nakoto 19.07.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Witam poradźcie, mam gigantyczna faze czy wybrac w tynki maszynowe gipsowe czy reczne-tradycyjne cementowo wapienne koszt robocizny mam taki sam +- 15 brutto za m2 problem w tym ze nie potrafie o zgrozo okreslic sobie i wyliczyc jak cenowo wychodzi material na tynki tradycyjne-reczne cementowo wapienne wstepnie na 500m2 jakie mam do otynkowania wyjedzie mi 5-6 tys za material wiec ile wstepnie wyjdzie na reczne doliczajac potem do tego wygladzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot1 20.07.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witam poradźcie, mam gigantyczna faze czy wybrac w tynki maszynowe gipsowe czy reczne-tradycyjne cementowo wapienne koszt robocizny mam taki sam +- 15 brutto za m2 problem w tym ze nie potrafie o zgrozo okreslic sobie i wyliczyc jak cenowo wychodzi material na tynki tradycyjne-reczne cementowo wapienne wstepnie na 500m2 jakie mam do otynkowania wyjedzie mi 5-6 tys za material wiec ile wstepnie wyjdzie na reczne doliczajac potem do tego wygladzenie? po pierwsze.. masz pytanie załóż nowy temat !!! po drugie tynk gipsowy kosztuje sporo cementowo wapienny o kosztuje zasadniczo mniej ale trzeba go jeszcze wyrównać ( cekol ) albo można kupić mniejszy piasek (drobniejszy) i wtedy tylko pomalować podkładem (specjalna farba która wyrównuje i bez cekolowania ) tylko to wszystko trzeba przeliczyć i zastanowić się co ci bardziej się opłaca pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 20.07.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 po pierwsze.. masz pytanie załóż nowy temat !!! temat wydzielono do nakoto: na przyszłość proszę nie pytać o to samo w kilkunastu wątkach, to niepoważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 21.07.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Lepsze chyba są tynki c-w zacierane na gładko piaskiem kwarcowym. Są twardsze i głdakością nie wiele ustępują tynkom gipsowym z gładzią. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts