Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lustro na drzwiach wejsciowych???

herbolutek

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Czeka mnie remont korytarza. Nie mam pomyslu w jaki sposob zmienic drzwi wewnetrzne(wejsciowe). Sa one biala i duze (niestety nie moge wymienic ich na inne) . Pomyslalam sobie , ze fajnie beda wygladaly pokryte w calosci lustrem. Zastanawiam sie tylko czy to dobry pomysl, czy to praktyczne, czy lustro nie bedzie pekalo?????? Jakiej grubosci powinno ono byc , no i jak je wlasciwie umocowac ? Poradzic sie eksperta? A moze ktos z Was ma jakis pomysl? Moze fotki?

Dziekuje za wszelkie informacje.

Mam taki sam pomysł :lol:

Tylko wymyślilam, że nie będę kleić dużego lustra. Dam takie małe 10x10 fazowane, dostępne w marketach i przykleję na silikon do luster (jakoś tak) :wink: Łatwiej mi będzie obejść "judasza" :lol:

Ponieważ mam w mieszkaniu jeszcze drzwi wew. i jest między nimi ok. 10 cm odległości, to chcę tam jeszcze dać ledowy wąż świetlny uruchamiany czujnikiem zmierzchowym (drzwi wew. są przeszklone szkłem fakturowanym). Światło odbite w lustrze powinno wyglądać dobrze i dać wystarczająco światła żeby po nocy można było światła nie palić :wink:

Witam wszystkich.

Czeka mnie remont korytarza. Nie mam pomyslu w jaki sposob zmienic drzwi wewnetrzne(wejsciowe). Sa one biala i duze (niestety nie moge wymienic ich na inne) . Pomyslalam sobie , ze fajnie beda wygladaly pokryte w calosci lustrem. Zastanawiam sie tylko czy to dobry pomysl, czy to praktyczne, czy lustro nie bedzie pekalo?????? Jakiej grubosci powinno ono byc , no i jak je wlasciwie umocowac ? Poradzic sie eksperta? A moze ktos z Was ma jakis pomysl? Moze fotki?

Dziekuje za wszelkie informacje.

Skoro są szafy z drzwiami lustrzanymi to i na wejściowych się da --- w końcu są masywniejsze, ale warto zadbać o dobry odbojnik. Otwory na judasza i klamkę można zlecić w zakładzie szklarskim, ale w tych miejscach na pewno będzie strasznie dużo tłustych śladów, odcisków od palców i twarzy -- co chwila trzeba będzie przecierać. Może rzeczywiście dobrym rozwiązaniem jest podzielenie na mniejsze fragmenty, chociaż 10x10 to chyba za małe --- trudno będzie tak ustawić, żeby nie zniekształcały odbicia. Ale takie większe, np. w układzie 2x3, pomiędzy którymi byłoby widać "wirtualne" szprosy, to może ma sens.

Ja sobie te małe wymyśliłam, bo mi moje odbicie niepotrzebne (mam skrzydło szafy 2,5x1m lustrzane). Lustro tylko ma zasłonić paskudną brązową, zniszczoną farbę :lol:

A takie małe są łatwe do kupienia i łatwe do montażu samemu. Fazowane fajnie wyglądają w dużej ilości :lol: