herbolutek 20.07.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witam wszystkich. Czeka mnie remont korytarza. Nie mam pomyslu w jaki sposob zmienic drzwi wewnetrzne(wejsciowe). Sa one biala i duze (niestety nie moge wymienic ich na inne) . Pomyslalam sobie , ze fajnie beda wygladaly pokryte w calosci lustrem. Zastanawiam sie tylko czy to dobry pomysl, czy to praktyczne, czy lustro nie bedzie pekalo?????? Jakiej grubosci powinno ono byc , no i jak je wlasciwie umocowac ? Poradzic sie eksperta? A moze ktos z Was ma jakis pomysl? Moze fotki? Dziekuje za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 20.07.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Mam taki sam pomysł Tylko wymyślilam, że nie będę kleić dużego lustra. Dam takie małe 10x10 fazowane, dostępne w marketach i przykleję na silikon do luster (jakoś tak) Łatwiej mi będzie obejść "judasza" Ponieważ mam w mieszkaniu jeszcze drzwi wew. i jest między nimi ok. 10 cm odległości, to chcę tam jeszcze dać ledowy wąż świetlny uruchamiany czujnikiem zmierzchowym (drzwi wew. są przeszklone szkłem fakturowanym). Światło odbite w lustrze powinno wyglądać dobrze i dać wystarczająco światła żeby po nocy można było światła nie palić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voitek 20.07.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witam wszystkich. Czeka mnie remont korytarza. Nie mam pomyslu w jaki sposob zmienic drzwi wewnetrzne(wejsciowe). Sa one biala i duze (niestety nie moge wymienic ich na inne) . Pomyslalam sobie , ze fajnie beda wygladaly pokryte w calosci lustrem. Zastanawiam sie tylko czy to dobry pomysl, czy to praktyczne, czy lustro nie bedzie pekalo?????? Jakiej grubosci powinno ono byc , no i jak je wlasciwie umocowac ? Poradzic sie eksperta? A moze ktos z Was ma jakis pomysl? Moze fotki? Dziekuje za wszelkie informacje. Skoro są szafy z drzwiami lustrzanymi to i na wejściowych się da --- w końcu są masywniejsze, ale warto zadbać o dobry odbojnik. Otwory na judasza i klamkę można zlecić w zakładzie szklarskim, ale w tych miejscach na pewno będzie strasznie dużo tłustych śladów, odcisków od palców i twarzy -- co chwila trzeba będzie przecierać. Może rzeczywiście dobrym rozwiązaniem jest podzielenie na mniejsze fragmenty, chociaż 10x10 to chyba za małe --- trudno będzie tak ustawić, żeby nie zniekształcały odbicia. Ale takie większe, np. w układzie 2x3, pomiędzy którymi byłoby widać "wirtualne" szprosy, to może ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 20.07.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Ja sobie te małe wymyśliłam, bo mi moje odbicie niepotrzebne (mam skrzydło szafy 2,5x1m lustrzane). Lustro tylko ma zasłonić paskudną brązową, zniszczoną farbę A takie małe są łatwe do kupienia i łatwe do montażu samemu. Fazowane fajnie wyglądają w dużej ilości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts