Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

My jestesmy dopiero na etapie szukania projektu. Prawde mowiac podoba mi sie Nowa Koliba, ma 2 lazienki na gorze, garderoby. Maz jest za Koliba2, bo ma podpiwniczenie.

Nie mamy zadnego doswiadczenia w tym zakresie. Czy moglbys napisac cos o tych niedociagnieciach projektowych??.

Skad jestes dokladnie, bo ja pochodze tez z PODLASIA

Wybór projektu zależy wlasnie od tego komu na czym zalezy. O ile sie orientuję pokoje nad garażem są dośc zimne więc nadają się co najwyżej na bibliotekę. Nie wyobrażam sobie łazienki (choćby małej) nad garażem własnie. Dodatkowo wydaje mi się, że będzie to dość drogie konstrukcyjnie więc osobiście nie decydowałbym się na Nową Kolibę.

My zdecydowaliśmy się na Kolibę bo mieliśmy dość wąską działkę na której nie wszystko się mieściło. Potem jak dostaliśmy inną, duzo szerszą, przejrzeliśmy projekty Archetonu bo chcieliśmy ja wymienic na coś innego. Okazało się, że Koliba jednak najbardziej nam pasuje - zakładając że ktoś chce gotowy projekt. Ja teraz już bym chyba wszystko rysował od nowa, oto czemu: Niestety mamy Kolibę z piwnicą - u nas nie da sie piwnicy kopać bo za mokro więc dom pewnie stanie na balach (pismo o pozwolenie na likwidację piwnicy). Żona nie chce wykusza bo to powiększa koszt budowy (pismo o pozwolenie na likwidację wykusza) poza tym ja chce miec otwarty dół w z wiązku z czym czeka nas mnóstwo poprawek i likwidacja wielu ścian ( w tym nośnych). Wszystko jest oczywiście kwestią gustu i potrzeb. Znajomi postawili dom zamknięty - zamknięta kuchnia, jadalnia, salon - ja wolę inaczej ale jeżeli zdecydowaibyście się kupić Kolibę 2 to mój projekt moge wam odsprzedać. Jest nietknięty i na pewno wyjdzie wam taniej niz w Archetonie. Dorzucę też kosztorys który dało mi biuro w ramach promocji.

Pozdrawiam

z tego co wiem firma archeton ma spora oferte projektow i dobrych doradcow, wiec moze warto sie z nimi skonsultowac i wspolnie wybrac projekt spelniajacy wszystkie pani wymagania, poza tym moze nie warto zaraz rezygnowac z tego projektu, zmiany na zakupiony projekt po uzyskaniu na nie zgody moze naniesc kazdy uprawniony do tego projektant, wiec moze warto w nie zainwestowac a w przyszlosci miec wymarzony dom http://www.archeton.net/RESOURCES/WIDOKI/koliba2/koliba2-390-a0-p.jpg

firma archeton ma spora oferte projektow i dobrych doradcow, wiec moze warto sie z nimi skonsultowac i wspolnie wybrac projekt spelniajacy wszystkie pani ????????? wymagania, poza tym moze nie warto zaraz rezygnowac z tego projektu, zmiany na zakupiony projekt po uzyskaniu na nie zgody moze naniesc...

Dziękuję za zainteresowanie ale po zmianie w interpretacji przepisów Koliba zwyczajnie nie miesći mi się na działce a tu nie zaradzi nawet najbardziej wprawny architekt

• 1 month później...