czerpak 18.07.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Mam pytanie....Mianowicie, wybudowałem dom z betonu komórkowego SOLBET o grubości ściany nośnej 36cm. Czy trzeba ocieplać budynek przy tak grubej warstwie ściany? Zastanawiam sie nad warstwą styropianu o grubości 5cm. Czy jest zasadne takie rozwiązanie i czy więcej zatrzymam ciepła jak ocieplę? 5cm dlatego ze mam rury spustowe już zamontowane i mam zostawiona odległość 6, 7 cm od muru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 20.07.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 jest masa wypowiedzi na temat wlasciwosci scian jedno warstwowych .... poszukaj forumową szukaczką, generalnie, nie po to chyba murowales z tego materialu, zeby teraz docieplac ?skąd watpliwosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerpak 21.07.2008 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Watpilwosci moze nie ale strach przed ogrzewaniem w zimie. Zimy sa mrozne a gaz dize do gory. Chce jak najmniej wydawac pieniedzy na ogrzewanie, w planach mam rowniez solar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts