wu 13.06.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 z termoobiegiem 180-185 stopni:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 13.06.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 ja bardzo chętnie, Kondzio skakałby z radości ale mąż ma uczulenie i nie cierpi kotów.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.06.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 no to problem bo na nielubienie można zaradzić na alergię to już nie:( Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.06.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Cudniaste koty. A ta sierotka, to chłopczyk czy dziewczynka?To jeszcze powiedz, jak długo piec. Od jakiegoś czasu zaczęłam wierzyć w siebie i w to, że niektóre przepisy na ciasta dla bardzo opornych jestem w stanie pokonać. Na razie piekę tarty (to od dawna, ale głównie na słono obiadowe, więc nie uważałam ich za ciasta) i taki fajny keks z warzywami do barszczyku. Skoro już naumiałam się tarty, to i do kruchych ciasteczek się przyznałam i różne pierogi słone pieczone do barszczyku czasem robię ( z kruchego albo gotowego francuskiego). Kolejną kapitulację ogłosiłam, kiedy wyszła mi babka od koleżanki ze Środy. Z tego ciasta to i torty robiłam i placek z truskawkami. A masz może jakiś pomysł na taką białą nadziwkę do tarty pod truskawki? Bo ja upiekłam tartę, zrobiłam sernik na zimno z proszku, wrzuciłam na tartę, ułożyłam truskawki, zalałam tężejącą galaretką i było. ALe ten sernik na zimno to nie było tak całkiem to, o co chodziło. A sernika sama nie zrobię, bo nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.06.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Eeeeee tam Wusia.... jak dla mnie to skomplikowany jest ten przepis.... w cukierni to chociaż zakalców nie sprzedają.... A moje chłopaki mówią, że ich mama najlepsze na świecie zakalce piecze... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.06.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 sierotka to chłopczyk:) piec to tak 40-45 minut generalnie żeby takie złociście-rumiane było:) nadziewkę do tarty pod truskawki to możesz zrobić- śmietana 30 % ubita ze śmietanfiksem i cukrem waniliowym- śmietana 30 % ubita i wymieszana z galaretką rozrobioną w połowie wody i już taką tężejącą - ale to nie będzie białe- budyń śmietankowy lub waniliowy ( 2 sztuki na pół litra mleka ) utarte z połową kostki masła - też nie będzie śnieżnobiałe;)- serek mascarpone też dobry będzie i biały;) a jak masz chęć na sernik dam Ci przepis też nie ma siły żeby się nie udał i prosty jest:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.06.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Nie ma siły??? Mnie nie wyjdzie! Nie ma siły, żeby wyszedł!I dzieki za rady w sprawie nadziwki! Spróbuję po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.06.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Agduś, .... , a cukierni obok Was nie ma????????????? Nooo i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.06.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Wiola ale z tego się nie da zrobić zakalca:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.06.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Aguś ale może jednak dam Ci przepis i sama sobie udowodnisz że wyjdzie co;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.06.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Wiola ale z tego się nie da zrobić zakalca:rotfl: Wusia... zakalca to ja nawet zrobiłam z ciasta francuskiego gotowego , tego z biedronki czy lidla... takiego to podobno nie da się zepsuć.... A ja dałam radę.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.06.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 e tam o ile pamiętam to ciasta serwujesz i bez zakalca:P Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.06.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Dawaj. A z cukiernią bieda. Jedna, która ma duży wybór, zupełnie mi nie odpowiada. No, jeszcze torty niektóre są dobre, ale ciastka obrzydliwe. A torty drogie. W innej są dobre ciasta, ale wybór niewielki - zawsze te same trzy. W kolejnej znów maleńkie ciasteczka, fikuśne i śliczne, ale drogie jak cholera i podejrzanie kolorowe. Zostają ciasta w folii ze spożywczego. Znaczy takie pieczone w prawdziwej piekarni i zapakowane w folię z terminem przydatności tygodniowym albo i lepiej. No i jeszcze są takie z półroczną przydatnością, ale to już nie są ciasta tylko wyrób fabryczny jak szafka na buty albo miska plastikowa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.06.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 jAnia wszystkie nie da rady została tylko jedna sierotka bez domu;) a ciasto to ono zasadniczo półkruche jest i dla leniwych;) więc jak leniwa jesteś to bierzesz: 50 dkg mąki 20-25 dkg cukru ( zleży od nadzienia - jak słodkie to mniej cukru ) 25 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka kostka Kasi ( 25 dkg ) zagniatasz wszystko razem, dzielisz na dwie części - jedna większa, większą uklepujesz na wysmarowanej blaszce takiej większej prostokątnej, na to dajesz nadzienie z gatunku co się nawinie;) truskawki, śliwki, wydrylowane wiśnie, jabłka, biały ser jak na sernik, dżem - cokolwiek, surowe owoce zawsze posypuję cukrem i na nadzienie tą mniejszą część ciasta tak skubiesz i rzucasz jak dużą posypkę na drożdżowym do pieca na jakieś 45 minut żeby było takie fajnie rumiane i gotowe;) tak dużo proszku do pieczenia ? Kociaki słodziaki, szczególnie jak śpią razem wtulone w siebie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 14.06.2011 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 tak dużo proszku do pieczenia ? nooo:yes:. Tyle trzeba, żeby na pewno zakalec nie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 14.06.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Wusia, kociaki- przecuda!!!Pilnuj ich jak oczka w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.06.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 super te kociaki wuska daj tez na tarte przepis ja znam superszybkie ciasto z owocami moge podrzuc przepis z ubijanych jajek w calosci -sekund 5 roboty Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 14.06.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Markocia dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.06.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Lidzia już poprawiłam:oops: to tak jak ślepy po nocy pisze:( Anusia, Rasia i wszyscy co skopiowali fatalny przepis NIE 25 ŁYŻECZEK PROSZKU TYLKO 2 ŁYŻECZKI Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 14.06.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Wunia raczej się domyślą no chyba że ruszą z produkcją hurtową Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/105267-komentarze-do-dziennika-nasz-domek-tak-po-prostu/page/893/#findComment-4741923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.