba czas zacząć myśleć o budowie na poważnie:) Edytowane przez Antki
SPAM reklamowy