Puławiak 21.07.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 WitamChciałbym zaprosić wszystkich budujących w Puławach i okolicach do wymiany doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 28.07.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witam! Przymierzam się do budowy domku 20km od Puław,ale z bala.Chętnie podzielę się doswiadczeniem jak już będę miała czym Na razie jestem na etapie kupna działki-czekam aż "wypowie się" na jej temat Agencja Rolna...Pozdrawiam wszystkich budujących Puławiaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 29.07.2008 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Jest wreszcie ktoś z puław . Suuuuper Dzieki. A co do domów z bali to właśnie buduję taki w Klikawie ( robię instalacje). I w tym temacie mogę udzielić trochę informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 29.07.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Dzięki,jak juz dojdę do instalacji to się zgłoszę.Na razie szukam architekta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 30.07.2008 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 U mojego klienta projekt był kupiony w Zakopanym w "studio 51" a adaptację robiła Pani Barbara Rychlik z Góry Puławskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 30.07.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Barbara Rychlik?Chyba z taka pania zetknęłam się w gminie, nie sadziłam,ze jest architektem...Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.07.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Witam, bardzo się cieszę że powstała grupa puławska;) my będziemy budować domek blisko Nałęczowa ale wszystkie urzędowe sprawy załatwiamy również w pułąwach więc myślę że mogę zaliczyć się do puławskiej grupy budujących:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 30.07.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Witamy Karollinko A gdzie dokładniej domek wyrosnie?Bo ja niestety łapię sie już na woj.mazowieckie (za Janowcem),chociaż kto wie, może będzie łatwiej.Pierwsza wizyta w gminie Przyłęk byla bardzo sympatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.07.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 my będziemy budować naszą koniczynkę w kolonii Drzewce, to jest 3 km od centrum Nałęczowa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.07.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 My mamy już wybrane wszystkie ekipy,nie jest ich duzo bo budujemy systemem gospodarczym, ale te co są to sprawdzone, zaufane, widzieliśmy efekty ich pracy więc z czystym sumieniem możemy polecić tych fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 30.07.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 ooooo,kochana, to chetnie skorzystam z podpowiedzi, bo na razie jestem na samym poczatku drogi A domek jaki/Bal, szkielecik? Okolice Nałeczowa są piekne, tylko ze ja pracuje w Radomiu wiec dojazd do roboty nieco by mi sie wydłużył, gdybym chciała tam sie budować.Ale jezdżę w te okolice na konie(stajnia w łakach),tzn. jeździłam, na razie mam przerwę bo mi 20letni gówniarz auto rozwaliłi mało mobilna teraz jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.07.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 jak przyjeżdzasz na konie to pewnie do Szewczyka? nam też są bliskie te okolice:) my budujemy dom w koniczynce z archonu, zaczynamy kompletować materiały i w zależności od tego kiedy dostaniemy pozwolenie ruszymy z budową, bardzo chętnie służę pomocą i mogę dać namiary na potrzebne ekipy, cieszę się że znalazła się w okolicy budująca bratnia dusza, mam nadzieje że będzie nas coraz więcej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.07.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 smadalena a Ty jaki domek budujesz? na jakim jesteś etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 30.07.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Faktycznie jeżdżę u Szewczyka,stęskniłam się juz za jego konikami.Fajny ten wasz domek.A garaż będzie wolnostojacy?Jezeli chodzi o mnie, to tak jak pisałam w pierwszym poscie: jestem na samym poczatku drogi, niestety.Na dniach powinnam dostac odpowiedx z AR,że nie maja ochoty na "moją" działkę, wtedy sfinalizuję umowę.No i muszę wystąpić o warunkowe dopuszczenie do zabudowy, ponieważ tam, gdzie chce budować póki co nie ma planu zagosp. przestrz. i wszystkie działki sa rolne.Na dzień dzisiejszy(bo to jeszcze moze sie zmienić) wybrałam projekt z30 z biura Z500.W balu , z dobudowanym garażem i jeszcze kilkoma przeróbkami, muszę do nich znaleźć dobrego architekta.Trochę mnie przeraża wizja załatwiania tej całej papierologii ale cóż, przynajmniej cos sie dzieje nowego :lol:No i jak juz bede miała znowu jakis automobil to zamierzam sie wybrać do Biłgoraja-tam jakis facet podobno stawia przyzwoite domki z bala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 31.07.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 my zaczeliśmy załatwiać wszelkie formalności w październiku ubiegłego roku i do tej pory bez żadnej przerwy czekaliśmy na komplet dokumentów potrzebny do ubiegania się o pozwolenie i teraz czekamy juz na wydane decyzji. My będziemy kiedyś z czasem budować garaż wolnostojący a narazie mam nadzieje że będzie służył blaszak:) działka jest duża więc kiedyś zbudujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 01.08.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 O qrczę!To na papiery czekacie 10miesiecy?!!O matko moja....A ja myślałam,że na wiosnę zacznę budować....Chyba jestem niepoprawna optymistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.08.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 a no właśnie tak długo to sie schodzi z tymi papierami, najdłużej to architekt robił adaptację bo aż 4 miesiące!!! i trzeba było go poganiać bo pewnie do tej pory byśmy czekali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 01.08.2008 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Witam Karolinko Cieszę się że trafiłaś na to forum. Pozdrawiam i życzę dużo sukcesów w budowaniu. Właśnie wróciłem po zaciętej walce z adminem. Mam nadzieję że już mnie nie usunie. Pozdrawiam wszystkich budujących w Puławach i okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 01.08.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 A kto ci robił adaptację?Zebym wiedziała, kogo unikać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.08.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 adaptację projektu robił nam pan Lemieszko, ogólnie to jestem zadowolona z jego usług bo dużo nam doradził, jedyny minus to właśnie bardzo długi termin uporania sie z robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts