Jarek.P 18.12.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Podłącz, sprawdź. Jeśli się okaże, że jest kiepsko, przepięcie jej na zimną wodę to chyba nie problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 18.12.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 niestety z hydrauliki jestem noga:( ze ściany wychodzą mi takie mniej więcej zaworki jak na tym zdjęciu: http://hydro-systems.pl/hydroland/h-12xfiltr.jpg Do zaworków wkręcone są wężyki które idą prosto do kranu. do trzeba dokupić żeby się do tego podczepić zasilanie woda od zmywarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 19.12.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 To tylko przykłady: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRj7fsBfiNmXkAuqluHkumpH1l6qngUfitoV70ISQvIG4zngLaMxJXMo10 http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR-_kilm9HqFA3j9JHxWHqoJjp8RM4Gl7Ad8kLJoMrQ9n6k8_WU8pBTGAU ewentualnie tradycyjnie trójnik i dodatkowy zaworek Przejrzyj: http://naprawiacz.waw.pl/podlaczeniepralki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 19.12.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Dzięki. widziałem właśnie takie ustrojstwa na internecie. Tylko wszystkie one wiążą się z tym, że trzeba to co mam wykręcić ze ściany to co tam mam i coś nowego wkręcić. A ja wolałbym wkręcić coś do tego co już wystaje ze ściany... żeby tam czegoś nie uszkodzić. Wprawdzie w łazience udało mi się samodzielnie dwa kraniki zamontować i nawet troch konopii mi zostało, i co najważniejsze nic nie cieknie do tej pory. Ale jedna się boję bo mam ściany szkieletowe i nie chciałbym sobie zrobi kuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.12.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 O wiele szybciej zrobisz sobie powódź kombinując z rozdzieleniem obecnego kranika, uwierz. Jeśli nawijałeś już pakuły, to sobie poradzisz. Jeśli się boisz, to wezwij fachowca, za taką usługę nie policzy jakichś strasznych pieniędzy. Jeśli będziesz próbował sam, to poradę od "Wujka Dobra Rada" dołożę: te kraniki mają najczęściej gładki, niklowany gwint, na którym pakuły się ślizgają. Bierze się wtedy brzeszczot piłki do metalu i w kilku miejscach ten gwint kaleczy, lekko nacina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 19.12.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 "te kraniki mają najczęściej gładki, niklowany gwint, na którym pakuły się ślizgają. Bierze się wtedy brzeszczot piłki do metalu i w kilku miejscach ten gwint kaleczy, lekko nacina. Tak właśnie robiłem ostatnio:) Dzięki w takim razie i lecę na zakupy po nowy kranik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 19.12.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Mam hotpoina i podlaczony do ciepj wody.mam wszystko umyte w zmywarce a uzywam najtanszych tabletek,soli i nablyszczacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 21.12.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 No i podłączone do ciepłej. Wprawdzie nie moa odniesienie co by było jakbym do zimnej podłączył, ale dla mnie naczynia są wystarczająco błyszczące. W każdym razie nie ma porównania do zmywania ręcznego. Jest o niebo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eg50 28.12.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Stara pralka wiatka miała dwa węże, a w nową mam podłaczoną pod trójnik. Przed nim 2 zawory kulowe. Pralka pobiera ciepłą, a później przełączam na zimną. Duża oszczędność czasu i kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radi33 18.01.2017 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Temat strasznie stary ale aktualny.Koledzy jak już policzycie ile to groszy idzie na podgrzanie wody w 1 cyklu zmywania to pomyślcie jeszcze że u niektórych w domu trzeba spuścić kilka litrów wody zanim zacznie lecieć ciepła.No i w tych przypadkach oszczędności z podpięcia do ciepłej wody szlag trafia bo między kolejnymi poborami wody rury znów wam ostygną.Ale jeśli ktoś ma nowoczesną wypasioną instalację i w kranie ciągle ciepła woda( pompa obiegowa) no to pewnie się opłaci.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 18.01.2017 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Analizuję ten temat pod kątem zmywarki. Zrobiłem "risercz" wśród zmywarek Bosch i Electroluxa. W obu przypadkach nie znalazłem modelu z podłączeniem osobno zimnej i ciepłej wody. Natomiast po zapytaniu producenci odpowiedzieli, że każdą z ich zmywarek można podłączyć bezpośrednio w wody ciepłe <65C., choć raczej zalecają podłączenie do zimnej wody.I może byłbym skłonny jednak podłączyć zmywarkę do CWU zrobić, bo mam tanią CWU z PC, a instalację CWU mam dobrze zaizolowaną.ale: kuchnia jest punktem najbardziej odległym od zbiornika CWU, wg opisu przeciętna zmywarka, jaką jestem zainteresowany zużywa ok. 10 l wody (czyli mało), z czego pewnie tylko część to jest ciepła, czyli ogrzewana w zmywarce, moje CWU będzie miało ok. 45 C (czyli i tak zmywarka musi ją dogrzać), nie planuję cyrkulacji w nocy, a pewnie wtedy zmywarka będzie często pracować. Reasumując, wydaje mi się, że więcej będzie strat na stałe doprowadzanie CWU do zmywarki niż korzyści z taniego ogrzewania wody. Natomiast trochę inaczej (zwłaszcza u mnie) wygląda sprawa pralki, ale to już innym razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts