smadalena 07.08.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Stało się!Właśnie podpisałam końcową umowę i jestem już pełnoprawną i jedyną właścicielką 4493m2, brzegu rzeczki i jako majątek ruchomy-zaskrońca,który ciagle sie tam wyleguje.Chociaż może zaskroniec jednak nie należy do mojego inwentarza... Ale jak go oswoję, to może bedę nim mogła straszyć nierzetelnych wykonawców Karollinka, a jak u Ciebie?Lejesz fundamenty? Czy w całych Puławach i okolicy tylko my budujemy?!Bo cos niemrawo w tej naszej grupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.08.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 a no właśnie, nikt się nie zgłasza, nie odzywa..., my czekamy na pozwolenie, co pojedziemy do starostwa to jeszcze brak a to pieczątki a to podpisu i tak nam wstrzymują roboty, i niewiadomo kiedy raczą wydac decyzję a my nie możemy zaklepać ekipy na której nam zależy no bo nie wiadomo na kiedy dokładnie, ech... mam nadzieję że jednak w tym roku zaczniemy, ale widze smadalenka że u Ciebie coś idzie do przodu to pewnie Ty pierwsza ruszysz z robotami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 07.08.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 taaa,ruszę chyba sama łopatą na dobry początek Póki co uzbrajam się w cierpliwość,zbieram siły i jak tylko będę miala samochód zaczynam papierologię. A Tobie życzę,żeby najblizsza wizyta w starostwie zakończyła się sukcesem,czyli kompletem pieczątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 25.08.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 wielka cisza na forum, jakie postępy u Was puławiacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 25.08.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 U mnie sukcesów na razie niet.Dopiero w sobotę odebrałam samochód i mogę zacząć załatwiać papierki.Jutro jadę do starostwa po mapki a w środę mam zamiar nawiedzić gmine i złożyć wniosek o warunki zabudowy.A poniewaz w piatek jade na Mazury to dalsze czynnosci operacyjne planuję za tydzień.A jak u Ciebie?łopaty już wbite? Swoja droga ciekawa jestem,czy wreszcie ktoś jeszcze się wpisze na to nasze forum,czy stworzymy takie małe kółeczko wzajemnej adoracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 26.08.2008 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 No to chyba bede musiał porozmawiać ze swoimi klientami i rozkrecić forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.08.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 u mnie dalej nic, nękamy starostwo o papiery i może niebawem będą a jak będą papiery to nie będzie ekipy i tak w kółko, ale niech się wali pali chociaż stan 0 musimy zrobić w tym roku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 26.08.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Karollinka trzymam kciuki-nękaj ich ile się da! Może się znudzą Twoimi ciagłymi wizytami i wreszcie wydadzą papierki .Ja właśnie usiłuję wypełnić wniosek o warunki zabudowy - określenie planowanego sposobu zagospodarowania terenu w formie opisowej i graficznej mnie rozłożyło.Dobrze jeszcze,że makiety nie każą robić... Puławiak-rozmawiaj,rozmawiaj,niech się trochę poudzielaja towarzysko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 26.08.2008 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Rozkręci się wrzuci się promocję, za każdy post na forum 10 gr rabatu i szybciutko się forum zapełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 26.08.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 A dla stałych bywalców przewidujesz dodatkowe znizki?Bo wiesz,ja myślę perspektywicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 26.08.2008 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Coś się napewno znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 26.08.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Zapisałam,jakby co się nie wyprzesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetkalk488 27.08.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam fajnie ze powstała taka grupa bo z Lubelakami jakos tak mi dziwnie było... ja/my budujemy domek 10km od Puław w strone Kozienic mamy piękny widok na azoty po nicu mozna wywnioskowac co budujemy oczywiscie LK&488 z extradomu ...co do papierologi to przechodziłam ja od marca tamtego roku do marca tego roku ale zgode dostałam a raczej wydarłam siła tym gryzipiórka i domek juz stoi, jestem na etapie ekip wewnetrznych Puławiak a Ty z jakiej firmy ? jeśli mozna zapytac moze mi sie przydasz ...mogę podpowiedziec jedynie z tych tematów które juz przrabiałam, miałam dobrych murarzy, szybkich co najważniejsze od dachu koledzy też miodzio polecam jakby co ...obecnie szukam czegos o podbitce, która spedza mi sen z powiek bo sie mąż na moja wersje nie zgadza ...a okna tez moge polecic no nie jezierski ale fajniutkie jestem bardzo zadowolona... ..jakby ktos chciał kliknac na gg bo tutaj nie zawsze jezdem to 1550308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 27.08.2008 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Nooo wreszcie !!!!!! Witamy kolejnego Forumowicza. Miło nam bardzo.A ja z instalacyjnej ogrzewanie, wod-kan, wentylacja, kotły c.o., itp. Wiecej informacji o mnie znajdziesz na mojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetkalk488 28.08.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 a juz myslalam że Ty z chromexu moze tak mi jakos zdjecie podchodziło to moze powiesz mi czy dobrze zrobiłam kupujac piec firmy Defro Eko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 28.08.2008 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 A czym zamierzasz palic ????? Bo jeśli do węgla to może być. Na pellets się nie nadaje. Arek u Ciebie instalację robi ????? Ta kotłownia jest zrobiona w klikawie z kotłem na pellets. Ostatnimi czasy praktycznie tylko te kotły instaluję. A z defro raczej problemów nie ma, pali się i juz chociaż jak dla mnie jest za prosty, ja lubię troche wiecej sterowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 28.08.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 zetkalk488-witaj!Na ktoryms forum widziałam Twoje posty(chyba o Panu Schodku?) i te dwa brzegi Wisły tak mnie zastanawiały,czy to aby nie Puławy.Cieszę się,że do nas dołaczyłaś,tym bardziej,że chyba jesteś najbardziej zaawansowana budowlano w naszym gronie Będzie kogo o rade poprosić.Ja juz mam pytanko odnośnie dachu-faktycznie sa dobrzy?Bo w planach mam dach z dwoma bawolimi oczkami i będe potrzebowała naprawde dobrego dekarza.No ale to melodia daleeekiej przyszłosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetkalk488 29.08.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Puławiak mam zamiar palić eko-groszkiem, jakos tak po analizie to wybraliśmy, chociaz przyznam, że pallets nie brałam pod uwage ale teraz juz za późno piec kupiony ... ...a centralne faktycznie robi Arek własnie maja przyjsc w środe przychodza rozkładac centralne i potem juz wylewki, nie wiem czy dobrze zrobiłam do podłogi zamówiłam Pinkiewicza jedni mowia o nim dobrze inni tak sobie no zobaczymy... ..u nas troche sie poprzestawiała kolejnosc prac z tego względu że Ci od tylku maja spory poślizg to najpierw robimy centralne i podłogi potem wchodza oni, zobaczymy jak wyjdzie smadalena moi fachowcy nie stawiają więźby, jedynie kryja a robia to rewelacyjnie nie bawią sie np w gotowe kosze tylko sami wyginaja z blachy, sa specami jeśli chodzi o dachówkę u mnie akurat kladli euronit perłę i jeśli ktoś pofatygował sie żeby zobaczyc co buduje to wie że mam raczej prosty dach, ale mimo wszystko chłopcy robili wszystko żeby była minimalna ilośc zmarnowanego materiału, teraz Ci sami bedą robic mi ocieplenie budynku i elewacje własnie w środe przywieźli mi system docieplenia, wiec musze jeszcze dokupic tylko strukturkę ... ...na tym etapie mogę spokojnie polecic lub odradzic fachowców od projektów przyłaczy w sumie wszystkich wspominam miło oprócz pana Bajdowskiego od elektryki robił mi projekt od października tamtego roku do wczoraj tak sie wsciekłam, ze facet chciał mapki do domu mi przywieśc ale sam sobie tej biedy napytał ja lojalnie uprzedziłam, że zrobie szum wkoło sprawy a on to wiedział i mimo to łgał w zywe oczy ale mniejsza o to mam nowego elektryka i mam nadzieję, że prąd też bedzie lada moment ...dobra nie smaruje więcej bo nikt nie bedzie czytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 29.08.2008 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 zetkalk488Z Arka powinnaś być zadowolona robi instalacje dobrze i ładnie. Z jednej strony to konkurencja a z drugiej strony kolega i czasami współpracujemy. Co do kotła jeszcze, to ogólnie dobre urządzenie i raczej pracuje bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 29.08.2008 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 aaaa i gdyby ktoś potrzebował to mam naprawde dobrego glazurnika poznany u jednego z moich klientów, gość jest naprawde dobry i troche zajety ale myśle ze zawsze można sie z nim na jakiś termin dogadać.zetkalk488 a tak przy okazji radzę wypłytkować kotłownię przed montażem, przy groszku bedzie duzo łatwiej utrzymać ja w czystości i bedzie wygladało naprawde estetycznie. Wystarczą byle jakie płytki i bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts