lerris 02.12.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 gadam69 jasne że jestem zainteresowana:) będę się budować 10 km od Puław w Skowieszynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 02.01.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witam wszystkich w Nowym RokuPowoli szukam ekipy do wylewek jak również dobrego elektryka. Ponieważ raz już się przejechałem na nieuczciwym wykonawcy szukam ekip które wystawią mi fakturę i podpiszą umowę. Może podzielić się dobrymi doświadczeniami, a przy okazji cenami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowator 05.01.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Witam. Postanowilem dolączyć do grupy chociaż buduję w okolocach Ryk, ale nie jest toprzecież tak daleko od Pulaw. Jesienią wstawilem okna i drzwi. Szukam pomalutku instalatora co. Slyszalem trochę o Chromex. Czy jest to solidna i niezbyt droga firma? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 06.01.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Jestem na etapie negocjacji z Panem z chromexu. Pierwsze wrażenie pozytywne. Chętnie jednak posłucham opinii innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetkalk488 07.01.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 witamja ze swojej strony mogę jak najbardziej polecić Chromex owszem pan Arek jest zabiegany i często nieuchwytny ale pracowników ma bardzo dobrych u mnie jego firma robiła całe centralne plus podłączenie wody do domu i jestem bardzo zadowolona. A Pan Paweł który robi własnie kotłownie to prawdziwa złota raczka dopieszcza kotłownie jak swoją wszystko po jego wyjściu jest dopięte na ostatni guzik. Moja kotłownia pracuje już ponad rok i wszystko jest ok poza zerwaną zawleczka przy ślimaku i spalonym bezpieczniku w sterowniku nie było żadnych usterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 10.02.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Witam wszystkich Przebrnęłam przez gąszcz papierków,meandry projektu, przede mną jeszcze wyboista droga od banku do banku,ale teraz szukam ekipy do stanu surowego.Jeżeli ktos moze mi takową (tania i dobrą oczywiście ,he,he) polecić to bedę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.02.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Smadalena witam Cię po dłuuuugiej przerwie:)widzę że wreszcie cos ruszyło do przodu, gdzie dokładnie budujesz?jeśli bedziesz zainteresowana namiarami na ekipy to mogę polecić tych którzy u mnie sie sprawdzili:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 23.02.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witaj Karollinko Miejsce budowy się nie zmieniło-Rutki,za Janowcem.Zmienila się,niestety ,koncepcja-mial być dom z bala,będzie murowany.Ale za to następny na pewno będzie drewniany i gdzieś na Mazurach Jutro,pojutrze mam dostać kolejny kosztorys na stan surowy otwarty.Jeśli i ten będzie wywalony w kosmos to bardzo chętnie skorzystam z Twojej propozycji.Na razie widzę,że panom fachowcom wydaje się,że baba (i do tego blondynka) o budowie wie tylko tyle,że to kupa cegieł,piachu i czegoś jeszcze i można ją doić ile wlezie Pewnie nie wiedzą,że jest taka skarbnica wiedzy jak forum muratora,gdzie wiele rzeczy mozna sprawdzić i skorygować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzenka 09.03.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam Jestem tu nowa, tak czytam forum i muszę stwierdzić, że jest przydatne, aczkolwiek coś ostatnio ucichło. Przede mną początek bo dopiero co kupiłam działkę. A teraz z tego co wiem czeka mnie geodeta zakup projektu adaptacja, gdyby ktoś miał cenne wskazówki na tym etapie to bardzo proszę i z góry dziękuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 09.03.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witaj madzenka Z mapkami do celow projektowych wstrzymaj się,najpierw znajdż projekt i kogos do jego adaptacj.Z doswiadczenia wiem,że szukanie projektu moze dłuuuugo trwać,a mapki mają określony "termin ważności".U mnie zreszta skończyło sie na projekcie indywidualnym i jestem zadowolona. Zainteresuj się tez energetyką,tam też sprawy musza nabrać mocy urzędowej A gdzie masz działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzenka 09.03.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam smadalena projekt wybrany, kupujemy go z archonu i architekt współpracujący z ta firmą mówił, że potrzebna mapka żebyśmy mogli porozmawiac o czym kolwiek i kupić. Geodeta za mapke liczy sobie ok 500 zł. Działkę mam na Włostowicach, ale już tak bliżej końca, bo za stacją BP:) pozdrawiam, dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 09.03.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Nie chcę się wymądrzać,ale mapka jest potrzebna arcjitektowi do naniesienia budynku no i oczywiscie oceny,czy "się zmieści",czyli czy zachowane sa normy odległosci od granicy działki,zachowana linia zabudowy itd.Po co mu mapka do zakupu projektu????A orientowałaś się,ile weżmie za adaptację?I czy to jest ktoś z terenu Puław?Bo tutaj w urzędach jest jeszcze system kolesiowski-jak do adaptacj weżmiesz kogoś ze starostwa albo z gminy to masz załatwiona całą papierologię bez problemu.A to naprawdę duża wygoda.Najlepiej zresztą ,gdyby wypowiedział się ktoś,kto buduje na tym terenie-ja to znam z relacji mojego kolegi,sama na szczęście buduję w powiecie zwoleńskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzenka 09.03.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 stwierdził, że musi zobaczyć mapkę aby zdecydować czy wybrany dom zmieści się na tej działce:) cenę powiedział, że powie jak zobaczy dokumenty. Właśnie dobrze, by było znaleźć kogoś ze starostwa co robi takie rzeczy, ale nie wiem gdzie kogoś takiego szukać;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 10.03.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Czy dom się zmieści mozesz ocenić sama,bez mapki-chyba znasz wymiary swojej działki?A wszystkie normy znajdziesz na forum albo na googlach. Jeżeli chodzi o adaptację-nic prostszego-idziesz do starostwa do wydzialu budownictwa i się pytasz.Na pewno robi to pani Pałka,ale ona chyba raczej powolna jest i trzeba ją poganiać-robila mojemu znajomemu.I ja to bym chyba od tego zaczęła,pokazała takiej osobie wybrany projekt,wyjaśniła,która działka i miałabym odpowiedź na pytanie-czy się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.03.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Witajcie, widze że cos zaczyna sie dziać u Puławiaków jeśli chodzi o adaptacje to my robilismy w Puławach u pana Lemieszko. Zanieślismy mu mapki i projekt i nie interesowało nas juz nic. Za adaptacje projektu, projekty przyłączy zapłacilismy 3 tys, czekalismy ok. 3 miesiące, potem on sam złożył wszystkie dokumenty do Starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzenka 10.03.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 dziękuje za informacje, działka ma 17, 5 m szerokości:) wiec na moje oko się zmieści:) jutro ruszam do geodety, projekt zamawiam, będzie to http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-fuksjach-2/m42aab183aec21 i mam nadzieje ze w tym roku coś się zacznie dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 14.03.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 duuuże masz oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzenka 14.03.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 co uważacie o ogrzewaniu gazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.03.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 uważam że ogrzewanie gazem jest czyste, w kotłowni możesz mieć pralnie albo szuszarnie, ale wg. naszych obliczeń jest sporo droższe i dlatego my zrezygnowaliśmy z ogrzewania gazowego na rzecz węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 15.03.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Moim zdaniem jak ma się gaz z sieci to nie ma się nad czym zastanawiać.Zreszta na forum było już całkiem sporo wątków na tem temat.Wrzuć na wyszukiwarkę ogrzewanie gazowe i poczytaj. Ja niestety nie mam ,ale i tak wybrałam gaz-ze zbiornika.W 'starszego kociołkowego" bawić sie nie zamierzam,opał sam z komórki do zasobnika nie przyjdzie,sprzatać tez nie kocham Wiem,że bedzie drożej,ale wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts