AniaO 18.07.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Z czego można zrobić sufity na użytkowym poddaszu (skosy), poza karton-gipsem i boazerią? Czy w ogóle jest możliwe żeby karton-gips nie popękał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.07.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Czy w ogóle jest możliwe żeby karton-gips nie popękał?Jest to możliwe. Wystarczy dobrze wykonać i nic nie pęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.07.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Z czego można zrobić sufity na użytkowym poddaszu (skosy), poza karton-gipsem i boazerią? Można położyć płyty OSB i ładnie je wykończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 18.07.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 można też panelami, taniej niż osb i nie trzeba wykańczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 18.07.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 U mnie nie pęka nic(na razie)-mieszkam ponad rok, dom stał wykończony i nie zamieszkały też ponad rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaO 18.07.2008 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Ja bardzo dużo się nasłuchałam od znajomych że to zawsze musi popękać. My mieszkamy już kilka lat, ale poddasze mamy nie wykończone. I nie wiem czy to wina ekipy która nam dom budowała (może zrobili za płytkie fundamenty?), ale podłogi bardzo nam poosiadały. Są spore szpary między ścianami a podłogą. No i jedna ze ścian (na szczęście wewnętrzna) ma ogromną rysę pionową, to jest pęknięcie aż na wylot. Co prawda mam nadzieję że ten proces osiadania już się skończył, ale tak sobie pomyślałam że gdyby te sufiyty były porobione wcześniej, to chociaż niewiem jak dobrze byłyby zrobione, pewnie popękałyby strasznie. A czy jest jakaś tajemnica kładzenia karton-gipsu w ten sposób żeby nie pękał na łączeniach? Powiem szczerze że najbardziej pasowałby mi jednak tek karton-gips bo można pomalować na jakiś fajny kolor i w ogóle nie jestem entuzjastką paneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.07.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Powiem szczerze że najbardziej pasowałby mi jednak tek karton-gips bo można pomalować na jakiś fajny kolor i w ogóle nie jestem entuzjastką paneliAle przecież nie tylko g-k można pomalować na jakiś fajny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaO 21.07.2008 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 A co poza g-k można pomalować, paneli raczej chyba nie pomaluję? Chyba że się mylę, bo jestem kompletnym laikiem w tych sprawach. Płyty g-k stanowią jednolitą powierzchnię, nie jest to powierzchnia składająca się np z desek, dla mnie to takie naturalne "przedłużenie" ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.07.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 No tak - można jeszcze OSB dać i zaciągnąć gładzią, jeżeli ktoś nie chce mieć faktury na skosach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts