Pmlola 19.07.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Witam! Sprawa wydaje mi się dość dziwna. Nie mam pojęcia czemu tak się stało, a jeszcze bardziej martwię się tym że nie da się tego już naprawić. Zamieszczam poniżej zdjęcia i podaje co zostało wykonane: - Oczyszczenie ścian z kurzu- Mycie mydłem malarskim- Nałożenie szpachli i jej przytarcie w miejscach pęknięć- Ponowne oczyszczenie powierzchni- Pomalowanie ścian i sufitu Renomatem- Po 2h powtórzenie malowania- Po 5h malowanie Dulux Fresh White Co ciekawe po malowaniu Renomatem wszystko było idealnie białe. Po Duluxie wygląda to tak jak na zdjęciach. Jak się tego mogę pozbyć ? Wszystko powinno być zrobione na dziś, a ja nie mam pojęcia jak to naprawić. Góra ścianySufit i belkaSufitŁączenie ściań( jak się zdjęcie wyświetli, aby powiększyć trzeba kliknąć na nie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 19.07.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Po pierwsze - czy nie powinno sie zagruntowac tych scian nawet przed remomatem ? Albo chociaz do pierwszej warstwy dolac rozcienczalnika ? Bo moze chodzi o to ze sciana ma teraz rozną chłonność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pmlola 19.07.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 był rozpuszczalnik a ściany były przygotowane tj. umyte, odtłuszczone i bez kurzu wydawało mi się, że to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 20.07.2008 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 a słyszał ktoś o tym , że do duluxa trzeba używać tylko gruntu duluxa ? w innym przypadku zero reklamacji ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 20.07.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 był rozpuszczalnik a ściany były przygotowane tj. umyte, odtłuszczone i bez kurzu wydawało mi się, że to wystarczy Wydaje mi sie ze grunt musi byc zawsze zeby sie wlasnie podloze zrobilo jednolite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 20.07.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 był rozpuszczalnik a ściany były przygotowane tj. umyte, odtłuszczone i bez kurzu wydawało mi się, że to wystarczy Wydaje mi sie ze grunt musi byc zawsze zeby sie wlasnie podloze zrobilo jednolite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 20.07.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 a słyszał ktoś o tym , że do duluxa trzeba używać tylko gruntu duluxa ? w innym przypadku zero reklamacji ... pozdrawiam Kazdy producent sobie zastrzega takie coś i najlepszym rozwiazaniem jest stosowanie zawsze gruntu tego samego producenta co farby. Pozatym Dulux jest jakastaka specyficzna farba ze z innymi gruntami czesto sie gryzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts