Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynki maszynowe gipsowe czy tradycyjne cementowo wapienne?

nakoto

Recommended Posts

Witam

poradźcie, mam gigantyczna faze czy wybrac w tynki maszynowe gipsowe czy reczne-tradycyjne cementowo wapienne

koszt robocizny mam taki sam +- 15 brutto za m2

problem w tym ze nie potrafie o zgrozo okreslic sobie i wyliczyc jak cenowo wychodzi material na tynki tradycyjne-reczne cementowo wapienne

wstepnie na 500m2 jakie mam do otynkowania wyjedzie mi 5-6 tys za material

wiec ile wstepnie wyjdzie na reczne doliczajac potem do tego wygladzenie?

Witam

poradźcie, mam gigantyczna faze czy wybrac w tynki maszynowe gipsowe czy reczne-tradycyjne cementowo wapienne

koszt robocizny mam taki sam +- 15 brutto za m2

problem w tym ze nie potrafie o zgrozo okreslic sobie i wyliczyc jak cenowo wychodzi material na tynki tradycyjne-reczne cementowo wapienne

wstepnie na 500m2 jakie mam do otynkowania wyjedzie mi 5-6 tys za material

wiec ile wstepnie wyjdzie na reczne doliczajac potem do tego wygladzenie?

po pierwsze.. masz pytanie załóż nowy temat :D!!!

po drugie tynk gipsowy kosztuje sporo cementowo wapienny o kosztuje zasadniczo mniej ale trzeba go jeszcze wyrównać ( cekol ) albo można kupić mniejszy piasek (drobniejszy) i wtedy tylko pomalować podkładem (specjalna farba która wyrównuje i bez cekolowania ) tylko to wszystko trzeba przeliczyć i zastanowić się co ci bardziej się opłaca pozdrawiam :D