Magdalenka 25.09.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Mam pytanie do szanownego grona formuowiczów. Jak rozwiązywaliście problem napowietrzenia kanalizacji w domu. U mnie z wylewki wychodzi rura o przekroju 10cm (pomijam fakt, że prosto w okno) która to ma być wyprowadzona na dach i zakończona kominkiem wentylacyjnym. Czy u was w łazience również będzie przechodziła w domyślam się rogu taka piękna rura, czy może ktoś zastosował jako rozwiązanie membranę napowietrzającą. Trochę obawiam się takiej membrany ze względu na fakt, że przy zapchaniu kanalizacji woda z całą pewnością do niej podejdzie (dom parterowy). Czy może ktoś ma namiary na niezbyt drogiego hydraulika w okolicy Wiązowny który pomoże mi to wszystko wyprowadzić i ułoży przyzwoicie całą kanalizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 25.09.2003 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Musi być przynajmiej jedno wyprowadzenie nad dach. Obuduj rurę płytą g/k (możesz jeszcze wytłumić watą) i nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 26.09.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Ja u siebie mam wyprowadzony odpowietrznik z kanalizy jednym pionem wentylacyjnym i z głowy. Odchodzi przeprowadzanie takowej rury przez dach itp. Zobacz może u Ciebie można zrobić takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 U mnie tez wyprowadzono odpowietrzenie jednym z kanałów wentylacyjnych na dach - z tego kanału w kominie wystaje mała rurka zakończona grzybkiem i na razie to działa.WMW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 26.09.2003 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 ja rure prowadze w szachcie z GK razem z woda i CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 03.10.2003 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Mam dobrego hydraulika z Wesołej - ja buduję w Sulejówku - skończył u mnie niedawno prace - jestem b. zadowlona (poleciła mi go koleżanka). Robił mi też wywiewkę, której nie zrobiłam wystarczająco wcześniej -tzn. w momencie robienia dachu. Wywiewki można odginać, więc może coś się u ciebie uda wymyślić. U mnie pion był w narożniku - rurkę hydraulik wyprowadził przez dziurę w scianie zewn. przy murłacie i pionowo ponad krawędź dachu. Jak mnie pozwieziecie na budowę to może wam coś doradzę (za darmo oczywiście - w ramach sąsiedzkiej pomocy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 03.10.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Haczyku, poproszę (może na priva?) namiary na tego hydraulika. Dziękuję. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.10.2003 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2003 u mnie takowa rura jest w rogu łazienki i w rogu wc dla gosci zamierzam obudowac je płyta gk..wyglada to paskudnie no ale cóz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 04.10.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2003 Bez rury sie chyba nie obejdzie... U mnie (w domu piętrowym) taka rura biegnie przez pomieszczenie gospodarcze na parterze - nikomu nie przeszkadza, a w łazience na piętrze schowała się za konstrukcją z regipsy na podwieszaną muszlę klozetową, więc jej w ogóle nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.10.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 Wg norm projektowych, powinno być przynajmniej jedno napowietrzenie kanalizacji wyprowadzone nad dach. Tak chyba będzie bezpieczniej.Fatalnie że wychodzi w świetle okno, to już błąd projektanta lub wykonawcy. Jeśli się da, zmień kierunek w stronę ściany i obuduj płytami k-g. Czasem można to fajnie zaaranżować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 06.10.2003 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Bardzo dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi. Zaraz poproszę haczyka o namiary na hydraulika i pewnie coś też razem uda się nam wymyślić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts