Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aksamitka 2 - Piterazim - komentarze

Recommended Posts

Wiadomości z frontu budowlanego

bohaterska jednostka taktyczno konstrukcyjna dokonała działań na terenie budowy

http://images43.fotosik.pl/79/c5121262197a40camed.jpg

teraz tylko drobne poprawki i malowanie

A co to takiego w ręcach tej bohaterskiej jednostki?

Objaśnij bidnej kobiecie please. Bo jam teraz na etapie wyrównywania ścian po fachofcach od tynków.Czy tym mozna ładnie wygladzić czy cóś ?

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jest to Planex firmy Festool

Genialne urządzenie, składa się z odkurzacza przemysłowego i części szlifującej. Można wypożyczyć w wypożyczalniach elektronarzędzi, koszt około 150 - 200 za komplet + koszt papierów ściernych na dobę - ja wypożyczyłem w sobotę więc miałem sprzęt do dyspozycji 2 dni a płaciłem za jeden

Szlifowanie odbyło się praktycznie bez kurzu - po prostu bajka :)

Ściany mam tynk CW a na to gips szpachlowy Dolina Nidy. Rozmawiałem z kumplem, który ma firmę wykończeniową - mówił że przy szlifowaniu mechanicznym warto użyć twardej gładzi, bo przy miękkiej chwila nieuwagi i można zrobić dziurę

Jedyną wadą urządzenia jest to że trzeba trochę poprawić ręcznie narożniki - tam nie dochodzi, ale za to idealnie szlifuje się sufity - szlifierka przez to że jest podłączona do odkurzacza przyssie się do powierzchni i w ogóle nie trzeba się męczyć z trzymaniem

Generalnie polecam sprzęt jeśli macie do poprawy cały dom, przy jednym czy dwóch pokojach albo drobnych poprawkach to trochę za droga zabawa. Lepiej kupić masę szpachlową w wiaderku i zrobić drobne poprawki

Pozdrawiam :)

Znalazłem starą klawiaturę, wyciągnąłem klawisze, wyłożyłem wnętrze watą, włożyłem, klawisze polałem wodą i posypałem nasionkami rzeżuchy.

Troszkę już czasu minęło, ale może masz gdzieś jakąś fotkę już zarośniętej tej klawiaturki?

A co do schodów to widziałem je już na wątku o schodach. I powiem szczerze, że zwróciłem na nie uwagę.

Pozdrawiam.

• 3 months później...